"Preţurile criptoactivelor rămân la nivel scăzut"

SIMON PETERS, ANALIST ETORO: "Preţurile criptoactivelor rămân la nivel scăzut"

Piaţa de Capital / 28 februarie 2022

Simon Peters

Simon Peters

Pe măsură ce conflictul dintre Ucraina şi Rusia s-a intensificat, preţurile criptoactivelor au rămas la un nivel scăzut săptămâna trecută, urmând în general modelul pieţelor financiare globale.

Bitcoin se tranzacţionează în prezent în jurul valorii de 38.000 de dolari, după ce săptămâna trecută ajunsese sub 35.000 de dolari. Între timp, ether se tranzacţionează în jurul valorii de 2.600 de dolari, după ce a scăzut sub 2.300 dolari săptămâna trecută, în condiţii de volatilitate.

Acest lucru continuă tendinţa recentă a cripto care se comportă ca "active cu risc". BTC, în special, a oglindit acţiunile americane la un nivel fără precedent, ceea ce înseamnă că traiectoria descendentă a preţurilor observată în ultimele săptămâni este de aşteptat, pe baza performanţei S&P 500.

În climatul actual, nu este surprinzător faptul că mulţi investitori caută să îşi diminueze riscul, iar evaluările au reflectat acest lucru. În cazul în care tensiunile actuale se calmează rapid, atunci am putea asista la o revenire a apetitului pentru risc.

Cu toate acestea, avem în continuare o inflaţie ridicată, creşteri ale ratelor dobânzilor şi discuţii despre scăderea lichidităţii economice în curs de desfăşurare, ceea ce înseamnă că piaţa ar putea avea nevoie de mai multă claritate înainte ca preţurile să înceapă cu adevărat să se mişte din nou în sens ascendent.

Ucrainenii se orientează spre criptoactive în contextul instituirii legii marţiale

În urma măsurilor aplicate de guvernul ucrainean de înăsprire a regulilor privind transferurile de bani digitali, oamenii par să se îndrepte către criptoactive. Potrivit datelor locale, cumpărătorii din ţară se îndreaptă către moneda stabilă USDT a Tether, legată la dolarul american. Tether, cea mai populară stablecoin, a rămas relativ stabilă în ultimele săptămâni, spre deosebire de criptomonedele mai mediatizate, precum precum bitcoin sau ethereum.

Ucraina a fost un susţinător al activelor digitale, iar în 2021 preşedintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy a semnat o lege care a deschis calea pentru banca centrală a ţării să emită propria monedă digitală. De fapt, presa a raportat ca ţara îşi modernizează piaţa de plăţi, astfel încât banca sa naţională să să poată emite monede digitale.

În ultimele zile, cererea pentru Tether şi alte token-uri pe prima linie a fost o reamintire grăitoare a importanţei criptoactivelor, nu doar ca o alternativă atunci când încrederea în monedele tradiţionale şi accesul la acestea este grav limitat, ci şi ca instrument de schimbare a mentalităţii colective.

Acţiunile de crowdfunding în cripto îi ajută ucraineni

Într-adevăr, s-a raportat, de asemenea, că ONG-urile ucrainene au înregistrat fluxuri de donaţii în criptoactive în timpul crizei. Un donator a trimis peste 3 milioane de dolari în bitcoin, pe măsură ce ucrainenii se îndreaptă spre crowdfunding pentru a-şi finanţa apărarea îndepărtându-se de bănci sau de instituţiile financiare tradiţionale pentru a accesa fonduri.

Potrivit Elliptic, au fost făcute peste 4.000 de donaţii până în prezent, pe măsură ce grupurile de voluntari şi ONG-urile îşi fac publicitate online pentru portofelele cripto.

Aceste evoluţii demonstrează faptul că activele digitale nu sunt o clasă de active care au o simplă reacţie la evenimente pe măsură ce acestea se desfăşoară, ci sunt direct legate de cererile de pe teren, ceea ce ar putea, prin urmare, să ducă la o intensificare a reacţiilor de pe piaţă.

BNY Mellon încearcă să mărească expunerea instituţională la criptoactive

BNY Mellon dezvoltă o modalitate de stocare a activelor digitale care ar permite clienţilor instituţionali să obţină expunere la cripto, conform unor date publicate în presă. BNY le-ar permite clienţilor să stocheze cele mai populare active în portofelele cripto ale băncii pentru început; apoi, în urma aprobării autorităţilor de reglementare, serviciul se va extinde şi va integra şi alte active digitale.

Deşi s-ar putea să nu se lanseze decât peste câteva luni, BNY se pare că vrea să se poziţioneze înaintea colegilor săi instituţionali cu această ultimă iniţiativă. Acest lucru nu este poate neaşteptat, având în vedere că a fost una dintre primele instituţii care a oferit clienţilor săi expunere la criptoactive, şi vede în mod clar acest lucru ca pe o ofertă care va genera o cerere considerabilă.

Probabil că se va lansa mai întâi în SUA, şi odată ce această ofertă va deveni live, am putea vedea mai multe infuzii de capital pe piaţă din partea jucătorilor instituţionali - acţionând ca un potenţial factor galvanizator în lunile următoare.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ether este controlat de kaghebişti

    Nu era crypto un inlocuitor/alternativa la aur? Pana la urma se arata pentru a n -oara ca crypto e vazut ca un activ de risc. Riscul investitional in crypto e subevaluat maxim!

    Analistul a pierdut din vedere că rușii folosesc crypto pentru a scăpa de ruble.

    Când vor ieși din cryptoactive, toți odată, ne va spune analistul o părere avizată. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb