SIF1 nu convoacă AGA pentru listarea BCR

Ş.C.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 august 2011

SIF1 nu convoacă AGA pentru listarea BCR

Conducerea SIF "Banat-Crişana" (SIF1) a anunţat, ieri, fără prea multe detalii, că nu va convoca Adunarea Generală a Acţionarilor pentru iniţierea demersurilor de listare a BCR, aşa cum solicitaseră mai mulţi acţionari, la toate cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri).

Oficialii SIF1 s-au limitat să precizeze că, "analizând solicitările unui grup de acţionari pentru convocarea AGA", Consiliul de Administraţie a constatat că nu sunt îndeplinite condiţiile legale".

Recent, CNVM a "mustrat" SIF "Banat-Crişana" pentru că nu a interpretat cum trebuie prevederile legis-laţiei de capital, suspendând drepturile de vot ale mai multor acţionari.

Decizia SIF1 este suprinzătoare, în condiţiile în care SIF "Moldova", "Oltenia" şi "Muntenia" au hotărât să dea curs solicitării acţionarilor şi să convoace Adunări Generale Ordinare în septembrie, trecând pe Ordinea de zi punctele cerute de acţionari.

Printre acţionarii care solicitaseră AGA se numărau fondurile administrate de Aviva, ING, Certinvest, BT Asset Management, Raiffeisen Asset Management, STK Financial şi SAI Carpatica, alături de "Firebird", "Broadhurst" şi societatea de intermediere "Broker" Cluj.

Mişcarea SIF1 ar putea fi un indiciu că "frontul" SIF-urilor, în faţa austriecilor de la Erste, acţionarulul majoritar al BCR, se destramă. Împreună, SIF-urile deţin circa 30% din BCR.

Anunţul SIF1 vine la circa două săptămâni după ce, la sediul SIF "Muntenia" , a avut loc o întâlnire între oficialii SIF-urilor şi reprezentanţii acţionarilor având ca subiect cererea de convocare a AGOA. Ioan Cuzman, preşedintele SIF1, a lăsat de înţeles, înainte de întâlnire, că va încerca să determine acţionarii să renunţe la solicitare.

În ultima vreme, s-au conturat poziţii diferite ale SIF-urilor în cadrul discuţiilor dintre ele şi Erste pentru listarea băncii la Bursa de Valori Bucureşti. Dintre toate, SIF2 "Moldova" s-a remarcat drept cea mai vocală, susţinând cotarea băncii.

Dintre cele cinci SIF-uri, doar SIF "Transilvania" nu s-a pronunţat, deocamdată, în privinţa solicitării de convocare a AGA.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. considera sif-ul primit mostenire, proprietari nu pot face nimic in fata lui, oare pana cand ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb