Simon Peters, eToro: "Bitcoin trece pragul de 34.000 dolari"

Bănci-Asigurări / 30 octombrie 2023

Simon Peters, eToro: "Bitcoin trece pragul de 34.000 dolari"

Momentul de avânt al Bitcoin a continuat în ultimele şapte zile, activul tranzacţionându-se în prezent la aproximativ 34.200 de dolari pe platforma eToro, ceea ce reprezintă o creştere de peste 10% într-o săptămână.

Preţul Bitcoin nu a mai atins acest nivel din mai 2022, când era în scădere de la maximul istoric. Traiectoria ascendentă din ultima vreme s-a bazat pe un entuziasm suplimentar legat de aşteptarea unor anunţuri privind fondurile de tip ETF, care au continuat să impulsioneze piaţa, cu un vârf joi, când Bitcoin aproape a atins 35.000 de dolari.

Ether a înregistrat, de asemenea, creşteri în ultima săptămână - deşi la o scară mult mai mică în comparaţie cu bitcoin, iar în prezent se tranzacţionează la aproximativ 1.790 de dolari pe eToro.

Pieţele aşteaptă decizia Fed privind dobanda cheie

Miercuri este aşteptată o nouă decizie în SUA privind rata dobânzii, pieţele anticipând cu mare interes următoarea mişcare a Fed.

În timp ce o pauză pare a fi cel mai probabil scenariu, reducerile de dobândă fiind încă departe, observatorii domeniului cripto vor vedea fără îndoială acest lucru ca pe un nou reper al dezgheţului după "iarna cripto".

Deşi deciziile privind ratele dobânzilor afectează teoretic mai puţin pieţele financiare descentralizate, am observat o tendinţă de corelaţie inversă, criptoactivele reacţionând în mod similar cu S&P în urma creşterilor Fed.

În timp ce preţul criptomonedelor a fost reprimat în ultimele 18-24 de luni, am asistat la o mişcare semnificativă a cotaţiilor în ultima săptămână, bitcoin depăşind reperul esenţial de 32 de mii de dolari. Prin urmare, reacţia sa (sau lipsa de reacţie) la ultimul anunţ ar putea aduce mai multe veşti bune pentru o industrie care încearcă să se scuture de o iarnă lungă şi grea.

Taiwan face primii paşi în reglementarea activelor digitale

Taiwanul a făcut săptămâna aceasta primii paşi spre reglementarea activelor digitale. Proiectul de lege privind gestionarea activelor virtuale nu numai că va defini ce sunt activele virtuale, dar va asigura, de asemenea, protecţia clienţilor, va susţine standardele operaţionale şi va impune autorizaţii din partea autorităţilor de reglementare.

Indicatorul "Fear and Greed" indică lăcomie în domeniul cripto

Indicatorul Fear and Greed (teamă şi lăcomie) pentru cripto a atins cele mai ridicate niveluri din noiembrie 2021 - însă aceasta înseamnă ca renaşterea cripto ar putea începe să se răcească în scurt timp. Indicatorul a sărit la peste 70 săptămâna trecută, valorile de peste 50 implică lăcomie, cele de peste 75 semnalizând lăcomie extremă, iar scorurile mai mari echivalează cu o încredere mai mare.

Cu toate acestea, unii comercianţi preferă să cumpere atunci când încrederea (şi preţurile) sunt mai mici, astfel încât creşterea indicelui ar putea însemna o mică încetinire a activităţii pe măsură ce piaţa continuă să se încălzească.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb