SIMON PETERS, ANALIST ETORO: "Bitcoin depăşeşte din nou plafonul de 20.000 de dolari"

F.D.
Bănci-Asigurări / 10 octombrie 2022

"Bitcoin depăşeşte din nou plafonul de 20.000 de dolari"

Bitcoin a depăşit din nou 20.000 de dolari săptămâna trecută, pentru a doua săptămână la rând, menţinându-se mai mult timp deasupra acestui nivel de preţ, înainte de deprecierea suferită ca urmare a noilor date privind locurile de muncă din SUA, afirmă Simon Peters, analistul platformei de investiţii eToro pentru piaţa criptoactivelor, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, cel mai mare criptoactiv din lume a început săptămâna tranzacţionându-se sub 19.000 de dolari, înainte de a urca la peste 20.000 de dolari la mijlocul săptămânii. Cele mai recente date privind forţa de muncă din SUA au redus însă din avânt, trimiţând nivelul preţurilor înapoi sub 19.500 de dolari. În prezent, se tranzacţionează în jurul valorii de 19.200 de dolari.

Între timp, Ether a crescut la mijlocul săptămânii, depăşind 1.360 de dolari, după ce a început săptămâna sub 1.280 de dolari. Vineri a pierdut şi el "vântul din pânze" şi se tranzacţionează acum în jurul valorii de 1.300 de dolari.

India doreşte să lanseze e-rupee

Lucrurile au părut liniştite pe frontul monedei digitale a băncii centrale (CBDC) în ultimele luni, dar India tocmai a anunţat că lucrează la introducerea treptată a propriului său activ digital în viitorul apropiat, e-rupee.

Banca centrală a ţării nu oferă foarte multe detalii, dar a confirmat că are în vedere implementarea unei CBDC bazate pe conturi, dedicate fie pentru utilizarea de către instituţiile financiare, dar şi de către consumatorii individuali.

India se află în urma altor ţări în ceea ce priveşte utilizarea numerarului, astfel încât introducerea cu succes a unei monede digitale ar putea reprezenta un mare pas înainte din punct de vedere economic pentru această ţară. Cu toate acestea, CBDC-urile nu sunt lipsite de controverse, iar unele grupuri ale comunităţii cripto se opun pe motiv că acestea sunt în cele din urmă controlate de instituţii guvernamentale puternice şi centralizate, precizează analistul eToro.

Brazilia doboară recorduri în materie de criptoactive

Noile date din Brazilia arată un număr record de organizaţii care deţin criptoactive în luna august. Cifrele furnizate de Autoritatea Fiscală Braziliană (RFB) arată că un număr record de companii şi alte instituţii sunt acum deţinătoare de cripto.

Interesant este şi faptul că cel mai deţinut criptoactiv în rândul acestor organizaţii este stablecoin-ul Tether USDT. Acest lucru are sens în contextul utilizării stablecoin, o rampă de acces cheie în ecosfera cripto de spectru mai larg. Peste 1,4 miliarde de dolari sunt deţinute de mai puţin de 80.000 de organizaţii.

Este util să urmărim utilizarea şi mişcările cripto, dincolo de Europa şi SUA. În ţări precum Brazilia, El Salvador şi altele, criptoactivele au căpătat forţă, deşi sunt ţări în care instituţiile financiare locale, monedele şi alte aspecte ale finanţelor suferă de niveluri semnificative de suspiciune şi de o lipsă generală de încredere. Acest lucru este amplificat într-un moment în care activele tradiţionale suferă, iar dolarul american pare atotputernic, scrie sursa citată.

NFT-urile Cool Cats obţin o nouă investiţie

Binecunoscutul proiect NFT Cool Cats a obţinut o nouă investiţie semnificativă în proiectul său de la Animoca Brands. Compania deţinea deja o participaţie în ecosfera Cool Cats prin intermediul filialei sale GAMEE, dar noul parteneriat avansează propunerea NFT şi a companiei de jocuri.

Animoca spune că doreşte să devină lider în NFT, jocuri metaversale şi brand media şi a obţinut recent o nouă injecţie de capital propriu de 110 milioane de dolari din partea unui consorţiu de investitori. Evaluarea actuală a firmei se situează la peste 5 miliarde de dolari, ceea ce o face să nu fie un jucător mic pe piaţă. Preţul minim al NFT-urilor Cool Cats a reacţionat în mod clar bine la acest anunţ, ceea ce nu este o surpriză.

Vestea este un alt exemplu încurajator pe o piaţă care se remarcă prin scăderea semnificativă a nivelurilor de preţ din ultimele luni. Anul trecut, NFT-urile au atins evaluări foarte mari, iar multe dintre ele se confruntă acum cu o scădere semnificativă. Dar există dovezi că tehnologia şi ideile din jurul acesteia sunt încă în creştere şi se dezvoltă pentru viitor, mai spune Simon Peters, analistul platformei de investiţii eToro pentru piaţa criptoactivelor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb