SIGNAL IDUNA:  Compania respectă cerinţele Solvency II pentru capital minim şi solvabilitate

Ioana Dogaru
Companii / 26 noiembrie 2015

Signal Iduna Asigurare Reasigurare precizează într-un comunicat de presă că îndeplineşte cerinţele Solvency II, având la 30 septembrie o acoperire a cerinţei de capital minim (MCR) de 112,3% şi a cerinţei de capital de solvabilitate (SCR) de 160,9%, datele raportului BSRE întocmit de ASF nemaifiind de actualitate.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat luni finalizarea programului de evaluare a activelor şi pasivelor (Balance Sheet Review Extended - BSRE) pentru încă 21 de societăţi de asigurare, care deţin cumulat o cotă de aproximativ 20% din piaţa de profil.

Exerciţiul BSRE a evaluat soliditatea financiară şi situaţia solvabilităţii societăţilor de asigurare participante, în baza regimului de Solvabilitate I, prin intermediul analizelor efectuate pentru data de referinţă 31 decembrie 2014, dar şi nivelul de pregătire a societăţilor participante de a face faţă prevederilor regimului de Solvabilitate II, care va fi aplicat de la 1 ianuarie 2016.

Rezultatele exerciţiului au arătat că Signal Iduna se regăseşte printre societăţile care nu respectă, din perspectiva Solvency II, cerinţa de capital minim şi cea de capital de solvabilitate.

"În comunicatul de presă ASF referitor la rezultatele evaluării activelor şi pasivelor şi testul de stres (BSRE), realizate pe baza datelor utilizate în bilanţ la dată de referinţă 31.12.2014, sunt indicate societăţile de asigurare care trebuie să ia măsuri, astfel încât la dată de 1 ianuarie 2016 să fie aliniate regimului Solvabilitate II. Signal Iduna a luat măsurile necesare pentru îndeplinirea condiţiilor înainte de derularea exerciţiului BSRE pe baza proiecţiilor cerinţelor de capital făcute de companie în 2014, având că obiectiv îndeplinirea cerinţelor regimului Solvabilitate II ce urmează a fi introduse începând cu ianuarie 2016", se arată într-un comunicat al Signal Iduna.

Acţionarii companiei au majorat capitalul social al societăţii printr-un prim aport în valoare totală de 6,74 milioane lei, aprobat printr-o decizie ASF din martie, urmat de un aport suplimentar în cuantum de 11,98 milioane lei, pentru care a fost solicitată aprobarea ASF pe 15 octombrie.

Compania precizează că, la 30 septembrie, avea o acoperire a cerinţei de capital minim (MCR) de 112,3% şi a cerinţei de capital de solvabilitate (SCR) de 160,9%, îndeplinind astfel cerinţele regimului Solvabilitate II înainte de 1 ianuarie 2016, dată la care acesta intră în vigoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb