SIF Transilvania se adresează Procurorului General al României

Bursa
Piaţa de Capital / 27 aprilie 2020

SIF Transilvania se adresează Procurorului General al României

Impresurat cu decizii haotice venite dinspre ASF şi Bursa de Valori, care i-au retezat comunicaţiile cu acţionarii SIF Transilvania şi au suspendat acţiunile de la tranzacţionare, Mihai Fercală apelează la Procurorul General al României Gabriela Scutea, printr-o Adresă remisă astăzi, în care îi sesizează "Dosare penale pentru infracţiuni foarte grave care afectează patrimoniul şi imaginea [...] SIF Transilvania".

Reproducem adresa mai jos.

Scrisoare către,

PROCURORUL GENERAL AL ROMÂNIEI

Excelenţei Sale Doamna Gabriela SCUTEA

Referitor la: Sesizare asupra unor dosare penale pentru infractiuni foarte grave care afecteaza patrimoniul si imaginea Societăţii de Investiţii Financiare "Transilvania" SA Braşov (SIF Transilvania)

Stimată doamnă Procuror General,

Avand in vedere starea de urgenta conform Decretului Preşedintelui României nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României si Decretului Preşedintelui României nr. 240/2020 privind prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României ca urmare a pandemiei de coronavirus, faptul ca in aceasta perioada instantele de judecata nu judeca decat chestiunile foarte urgente, ca sub paravanul starii de urgenta se produc o serie de infractiuni care afecteaza foarte grav patrimoniul SIF Transilvania din Brasov - fond alternativ de investitii cu aproximativ sapte milioane de actionari, actionari rezultati din procesul de privatizare de masa - infractiuni care afecteaza foarte grav si imaginea si vor conduce in final la prabusirea cotatiilor actiunilor acestui emitent ca urmare a unor fapte de incalcare foarte grava a legislatiei care reglementeaza functionarea acestui fond, legislatie incalcata atat de catre unii membri ai Consiliului de Supraveghere al acestui fond administrat in sistem dualist, cat si de catre unii functionari / comisari ai Autoritatii de Supraveghere Financiara, pentru a preintampina savarsirea continuata de noi infractiuni ori prescrierea unor infractiuni, pentru a accelera unele cercetari penale asupra infractiunilor sesizate de SIF Transilvania transmise unor unitati de parchet, va rugam in mod respectuos a dispune accelerarea cercetarilor penale necesare pentru a preintampina prescrierea faptelor in unele dosare si inceperea cercetarii penale in alte dosare pentru a evita escaladarea infractiunilor savarsite in mod repetat si premeditat, beneficiind de starea de urgenta.

Astfel, ne referim in concret la accelerarea finalizarii cercetarilor penale in dosarul penal nr.582/D/P/2016 instrumentat de DIICOT - Serviciul Teritorial Constanta, in dosarul penal nr.745/P/2015 instrumentat de Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov, existand riscul ca in aceste dosare sa se prescrie faptele legate de infractiuni la Legea societatilor, constituire de grup infractional organizat, evaziune fiscala si altele.

De asemenea, in aceste dosare am cerut sa se dispuna masuri asiguratorii pentru recuperarea pagubelor produse, masuri care inca nu au fost dispuse.

Avand in vedere gravele abuzuri savarsite de functionari si comisari ai Autoritatii de Supraveghere Financiara, privind incalcarea grava a art.153.1 art 153.3 si 153.9 alin (3) din Legea societatilor nr. 31/1990 republicata, incalcarea art.15 din Actul Constitutiv al SIF Transilvania, incalcarea propriului Regulament ASF nr.1/2019, incalcarea art.211 din Codul Civil, SIF Transilvania a inregistrat la Directia Nationala Anticoruptie o plangere penala impotriva unor membri ai Consiliului ASF si a unor membri ai Consiliului de Supraveghere din SIF Transilvania, functionarii ASF, in coniventa cu unii membri ai Consiliului de Supraveghere din SIF Transilvania, adoptand hotarari ilegale, suspendate de Tribunalul Brasov prin Hotararea nr. 307/2020 in dosarul nr. 1033/62/2020; ASF recidiveaza cu ocazia fiecarei sedinte a Consiliului ASF si incurajeaza preluarea ostila si ilegala a structurilor de conducere din SIF Transilvania sub consilierea directa a unui Vicepresedinte al Autoritatii.

Pentru infractiunile savarsite de unii membri ai Consiliului de Supraveghere al SIF Transilvania, in coniventa cu un Vicepresedinte al ASF, s-a constituit dosarul penal nr. 86/P/2020, dosar instrumentat de Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov, infractiuni care ar trebui cercetate foarte repede pentru a preveni repetarea altor fapte similare, in mod premeditat si in forma continuata.

Toate inscrisurile emanate prin adoptarea unor hotarari ilegale sunt contestate si in instantele competente dar avand in vederea starea de urgenta, aceste dosare se vor solutiona foarte tarziu, de aceea va rugam respectuos a dispune accelerarea cercetarilor din dosarele penale mentionate, pentru evitarea unor grave pagube materiale cauzate unei societati listate la categoria Premium a Bursei de Valori Bucuresti.

Cu deosebită consideraţie,

Directoratul SIF Transilvania, prin

dr.ec. Mihai Fercală - Preşedinte Executiv / Director General

ec. Szitas Ştefan - Membru al Directoratului / Director

Braşov, 27 aprilie 2020

Opinia Cititorului ( 24 )

  1. extraterestrilor cand o sa le scrie?

    E deja penibila situatia. Dati drumul la tranzactionare!!!!

    Bravo dlui.Fercala, este o reală sursă de inspirație!

    1. Dl. Fercala acuza și reclama pe toți cei care nu-i împărtășesc opiniile. Toți aceștia, in opinia sa sunt infractori constituiti in grupuri infracționale. Dansul este deținătorul adevărului absolut. Oare?

      Ar trebui sa fie mai realist atunci cand abuzează instituțiile statului cu reclamații, Comunicate, plângeri penale si chemari in judecată , tote făcute in numele unui directorat care din 20.04.2020 nu mai are mandat. Deci este in afara Legii. Un Consiliu de Supraveghere format din 3 membri. nu are legimitatea sa-i acorde prelungirea mandatului. Consiliul de supraveghere al SIF Transilvania. Are 7 membri..Daca 4 din 7 nu—l ma vor la Conducerea SIF cred ca e timpul sa spună la revedere și sa-și vadă de pensie. Are totuși 70 de ani. Dacă este așa un guru al pieței financiare și are in spate milioane de acționari ,cărora pretinde, prin sperjur, calomnie , denigrarea altora și prezentarea de comunicate neadevărate., ca le apăra interesele . Sa candideze pentru un loc in Consiliul de Supraveghere care este organul ales de către acționari pentru a le reprezenta interesele. 

      Dansul da in judecată Consiliul și ASF pentru ca nu-l renumesc la conducerea SIF. Halal atitudine de guru al pieței de capital. Numirea și revocarea directoratului sunt atribute inalienabile ale Consiliului care cu majoritate poate face oricând acest lucru.. 

      Domnul Fercala vrea ca directoratul sa dispună Consiliului. Asta este discrepanta de mandat și nu este dorința acționarilor SIF 3.

      ASF ar trebui sa fie mai tranșant și sa pună capăt rapid abuzurilor pe care le face dl Fercala. 

      Asta o spune un infractor cooptat de ASF in Consiliul de Supraveghere.

      numai papagalii inteleg asa, din tot ce vrea fercala; fercala si echipa lui au mandatul vechi prelungit de oug nr.34/2020 si o decizie a iccj, nu mai retin numarul-papagalii sa acute in presa ca scrie-. el reclama ca gruparea lui gradinescu sprijina un directorat nou numit ilegal; decizia tribunalului brasov care a anulat alegerea lui andanut , moldovan si compania nu trebuie luata in seama?

      asf este scutit sa respecte legea31/90 si altele indicate in comunicate, ca asf a interzis bvb sa le publice rapoartele; cui ii e frica si nu se vrea informarea actionarilor;

      vom vedea ce vor decide maine papagalilor! 

      Toata legislatia este interpretata dupa cum fiecare vrea, asta din cauza parlamentului ce scoate pe banda rulanta tot felul de legi pentru hotii acoliti !

    Secutriștii speriați tare că ar putea cădea de pe capra trăsurii. Nu-i bai!

    Vagabondul de la SIF3 îi sesizează Procurorului General ”dosare penale”, de zici că a luat-o razna. De regulă se sesizează parchetul în legătură cu săvârșirea unei/unor fapte penale. Dar securistul nu e mulțumit cu dispozițiile legale în vigoare vrea să dea el și soluția, că așa a fost el obișnuit de pe vremea când securitatea făcea jocurile. Prostălăii care amenință în ultimi 30 de ani că ”fac” ei dosare penale. Mai răsfirați, băieți, mai răsfirați!

    1. SIF 3 ajunge in bratele unor gunoaie.

      Uitați-vă la SIF3 cu jdemii de hoteluri în portofoliu a ajuns o mârțoagă pe care scuipă Murad, libanezul care a construit hoteluri de la zero în timp ce SIF3 nu a fost în stare să le văruiască pe cele pe care le deține de 20 de ani. Cine credeți că preia ansamblul Panoramic, Belvedere, Amfiteatru? Mamuții ăștia care învârt profiturile fraierilor de 20 ani? Nu. Tot Murad. Asta în timp ”hoții cei mari” nu văd padurea din cauza copacilor și se tot lasă tămâiați pe profesioniștii reclamei inutile.

      mai xxx , din stiu eu din presa post revolutonara, fercala nu a fost niciodata securist; concetateanul mostru infractor si replica lui il fac securist; pe asta nu l-a speriat dascalescu ca il impusca in piata sfatului si vreti voi niste mascarici sa-lsperiati , dupa ce a trecut prin ce a trecut in 15 nov 1987??!! hai la lada de gunaoi cu voi!

      Problema ta nu e ca esti anonim, ci ca esti analfabet. Pupă, că poate îți pică și ție ceva de lins.

      Lasă că le zugrăvește Fratila pe banii Sif ului cu firmele lui.O sa fie Las Vegas.

      A si gasit in anonimul tamp (de sub tampa) un zugrav de incredere.

      De unde sti tu asa sigur, rapciugosule ? Doar aia rataciti cred ca detin ei adevarul... gunoiul esti cam tu, cap de tabla !

      Ti am luat jobul?

      ai fost tu in piata sfatului in 16 noiembrie? de vorbesti??toti directorii de steagu si tractoru si rulmentul avea grade de ofiteri la secu...daca nu interveneau securistii de la bv..cei de pe institutii..ajungea in beci cu un glont in ceafa...asa se faceau condamnarile la moarte pe vremea lu bunicu..

      nu toti nenescutule in in nov.1087! hoo! cine tea intoxicat!! mai documentaeaza-te ofuscatule ca alteca tot nu sti ce sa spui , c anu ai nimc in tartacuta!

    In timpuri grele pentru management si conducatorisi-au adus aminte si de cei 7.000.000 de actionari !

    1. da rapciugosule de sub tampa, in nov 1987 tu te jucau cu p.ta in tarana can fercala conducea cel mai mare holding din romania; citeste cartile scrise securisti si vezi ca fercalezu nu a fost securist ci dusman al societatii socialiste multerateral ..ingropate! infractorilor post revolutionari, va vine randul!

      De atitia ani nu mai creste prețul acțiunilor ar trebui luați toți la răspundere pe devidente dați bani pentru un kg de carne vati inbogatit de pe acestor acționari

      N-aveți un pic de rușine și încă va mai trebuie la conducere ar trebui sa va confiște averile ați băgat pachete de acțiuni în bănci companii cu capital mare și noua ne-o dați prin gura la pușcărie cu voi tilharilor

      Da asa este pe 1500 de acțiuni acuma sa le vind as lua cam 300 500 de Ron și ei sau inbogatit nemernici la pușcărie cu voi mafiotilor

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb