SIF Transilvania (SIF3) a renunţat la un proces din 2018 prin care a solicitat instanţei, între altele, să oblige Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) să emită o decizie de constatare a acţiunii concertate în raport cu SIF3 a "Grupului Frăţilă" şi a "Grupului Banca Transilvania - SIF Moldova", potrivit unui raport al SIF-ului remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Hotărârea este dată cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare.
Demersul vine în condiţiile în care, societatea de investiţii financiare cu sediul în Braşov are, din primăvară, un nou Directorat condus de Marius Moldovan, după peste 20 de ani în care funcţia de director general a fost ocupată de Mihai Fercală.
Pe lângă Marius Moldovan, din Directoratul SIF Transilvania mai fac parte Radu Claudiu Roşca şi Tony-Cristian Gib-Răduţă.
La finalul lunii trecute, acţionarii SIF3 au aprobat eliminarea pragului de deţinere de 5% în vederea conformării Actului Constitutiv al societăţii cu prevederile Legii Fondurilor de Investiţii Alternative (FIA), ce va intra în vigoare începând cu data de 24 iulie.
De asemenea, a fost votată reducerea numărului de membri ai Consiliului de Supraveghere de la şapte la cinci.
Pentru finele lunii iunie, Valoarea Unitară a Activului Net (VUAN) al SIF Transilvania era de 0,4739 lei ceea ce, raportat la ultimul preţ din piaţă al acţiunii SIF3 de săptămâna trecută, de 0,336 lei, oferea un discount de tranzacţionare de circa 29%.
Capitalizarea societăţii de investiţii financiare cu sediul în Braşov se ridică la 726,6 milioane de lei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.07.2020, 22:58)
FECALAAAAA
LA BRUTARIE