SIMON PETERS, ANALIST ETORO:  "Declaraţiile şefului Fed duc la scaderea criptoactivelor"

F.D.
Piaţa de Capital / 30 august 2022

"Declaraţiile şefului Fed duc la scaderea criptoactivelor"

Declaraţiile şefului Fed Jerome Powell au dus la scăderea cripto şi a acţiunilor spre sfârşitul săptămânii trecute, iar preţurile au continuat să scadă în mare parte de atunci, deoarece investitorii caută să se debaraseze de activele "mai riscante", afirmă Simon Peters, analistul platformei de investiţii eToro pentru piaţa criptoactivelor, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, bitcoin se tranzacţionează în prezent la 20.400 de dolari, comparativ cu săptămâna trecută, când se apropia de 22.000 de dolari, înainte de declinul de vineri. Acest declin de după reuniunea băncilor centrale de la Jackson Hole a reflectat situaţia de pe piaţa de acţiuni, cu 1,25 trilioane de dolari pierdute pe pieţele americane în urma comentariilor potrivit cărora majorările ratelor dobânzilor vor continua. Luni, la un moment dat, BTC a scăzut sub 20.000 de dolari, ajungând să se tranzacţioneze la puţin peste 19.500 de dolari, dar de atunci şi-a revenit.

Ether se situează în prezent la puţin sub 1.600 de dolari, aproximativ la acelaşi nivel ca săptămâna trecută. Acest lucru vine după ştirile ca adresele "balenelor" (deţinătorilor importanţi) deţinute pe sistemul de schimburi au înregistrat o creştere de 78% a deţinerilor în ultimele trei luni, potrivit Santiment. Fluxul de cripto pe bursele de schimb implică, în general, un sentiment de scădere şi o marcare a profitului - ceea ce implică faptul că investitorii importanţi se aşteaptă ca preţul ethereum-ului să scadă. Rămâne de văzut dacă actualizarea The Merge va fi un moment de tipul "cumpără zvonurile, vinde ştirile", dar deocamdată, analiza tehnică indică faptul că am putea vedea multă acţiune pe blockchain în următoarele săptămâni, spune Simon Peters.

O ofertă apetisantă: Mars va aduce la viaţă NFT-urile Bored Ape Yacht Club cu M&Ms

Mars a încheiat un parteneriat cu casa de discuri UMG pentru a licenţia drepturile pentru imaginile Bored Ape NFT pe M&Ms.

Posesorii de Bored Ape Yacht Club şi Mutant Ape Yacht Club au primit acces în avans la achiziţionarea ciocolatei, fiind disponibile doar 10.000 de pachete, împărţite în cutii şi borcane cadou.

Cu toate acestea, doar unii proprietari îşi vor vedea imaginile pe dulciuri. Proprietarii Bored Ape NFT au posibilitatea de a-şi licenţia imaginile către diverse branduri, după bunul plac. Acest acord dintre Mars şi UMG (prin intermediul casei sale de discuri (vial brand-ului său 10:22 PM) este un astfel de exemplu, iar imaginile Bored Ape au fost deja folosite pentru îmbrăcăminte, restaurante fast-food şi nu numai.

Are criza energetică un impact asupra mineritului de bitcoin?

În condiţiile în care criza energetică a generat foarte multe ştiri în ultimele săptămâni, nu ar fi o surpriză să aflăm că aceasta are acum un impact asupra mineritului bitcoin.

În condiţiile în care preţurile BTC au scăzut cu 50%, iar preţurile energiei au crescut vertiginos, este de înţeles că unii mineri caută să-şi acopere pierderile din cauza volumului mare de energie necesar pentru a extrage acest activ, precizează analistul platformei de investiţii eToro pentru piaţa criptoactivelor.

Se pare că unii mineri vând acum energie electrică înapoi în reţea pentru a compensa scăderea preţului bitcoin, iar unii dintre ei sunt chiar plătiţi pentru a închide operaţiunile la orele de vârf, eliberând astfel capacitate înapoi în reţea şi reducând în acelaşi timp costul produsului.

Pe măsură ce criza costului vieţii se înrăutăţeşte şi o eventuală piaţă bear se instalează, acesta ar putea fi un alt potenţial efect secundar, nivelurile de producţie putând scădea sub nivelul lunilor anterioare, deoarece costurile energiei continuă să crească, mai spune Simon Peters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb