Simon Peters, eToro: Bitcoin, în scădere

Bănci-Asigurări / 25 septembrie 2023

Simon Peters, eToro: Bitcoin, în scădere

Bitcoin a scăzut în ultima săptămână, după o nouă restrângere a activităţii pe pieţe. A început săptămâna trecută la peste 26.000 de dolari şi a înregistrat o volatilitate a preţului la începutul săptămânii, deoarece investitorii au aşteptat datele macroeconomice.

Dar odată ce majoritatea acestor anunţuri au trecut fără prea multe surprize majore (cu excepţia ratei inflaţiei din Marea Britanie), activitatea a stagnat. În această dimineaţă, cotaţia bitcoin se învârte în jurul valorii de 25.833 dolari pe eToro. Deşi a crescut cu peste 36% în ultimele 12 luni, începând din iunie evoluţia bitcoin a fost modestă.

Ether a înregistrat scăderi mai mari, de aproximativ 2,5%, după ce a început săptămâna sub 1.600 de dolari şi s-a tranzacţionat în scădere pe parcursul săptămânii, pentru a se mişca acum în jurul valorii de 1.560 de dolari.

Cu puţine anunturi macro importante aşteptate săptămâna aceasta, nu prea există prea multe lucruri care să agite piaţa, cu excepţia unor evenimente neplanificate. Piaţa caută semnale pentru a lua o direcţie şi se mişcă destul de lent de ceva timp.

Procesul de halving Bitcoin este finalizat în proporţie de 85%

Una dintre cele mai mari etape importante de pe piaţa Bitcoin, halving-ul (înjumătăţirea), este finalizată în proporţie de aproximativ 85%. În ritmul actual, acest lucru plasează finalizarea procesului de halving în jurul mijlocului anului 2024. Ultima înjumătăţire a avut loc în mai 2020.

Înjumătăţirea este procesul integrat în Bitcoin prin care recompensa pentru minerit îşi înjumătăţeşte valoarea după ce este minat un anumit număr de blocuri. În prezent, blockchain-ul recompensează cu 6,25 bitcoin fiecare bloc minat cu succes, urmând ca anul viitor această valoare să scadă la 3,125.

Această înjumătăţire are câteva efecte diferite. Recompensa pentru minerit se reduce, forţând minerii să fie mai eficienţi în demersurile lor. Acest lucru este probabil să stimuleze adoptarea mai multor măsuri în direcţia utilizării energiei regenerabile în mineritul de bitcoin, pentru a beneficia de resurse energetice mai ieftine şi mai durabile.

Înjumătăţirea va reduce, de asemenea, oferta de noi token-uri, ceea ce are potenţialul de a genera şi mai multă raritate. Preţul bitcoin nu va cunoaşte neapărat schimbări imediate, dar nu există nicio îndoială că halving-ul afectează dinamica pieţei.

Taxele Ethereum au atins cel mai scăzut nivel din 2023

Taxele din reţeaua Ethereum, blockchain-ul nativ pentru ether, au atins cel mai mic nivel al anului 2023. Fiecare tranzacţie se derulează la aproximativ 1,15 dolari, un nivel mult redus faţă de nivelurile foarte ridicate ale taxelor din 2021 şi 2022.

Taxele mai mici sunt un semnal că piaţa are probleme şi că volumele de tranzacţii sunt scăzute, dar sunt un indicator al potenţialelor recompense pentru activitatea viitoare. Taxele mai mici fac ca derularea proceselor să fie mai ieftină pentru dezvoltatori şi utilizatori şi poate acţiona ca un catalizator pozitiv pentru o creştere a activităţii şi a adoptării.

Acest lucru este încorporat în natura economiei blockchain-ului. Astfel de semnale de preţ sunt menite să alimenteze sau să tempereze cererea. Taxele mai mici ne spun că activitatea a fost mai lentă, dar ne dau un indiciu că ar putea urma niveluri mai bune.

Google îşi intensifică implicarea în domeniul blockchain

Platforma de cloud computing a Google, Google Cloud, a adăugat 11 reţele la programul său BigQuery, extinzând sfera de acţiune a eforturilor sale în domeniul blockchain. Reţelele nou adăugate la BigQuery includ Polygon şi Polkadot, care se alătură acum Bitcoin, Ethereum, Dogecoin şi altor reţele.

Platforma serveşte ca un depozit major de date, permiţând în prezent programatorilor şi dezvoltatorilor să acceseze cantităţi mari de informaţii despre blockchain-uri care sunt disponibile open source, dar nu neapărat uşor de accesat la nivel individual.

Poziţionarea Google în spaţiul blockchain este interesantă, compania căutând să ofere servicii pentru Web3 şi alte proiecte cripto, lucruri care ar putea să nu fie evidente sau uşor de utilizat de către consumatori. Cu toate acestea, este încurajator să vedem că un actor atât de important continuă să se extindă şi să se implice în acest sector, în ciuda volatilităţii de pe piaţă din ultima vreme.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb