Simona Halep a învins în primul meci al întâlnirii de Fed Cup România - Spania

Elena Deacu
Sport / 7 februarie 2015

Actualizare 14:55

Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-1, pe sportiva Silvia Soler-Espinosa, 67 WTA, în primul meci al întâlnirii de la Galaţi dintre România şi Spania, contând pentru turul întâi al Grupei Mondiale II a Fed Cup.

Meciul a durat o oră şi 10 minute.

La confruntarea dintre Halep şi Soler-Espinosa a asistat şi preşedintele Klaus Iohannis.

La ceremonia ce a marcat începutul întâlnirii cu Spania, jucătoarele române au intonat imnul României de pe teren, iar Klaus Iohannis din tribună. Înainte de începerea primului meci, echipa României a mers în faţa lojei în care se afla Iohannis şi sportivele au dat mâna cu preşedintele.

Sâmbătă va mai avea loc meciul dintre Irina-Camelia Begu (34 WTA) şi Garbine Muguruza (24 WTA).

Duminică, de la ora 12.00, sunt programate confruntările de simplu Simona Halep - Garbine Muguruza, Irina-Camelia Begu - Silvia Soler-Espinosa şi meciul de dublu Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu - Lara Arruabarrena/Anabel Medina Garrigues.

Câştigătoarea întâlnirii dintre România şi Spania va juca în play-off-ul pentru Grupa Mondială, în compania unei învinse din primul tur al Grupei Mondiale. Învinsa întâlnirii de la Galaţi va juca în play-off-ul pentru Grupa Mondială II, în compania unei echipe din Grupa I.

---

Preşedintele Klaus Iohannis se află astăzi la Galaţi, unde asistă la meciul Simonei Halep împotriva sportivei Silvia Soler-Espinosa, din primul tur al Grupei Mondiale ÎI a Fed Cup, şeful statului fiind întâmpinat de ministrul Sportului, Gabriela Szabo, transmit surse din presă.

Iohannis a ajuns în jurul orei 12.30 la Patinoarul Dunărea din Galaţi. Primul meci al întâlnirii România - Spania, din primul tur al Grupei Mondiale ÎI a Fed Cup, a început la ora 13.00.

Şeful statului a fost aşteptat de ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, şi de autorităţi locale, între care prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, şi primarul Galaţiului, Marius Stan.

Preşedintele nu a făcut declaraţii la intrarea în sala patinoarului din Galaţi, unde a fost amenajată o arena de tenis pentru acest eveniment.

Simona Halep, locul 3 WTA, joacă, astăzi, împotriva sportivei Silvia Soler-Espinosa, 67 WTA, în primul meci al întâlnirii România - Spania, din primul tur al Grupei Mondiale ÎI a Fed Cup.

Câştigătoarea întâlnirii dintre România şi Spania va juca în play-off-ul pentru Grupa Mondială, în compania unei învinse din primul tur al Grupei Mondiale. Învinsă întâlnirii de la Galaţi va juca în play-off-ul pentru Grupa Mondială ÎI, în compania unei echipe din Grupa I.

Simona Halep spunea, miercuri, că vrea să câştige meciurile pe care le va dispută în cadrul întâlnirii cu Spania, din Fed Cup şi că speră că preşedintele Klaus Iohannis să vină la Galaţi şi să cânte imnul alături de jucătoarele din echipa României.

Sperăm să câştigăm noi, pentru că suntem la noi acasă şi e frumos să jucăm aşa. În echipa e diferit de jucat, eu în primul rând voi juca pentru toţi oamenii care vin la meciuri. O să fac tot ce pot să câştig meciurile mele şi să mă adaptez cum trebuie la eveniment. Spania e o echipa cu jucătoare cu experienţă, dar noi vrem să ne impunem. Sper că preşedintele să vină şi să cântăm împreună imnul României", declara Halep.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb