Simona Halep, confirmare sportivă şi succes financiar

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 13 mai 2014

Simona Halep, confirmare sportivă şi succes financiar

Simona Halep este fără îndoială sportivul anului în ţara noastră, chiar dacă din 2014 nu s-au scurs nici măcar cinci luni. Rezultatele de excepţie obţinute până acum o propulsează pe jucătoare de tenis în galeria marilor sportivi autohtoni. Firesc, performanţele sportive au fost dublate şi de bonusuri financiare de excepţie, câştigurile totale ale sportivei din Constanţa fiind de ordinul milioanelor, tocmai a depăşit 3.000.000 de dolari. Pentru prezenţa în finala de la Madrid, Simona Halep a încasat un premiu de 342.600 de euro şi a primit 650 de puncte WTA. De altfel, aceste puncte au ajutat-o să-şi consolideze poziţia a cincea în topul celor mai bune jucătoare de tenis din lume, o victorie în faţa Mariei Şarapova, în finala de la Madrid, i-ar fi adus o urcare de un loc în acest clasament. Top 10 al clasamentului WTA, dat publicităţii ieri, arată astfel: 1. Serena Williams (SUA) 11.590 puncte; 2. Na Li (China) 7.475; 3. Agnieszka Radwanska (Polonia) 6.290; 4.Victoria Azarenka (Belarus) 5.361; 5. Simona Halep (România) 5.340; 6. Petra Kvitova (Cehia) 4.605; 7. Maria Şarapova (Rusia) 4.261; 8. Jelena Jankovici (Serbia) 4.130; 9. Angelique Kerber (Germania) 3.770; 10. Dominika Cibulkova (Slovacia) 3.760. Celelalte sportive autohtone prezente în primele 200 de poziţii ale clasamentulului WTA sunt: Sorana Cîrstea, care se menţine pe locul 27, cu 1.710 de puncte, Alexandra Cadanţu, care a urcat pe 71, cu 826 de puncte, Monica Niculescu - se menţine pe locul 78 cu 785 de puncte, Irina-Camelia Begu - a urcat pe locul 88 cu 698 de puncte, Alexandra Dulgheru - a coborât pe 147 cu 491 de puncte, iar Andreea Mitu - a urcat pe 191 cu 312 puncte.

Simona Halep a jucat la sfârşitul săptămânii trecute pentru prima dată o finală de turneu Premier Mandatory, cea mai importantă categorie după Grand Slam şi după Turneul Campioanelor."Este o experienţă nouă, este prima mea finală la un asemenea turneu, nu regret nimic, mă bucur că am ajuns aici şi sper să am cât mai multe finale de acest gen", a declarat Simona Halep după finală.

Jucătoarea noastră de tenis a câştigat până în prezent şapte turnee, dintre care şase în 2013 (Nürnberg, Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia) şi unul în 2014 (Doha). După un an 2013 de excepţie, în care a reuşit să ajungă de pe locul 47 până pe poziţia a 11-a în clasamentul WTA feminin, Simona Halep a început foarte bine şi acest an, evoluând excepţional la turneul de la Doha, pe care l-a şi câştigat. În urma acestui succes, sportiva noastră a urcat pe locul 9 în topul celor mai bune jucătoare ale lumii, dar ascensiunea a continuat, în februarie a urcat în premieră pe locul 7 în ierarhia mondială, egalând cea mai bună clasare a unei sportive de la noi, performanţă realizată de Irina Spîrlea din 1997, după care a ajuns pe poziţia a cincea, unde se află şi în acest moment.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Trebuie precizat ca sumele castigate sunt impozabile. De asemenea , din acesti bani , sportiva trebuie sa – si plateasca echipa cu care colaboreaza (manager , antrenor , preparator fizic , partener antrenament,etc) inclusiv transportul si eventual cazarea la turnee.

    Haideti sa fim realisti, sa lasam exaltarea deoparte, sa recunoastem ca Simona Halep nu poate concura, de la egal la egal cu primele 4 clasate mondial, iar Sharapova ii este net superioara, din toate punctele de vedere !!! Dupa cel putin 2 ani de activitate, constanti, la nivel inalt vom putea spune ca merita sa ramana in top 5 ; dar fara macar o semifinala de Grand Slam ne amagim la fel cu generatia de aur a lui Hagi, ce a jucat un sfert de finala la un mondial si atat... Fara o echipa completa si constanta in spate, de care aminteste si Domnul Anonim, sa nu ne facem iluzii, ca sa nu avem deziluzii... Doar ambitia Virginiei Ruzici nu e de ajuns...

    1. mai Cristane, se pare ca esti frustrat, Sharapova de vreo cativa ani bate pasul pe loc sau chiar e in regres, pe cand Simona abia a inceput sa urece!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb