SIMON PETERS, ANALISTUL ETORO PENTRU PIAŢA CRIPTOACTIVELOR: "Preţurile cripto se stabilizează, creşte speranţa că ce a fost mai rău a trecut"

G.D.
Piaţa de Capital / 6 iunie 2022

Simon Peters, analistul eToro pentru piaţa criptoactivelor

Simon Peters, analistul eToro pentru piaţa criptoactivelor

Preţurile criptoactivelor s-au menţinut stabile săptămâna trecută. Bitcoin a evoluat în jurul nivelului de 30.000 de dolari timp de mai multe săptămâni, ceea ce face să crească speranţa că ce a fost mai rău în "iarna cripto" a trecut, conform unui comunicat al eToro remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Bitcoin a început săptămâna sub 29.000 de dolari şi a urcat aproape de 32.000 de dolari marţi, înainte de a scădea iarăşi sub 29.500 de dolari. De atunci, a revenit din nou şi se tranzacţionează acum în jurul nivelului de 31.000 de dolari.

Ether a fost supus însă unei volatilităţi continue, probabil din cauza incertitudinii investitorilor în legătură cu The Merge, care este acum la orizont. Săptămâna trecută, tokenul ETH a început sub 1.800 de dolari, înainte de a creşte marţi peste 1.950 de dolari. Cu toate acestea, valoarea sa a scăzut apoi sub 1.750 de dolari în cursul săptămânii, înainte de a se tranzacţiona din nou în jurul valorii de 1.850 de dolari.

Este probabil ca ETH să continue să fie afectat de factori externi până când rezultatele fuziunii vor fi clare. Actualizarea tehnică a blockchain-ului are implicaţii profunde pentru utilizările sale şi pentru valorile token-urilor. Teoretic, aceasta va avea un efect "deflaţionist" asupra criptoactivului, ceea ce s-ar putea dovedi a fi util în actualul mediu cu inflaţie ridicată.

În ciuda volatilităţii continue a preţurilor, fundamentele de bază din jurul blockchain-ului Ethereum par foarte puternice înaintea viitoarei actualizari.

Datele recente de la Glassnode arată un număr record de adrese care deţin ether. În timp ce preţul nominal a fluctuat semnificativ în ultimele câteva luni, un lucru este clar - există mai mulţi participanţi la reţea decât oricând, iar blockchain-ul îndeplineşte funcţia pentru care a fost conceput. Cantitatea de ETH din contractele de depozit Ethereum 2.0 este, de asemenea, la niveluri record.

Indicaţia aici este că mulţi investitori şi participanţi pe piaţă joacă un joc pe termen lung de participare la reţea şi deţin o poziţie de interes, în ciuda volatilităţii recente pe termen scurt. Aceasta este, potenţial, o strategie bună, mai ales dacă aveţi încredere în argumentele de utilizare a ETH - ceea ce este esenţial pentru un argument de investiţie bun, subliniază sursa citată.

"The Merge" va fi un test uriaş pentru reţea şi îi va determina evoluţia în viitorul apropiat. Modificările funcţionale propuse reprezintă nici mai mult mai puţin decât o schimbare a jocului. Investitorii vor urmări îndeaproape derularea actualizării şi, dacă vom continua să vedem semnale pozitive, cum ar fi mai multe adrese de înregistrare, atunci indiciul este că blockchain-ul şi, prin urmare, potenţialul de preţ, va deveni din ce în ce mai puternic.

Cardano a avut o creştere şi o scădere dramatică în ultimii doi ani. Dar, în ciuda faptului că a pierdut o parte semnificativă din valoarea sa faţă de maximul istoric stabilit în august anul trecut, se pare că investitorii instituţionali îşi construiesc în linişte poziţii semnificative în acest token, conform ultimului sondaj CoinShares privind activele digitale.

Există două procese în joc aici. Primul vine pur şi simplu dintr-un aspect de diversificare. Investitorii instituţionali care au un mandat de a investi în criptomonede vor trebui să se uite la întreaga piaţă, care cuprinde sute de tokenuri. Cardano (ADA) este o componentă majoră a acestei pieţe în prezent - este ca şi cum aţi cumpăra o selecţie de acţiuni tehnologice şi v-aţi asigura că includeţi Meta - nu este cea mai "mare", dar este un jucător important.

Al doilea proces mai fundamental care se derulează aici vine din punctul de vedere al managerului "activ", respectiv de alegere a potenţialilor câştigători. În timp ce vedem că spaţiul cripto continuă să fie o piaţă extrem de diversă, cu o varietate de blockchain majore, vor exista atât câştigători cât şi perdanţi.

Cardano, deşi nu se află încă la scara unui blockchain precum Ethereum, este un concurent serios. Din acest punct de vedere, este o soluţie de nerefuzat pentru managerii de fonduri care caută investiţii potenţial câştigătoare.

În raport cu alte sectoare, cripto se află încă în stadii incipiente. Cine nu ar dori acum şansa de a investi în Facebook (acum Meta) în perioada sa de început, privind retrospectiv? Este foarte important să ai un argument de investiţii solid atunci când te uiţi la orice activ, iar cripto nu este diferit. Investitorii instituţionali par să îşi consolideze acum propriile argumente.

Un mare club de fotbal brazilian acceptă Shiba Inu

Marele club de fotbal brazilian FC Sao Paolo acceptă acum Shiba Inu ca mijloc de plată pentru bilete. Este uşor să uităm că fenomenul cripto este cu adevărat global, dar ştiri ca aceasta ne reamintesc acest lucru. Brazilia devine un fel de centru de putere pentru cripto, iar acesta este un bun exemplu în acest sens, subliniază sursa citată.

La fel ca şi anunţul recent că SpaceX va accepta Shiba Inu pentru anumite plăţi de mărfuri, acest lucru nu va mişca cadranul pentru acest token în ceea ce priveşte preţul.

Dar este clar că piesele de domino cad în direcţia corectă. Este, de asemenea, o reamintire utilă a faptului că nu doar SUA, Marea Britanie şi Europa se implică în idei cripto majore. America Latină este un jucător serios în acest sector şi nu ar trebui să fie ignorată sub nicio formă, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Pierderile de miliarde au fost deja înghițite, treacă-meargă, dar ce anume le face criptoactive? În ce constă activitatea? Cumpărătorii acumulează în speranța că vor vinde altor cumpărători. Deci?

    Lalelele erau herbalactive și limitate de capacitatea planetei de a suporta un numar oarecare de bulbi. Criptoactivele pot fi si ele limitate fiecare in parte, nu insa si tipurile de criptoactive, potential infinite. 

    da nene, am inteles. de maine cumparam toti cu 2 maini cripto-fumuri si promitem sa nu le mai dam pana in zero

    Sunt multe conturi la pretul acesta, ca sa urce iarasi la 60, trebuie sa vina mult mai multi guvizi, sau sa puna Elon un pic umarul.

    Si daca va ramane cu asa variatii mici pe perioade de timp indelungate, vor pleca o grama, pentru ca puristii sunt mai putini. Cei mai multi au vazut o metoda de imbogatire rapida iar daca ascest scop dispare, amin! 

    Cu criza asta de cipuri, nisipul a devenit cea mai sexy investitie.

    Cu multiple utilizari: metalurgie, constructii si infrastructura, IT&C, electronica si automatizari, pina la banala industrie a ospitalitatii. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb