Preşedintele BVB, Lucian Anghel, speră că tot mai multe companii din portofoliul SIF1 Banat Crişana vor alege să se mute pe BVB de pe piaţa Rasdaq, după cum a declarat, ieri, la deschiderea şedinţei de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Deschiderea şedinţei a fost oficiată de către Ioan Cuzman, preşedinte şi director general al SIF1 Banat Crişana, companie care a aniversat douăzeci de ani de activitate instituţională.
Lucian Anghel a felicitat SIF Banat Crişana pentru cei 20 de ani de activitate neîntreruptă şi a declarat: "Sperăm să vedem cât mai curând toate companiile importante la care SIF1 este acţionar majoritar la cota bursei, şi, de asemenea sperăm că ne veţi sprijini în promovarea principiilor de guvernanţă corporativă în rândul acestora, astfel încât să contribuim împreună la creşterea transparenţei şi la dezvoltarea pieţei de capital din Ro-mânia".
În luna mai, acţiunile emise de "Calipso" Oradea au început tranzacţionarea pe piaţa reglementată administrată de BVB, Sectorul Titluri de Capital, Categoria a doua.
• Ioan Cuzman: "SIF Banat Crişana a fost un promotor al pieţei de capital din România"
Aniversarea a 20 de ani de activitate instituţională a SIF Banat-Crişana demonstrează viabilitatea acestei instituţii, care a fost un promotor al pieţei de capital din România, consideră Ioan Cuzman, preşedintele SIF Banat Crişana.
Domnia sa a adăugat: "Ne-am dezvoltat pe parcursul celor 20 de ani pentru că am avut viziune. Ne-am stabilit strategia şi am urmat-o, adaptându-ne însă mereu mediului şi provocărilor, dar punând pe primul loc obiectivul de creştere a performanţelor SIF1".
Potrivit lui Ioan Cuzman, SIF-ul reprezintă o prezenţă aczivă, atât în piaţa financiară, cât şi în economia reală.
"De la listare, SIF-urile au fost permanent profitabile şi au avut o atitudine corespunzătoare faţă de acţionari", a mai spus Ioan Cuzman.
La finalul lunii septembrie, SIF1 Banat Crişana avea un activ net de 1,24 miliarde lei şi o capitalizare de 624 milioane lei.
La jumătatea anului, 70,9% din capitalul SIF1 era deţinut de acţionari din Româ-nia, 27,1%, de acţionari din Europa (mai puţin ţara noastră), 1,7%, din SUA şi Canada.
Valoarea totală a divedendelor distribuite de SIF1 a fost de 379 milioane de lei, în perioada 1997-2011, valoarea activului net crecând de zece ori, în această perioadă.
Între 1993-2012, compania a realizat investiţii de 431 milioane de lei pe piaţa de capital. Capitalizarea bursieră a SIF Banat Crişana s-a multiplicat de 41 de ori, între 1999 şi 2012.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 24.10.2012, 02:08)
Acest comentariu nu are nici o legatura cu articolul de sus.Cum nici afirmatia "SIF Banat Crişana a fost un promotor al pieţei de capital din România", nu are legatura cu realitatea trecuta prezenta si viitoare. Situatia actuala a pietei o demonstreaza cu prisosinta.
2. Niste puscariabili
(mesaj trimis de anonim în data de 24.10.2012, 05:58)
Ziua judecatii se apropie cu repeziciune
3. Au murit laudatorii !
(mesaj trimis de Theraflu în data de 24.10.2012, 11:04)
Au murit laudatorii domnu Cuzman ?
Lauda de sine nu miroase a bine !
Cati bani a-ti tocat de cand v-ati trezit in fruntea SIF-ului ?
3.1. Fara numar, fara numar... (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de Toma Necredinciosu' în data de 24.10.2012, 14:12)
Si ne intoarcem iar la problema raspunderii sociale si juridice... Pai daca n-are cine sa-i traga la raspundere, ce mai conteaza niste minciuni, acolo, aruncate?