Simon Petes, eToro: "Stagnarea pieţei cripto persistă"

Bănci-Asigurări / 11 septembrie 2023

Simon Petes, eToro: "Stagnarea pieţei cripto persistă"

În ciuda faptului că ne aflăm în prima săptămână a lunii septembrie, piaţa cripto se află încă în impas, fără o direcţie clară.

Preţul Bitcoin a fost în general plat în ultimele şapte zile, cu o scădere de doar 0,43% de la o săptămână la alta. Criptoactivul a început săptămâna trecută la peste 25.600 de dolari şi s-a tranzacţionat în mare parte a stagnat.

A existat totuşi o mică revenire la sfârşitul săptămânii, care a dus criptoactivele la peste 26.000 de dolari, dar aceasta a fost de scurtă durată. În această dimineaţă, Bitcoin se tranzacţionează în jurul valorii de 25.540 dolari pe eToro.

Între timp, Ether a înregistrat un declin de 1,3% săptămâna trecută, preţul scăzând de la peste 1.615 dolari la putin sub 1.600 de dolari.

G20 insistă asupra cadrului de reglementare a criptoactivelor

În cadrul reuniunilor G20 din India, ţările participante şi-au afirmat sprijinul pentru punerea în aplicare a Cadrului de raportare a criptoactivelor (Cryptoasset Reporting Framework - CARF) al OCDE.

CARF a fost introdus de OCDE în octombrie 2022 ca un cadru provizoriu pentru schimbul de informaţii între ţări în vederea creşterii vizibilităţii tranzacţiilor internaţionale cu criptomonede. Acest lucru ar oferi ţărilor o mai bună supraveghere a pieţei şi ar îmbunătăţi capacităţile de colectare a impozitelor şi de prevenire a fraudei.

Deşi CARF rămâne în continuare relevant pentru sector, mai multe ţări au început propriile procese de reglementare, cum ar fi MiCa în UE şi Legea Serviciilor Financiare şi a Pieţelor propusă în Marea Britanie. Reglementarea pieţei cripto este un pas important în garantarea protecţiei participanţilor pe piaţă, permiţând în acelaşi timp dezvoltarea continuă a sectorului.

Texas plăteşte un miner de bitcoin pentru a nu mai mina

Datorită unui val de căldură puternic în statul american Texas, un miner de bitcoin a fost plătit cu aproape 32 de milioane de dolari pentru a renunţa la minat. Riot Platforms a declarat că a fost plătită cu 31,7 milioane de dolari de către reţeaua de energie texană pentru a înceta operaţiunile, în scopul de a reduce cererea de energie electrică - care a crescut brusc datorită nivelului ridicat de căldură.

De ceva timp, bitcoin a fost prezentat ca o supapă eficientă de eliberare a energiei, în special pentru sursele de energie regenerabilă care ar putea avea o producţie intermitentă. De exemplu, exploatarea minieră a bitcoin poate absorbi excesul de energie solară sau eoliană atunci când volumele sunt mari, dar cererea este redusă, ceea ce contribuie la viabilitatea financiară a acestor operaţiuni.

Într-adevăr, săptămâna trecută, în Regatul Unit, am asistat la eşecul unei licitaţii pentru energie eoliană din cauza costurilor nerentabile asociate. Deşi există o multitudine de probleme de guvernanţă şi de reglementare, exemplul minerului texan ar putea reprezenta o oportunitate pentru sectorul energetic de a schimba aspectele economice ale producţiei de energie din surse regenerabile.

Un utilizator plăteşte 500.000 de dolari pentru o tranzacţie bitcoin

Un singur comision de tranzacţie tocmai a depăşit 500.000 de dolari - sau aproximativ 19 bitcoin - potrivit Whale Alert. Nivelul taxei este extrem de neobişnuit, dar pare să fi fost acceptat de către cel care a efectuat tranzacţia.

Comisioanele tipice pentru tranzacţiile cu bitcoin costă în jur de 2,1 dolari astăzi, dar acestea fluctuează în funcţie de cererea din reţea şi de alte variabile. În luna mai, comisioanele au ajuns până la 30 de dolari, de exemplu, datorită episodului privind ordianals, în care volumele de tranzacţii au îngreunat serios funcţionarea reţelei.

Taxa de 500.000 de dolari este extrem de neobişnuită, deoarece nu mărimea tranzacţiei este cea care dictează costul. Este potenţial probabil ca această taxă să fi fost plătită din eroare. În esenţă, comisionul se plăteşte pentru puterea de calcul a calculatoarelor pentru efectuarea tranzacţiei, deci depinde în mare măsură de ceea ce este disponibil la un moment dat. În acest caz, taxa a fost de peste trei ori mai mare decât recompensa obişnuită pentru extragerea unui bloc.

Deşi este important ca utilizatorii de bitcoin să fie atenţi la costurile comisioanelor, este puţin probabil ca aceştia să primească o factură atât de mare pentru orice tranzacţie bitcoin!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb