Simon Peters, eToro: Bitcoin atinge un nou maxim istoric în raport cu dolarul american

Bănci-Asigurări / 12 martie

Simon Peters, eToro: Bitcoin atinge un nou maxim istoric în raport cu dolarul american

Săptămâna trecută, Bitcoin a atins un nou maxim istoric faţă de dolarul american în trei rânduri, în timp ce sentimentul optimist din jurul criptoativului numărul unu a continuat, spune Simon Peters, analist eToro.

Potrivit sursei citate, primul maxim istoric, marţea trecută, a fost de scurtă durată, deoarece, odată ce bitcoin a atins 69.200 de dolari, ordinele de vânzare şi lichidările masive de pe bursele de criptoactive au făcut ca preţul să scadă cu peste 10% în câteva ore, până la un minim de 59.500 de dolari.

ETF-urile de tip spot pentru bitcoin au venit însă în ajutor, înregistrând marţea trecută un volum de peste 10 miliarde de dolari, un nou record zilnic, deoarece investitorii instituţionali au văzut o oportunitate de a cumpăra pe această scădere.

Această achiziţie record a propulsat apoi preţul bitcoin cu 15% în 24 de ore şi l-a readus la 67.000 de dolari. Ulterior, bitcoin şi-a continuat tendinţa ascendentă în zilele următoare, atingând maxime de 70.180 de dolari şi, respectiv, 72.910 dolari (actualul maxim istoric la momentul redactării acestui articol).

Având în vedere că ETF-urile de tip spot continuă să achiziţioneze bitcoin în cantităţi semnificative, lucru făcut şi de alte companii, cum ar fi Microstrategy Inc., cererea de bitcoin depăşeşte rapid noua ofertă, arată sursa citată.

"Ne aflăm acum într-o fază de stabilire a preţurilor la bitcoin. Există vânzători care să să acopere cererea şi la ce nivel de preţ vor vinde aceştia?

Nimeni nu ştie cum va evolua preţul de acum înainte, dar cu siguranţă este un moment interesant pentru un investitor sau pentru un deţinător de bitcoin.

Actualizarea Dencun se lansează miercuri pe reţeaua principală Ethereum

Mult aşteptata actualizare Dencun va fi lansată miercuri pe reţeaua principală Ethereum (mai exact, pe slotul blockchain 8626176).

Dencun introduce o serie de EIP-uri (Ethereum Improvement Proposals) şi marchează începutul erei "The Surge" pe Ethereum, care vizează creşterea scalabilităţii, securităţii şi eficienţei reţelei. De asemenea, actualizarea este menită să reducă în mod semnificativ taxele de gaz pe reţelele de nivel 2 din cadrul ecosistemului Ethereum prin EIP 4844 Proto-Danksharding", arată analistul eToro.

Ethereum va fi un criptoactiv de urmărit în următoarele luni. Dencun ar putea aduce o utilizare sporită a reţelelor Ethereum (şi a reţelelor de nivel 2), ceea ce, la rândul său, ar putea fi pozitiv pentru ethereum şi pentru preţurile criptoactivelor de nivel 2.

Ethereum se tranzacţionează în prezent la 3.994 de dolari, potrivit Yahoo Finance, cel mai mare preţ din decembrie 2021, la 22% distanţă de maximul istoric de 4.870 de dolari.

Datele privind inflaţia (IPC) din SUA sunt publicate marţi

Pe plan macroeconomic, astăzi vor fi publicate cele mai recente cifre privind IPC (Indicele Preţurilor de Consum) din SUA, care reprezintă o măsură cheie a inflaţiei.

"Deşi Rezerva Federală a exclus o reducere a ratelor dobânzilor în cadrul şedinţei FOMC din această lună, o valoare a IPC mai mică decât cea prognozată ar putea creşte probabilitatea unei reduceri la următoarea şedinţă din luna mai.

După cum am văzut din punct de vedere istoric, creşterea probabilităţilor de reducere a ratelor dobânzilor a fost în general pozitivă pentru preţurile criptoactivelor, precum şi pentru acţiuni", spune Simon Peters.

O valoare a IPC mai mare decât cea prognozată ar putea însă bloca actuala creştere a pieţei criptomonedelor sau, mai mult, ar putea provoca o mică retragere a preţurilor criptoactivelor.

FLOKI a fost unul dintre cele mai performante criptoactive săptămâna trecută, cu o creştere de 85%, ca urmare a unei serii de anunţuri pozitive - faptul că acest criptoactiv este acum disponibil pentru tranzacţionare pe una dintre cele mai mari burse de criptoactive din Singapore şi ideea că Floki va "cuceri inima New York-ului" cu o campanie de marketing agresivă în Times Square începând cu 15 martie.

Alte memecoins, cum ar fi SHIB (Shiba-Inu) şi PEPE au continuat să surclaseze criptoactivele mai mari, încheind săptămâna cu o creştere de 50% şi, respectiv, 45%.

Deutsche Börse lansează o platformă de tranzacţionare cripto reglementată pentru clienţii instituţionali

Deutsche Börse a lansat DBDX (Deutsche Börse Digital Exchange), o platformă reglementată de tranzacţionare cripto de tip spot pentru clienţii instituţionali.

După cum se subliniază în comunicatul de presă al Deutsche Börse, "DBDX oferă un ecosistem complet reglementat şi sigur pentru tranzacţionarea, lichidarea şi custodia activelor cripto, care valorifică conectivitatea existentă cu participanţii de pe piaţă".

"Oferta umple un gol pe piaţă şi poziţionează Deutsche Börse în centrul pieţei instituţionale în creştere a activelor digitale, oferind în acelaşi timp clienţilor o suită completă de soluţii financiare inovatoare şi sigure pentru activele digitale de la un singur punct de acces şi de-a lungul întregului lanţ valoric", continuă comunicatul de presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb