SIMON PETERS, ANALIST ETORO: "Preţul Bitcoin se menţine la 19.000 $ în ciuda fluctuaţiilor masive de la mijlocul săptămânii"

F.D.
Bănci-Asigurări / 17 octombrie 2022

"Preţul Bitcoin se menţine la 19.000 $ în ciuda fluctuaţiilor masive de la mijlocul săptămânii"

Preţul bitcoin se menţine la peste 19.000 de dolari, în ciuda fluctuaţiilor de la mijlocul săptămânii trecute. Cel mai mare criptoactiv din lume a început să se tranzacţioneze săptămâna trecută în jurul valorii de 19.250 de dolari, situându-se la mijlocul săptămânii la puţin sub 19.000 de dolari, afirmă Simon Peters, analistul platformei de investiţii eToro pentru piaţa criptoactivelor, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Dar joia trecută a fost o zi nebună pentru pieţe, care a făcut ca preţul să se prăbuşească sub 18.200 de dolari - înainte de a-şi reveni, depăşind 19.500 de dolari pe platforma eToro. În prezent, preţul se menţine din nou la peste 19.000 de dolari.

Între timp, Ether a avut joi o fluctuaţie similară a preţului, scăzând sub 1.200 de dolari înainte de a urca la peste 1.325 de dolari. În prezent, acesta se situează puţin sub 1.300 de dolari.

Volatilitatea este rezultatul unui moment febril pentru pieţe, care par să reacţioneze rapid şi puternic la orice evoluţie economică, evoluţia viitoare a inflaţiei şi a creşterii ratelor fiind deosebit de dificil de ghicit în acest moment.

BNY Mellon va avea în custodie criptoactive

Una dintre cele mai mari şi mai vechi bănci din SUA, BNY Mellon, a anunţat că va începe să accepte criptoactive de la clienţii săi. Firma a primit aprobarea de la autoritatea de reglementare la începutul acestui an şi va administra acum criptoactivele alături de investiţiile tradiţionale pentru clienţi.

Deşi lucrurile sunt încă la început, liniile dintre finanţele tradiţionale şi cele cripto încep să se estompeze. Atunci când instituţii venerabile importante, precum BNY Mellon, se implică în acest sector, este clar că schimbarea este în curs de desfăşurare, nu doar în ceea ce priveşte piaţa cripto, ci şi pentru finanţele tradiţionale, arată sursa citată.

S-au dus zilele în care criptoactivele erau văzute ca o activitate de nişă, clienţii fiind obligaţi să îşi deţină criptoactivele pe platforme cu protecţii şi garanţii reduse. Scopul unei bănci este de a vă păstra în siguranţă averea. Dacă această avere este acum în cripto, este logic ca banca să fie pregătită pentru acest lucru.

Google Cloud va începe să accepte criptoactive

Google Cloud a anunţat că va începe să accepte unele criptoactive ca formă de plată începând cu 2023. Funcţionalitatea va fi oferită prin intermediul Coinbase Commerce şi va include posibilitatea de a plăti cu bitcoin, ether, dogecoin şi litecoin.

Interesant este că această decizie include şi transferul unei părţi din serviciile de găzduire web şi a datelor Coinbase către Google Cloud, un concurent în creştere pentru Amazon Web Services (AWS) - gigantul din sectorul de găzduire web. Acesta nu este primul parteneriat încheiat de Google în ceea ce priveşte blockchain şi cripto. Google Cloud a încheiat numeroase parteneriate în trecut.

Acest lucru nu va muta munţii din loc în ceea ce priveşte evaluările de piaţă, dar fiecare exemplu de instituţie importantă care începe să accepte cripto este un pas înainte pentru sectorul care depune eforturi pentru a oferi utilizatorilor metode alternative de plată şi de custodie, mai spuneSimon Peters, analistul platformei de investiţii eToro pentru piaţa criptoactivelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb