Simon Peters, eToro: "Preţul Bitcoin se menţine stabil"

Bănci-Asigurări / 20 noiembrie 2023

Simon Peters, eToro: "Preţul Bitcoin se menţine stabil"

Săptămâna trecută, preţul Bitcoin a rămas stabil pe parcursul a şapte zile, cu o creştere de doar 0,25%, în ciuda unei anumite volatilităţi pe parcursul săptămânii. Criptoactivul a început săptămâna trecută în jurul valorii de 36.700 de dolari, dar a scăzut în prima parte a săptămânii la sub 35.000 de dolari, înainte de o creştere la jumătatea săptămânii la peste 37.400 de dolari. Cu toate acestea, preţul a revenit la nivelul de la început şi se tranzacţionează în această dimineaţă în jurul valorii de 36.700 de dolari pe eToro.

Ether a avut o performanţă mai slabă săptămâna trecută, scăzând cu aproximativ 1,85% de la o săptămână la alta. Criptoactivul a început să se tranzacţioneze la puţin peste 2.000 de dolari, dar a scăzut în şapte zile, ajungând să se tranzacţioneze acum în jurul valorii de 1.985 de dolari pe eToro.

Printre cele mai bune performanţe de pe eToro în cursul săptămânii trecute s-a numărat Fetch.ai, al cărui preţ a crescut cu aproape 20%, în timp ce o serie de criptoactive legate de inteligenţa artificială şi alte investiţii au înregistrat performanţe puternice. Portofoliul inteligent "Artificial Revolution" al eToro a crescut cu 10% în noiembrie până acum.

Săptămâna aceasta

Urmează o săptămână potenţial aglomerată pentru piaţa cripto, cu diverse evenimente şi anunţuri care ar putea determina mişcări ale pieţei.

Mâine, Rezerva Federală a SUA îşi publică cele mai recente note de şedinţă, care au tendinţa de a mişca pieţele. Aceste note oferă o perspectivă mai profundă asupra gândirii băncii centrale. În condiţiile în care inflaţia încetineşte, investitorii caută mai multe confirmări că s-ar putea să ne aflăm la nivelul maxim al ratelor.

De asemenea, marţi, Nvidia îşi prezintă cele mai recente rezultate. Compania a devenit reprezentativă pentru revoluţia IA, dând bătăi de cap investitorilor. Criptoactivele vor fi probabil receptive la anunţurile firmei.

Miercuri, în Marea Britanie, cancelarul Jeremy Hunt publică Declaraţia de Toamnă a guvernului. În timp ce puţine lucruri au fost stabilite în avans, au fost evocate reduceri de taxe importante, în timp ce investitorii în criptoactive vor fi atenţi la noutăţile suplimentare pentru sectorul din Marea Britanie.

Pieţele financiare din SUA sunt închise joi pentru Ziua Recunoştinţei, în timp ce Black Friday dă startul sezonului de cumpărături de sărbători. Ziua Recunoştinţei are tendinţa de a crea volume de tranzacţionare reduse, ceea ce poate duce la volatilitate pe principalele pieţe de investiţii, inclusiv pe cele de criptoactive.

Noutăţi care ne-au atras atenţia

Candidatul pro-bitcoin Javier Milei câştigă preşedinţia Argentinei

Candidatul prezidenţial libertarian pro-bitcoin Javier Milei a câştigat cursa prezidenţială din Argentina. Milei se descrie drept "anarho-capitalist" şi s-a exprimat în mod pozitiv cu privire la bitcoin, numindu-l o întoarcere la banii privatizaţi.

Un parlamentar german propune ca bitcoin să devină mijloc legal de plată

Joana Cotar, membră a Bundestagului german, a recomandat ca bitcoin să devină mijloc legal de plată în Germania. Parlamentarul a anunţat că intenţionează să conducă o analiză preliminară a modului în care se poate crea un cadru pentru ca bitcoin să devină mijloc legal de plată în Germania.

Cantitatea de Bitcoin deţinută în portofele de schimb valutar creşte vertiginos

Cantitatea de bitcoin deţinută în portofele de schimb valutar creşte cu aproximativ 1,16 miliarde de dolari pe lună, potrivit datelor Glassnode, pe măsură ce investitorii încearcă să profite de o piaţă cripto revigorată. Intrările din aceste portofele de schimb pot reprezenta o potenţială creştere a presiunii pe vânzare, deoarece investitorii caută să vândă la niveluri de preţ mai bune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb