Simona Halep, învinsă de Jelena Ostapenko în finala turneului de la Roland Garros

S.A.
Sport / 11 iunie 2017

Simona Halep, după înfrângerea din finala de la Roland Garros (Sursa foto: captură Youtube)

Simona Halep, după înfrângerea din finala de la Roland Garros (Sursa foto: captură Youtube)

Actualizare 10:53 Cahill: "Simona are multe motive să fie mândră"

Antrenorul Simonei Halep, Darren Cahill, a declarat că românca are multe motive să fie mândră după parcursul pe care l-a avut în ultima perioadă, el menţionând că sportiva a avut un sezon foarte bun pe zgură. Cahill consideră că Halep trebuie să muncească mult în continuare, să revină mai puternică după înfrângerea din finala de la Roland Garros şi să îşi dea altă şansă, potrivit wtatennis.com.

Cahill a declarat în sursa citată: "Din punctul nostru de vedere, Simona poate fi mândră de ce a făcut. A avut un sezon minunat pe zgură. Înfrângerea din finală va fi greu de digerat, dar cred că Simona îşi va reveni şi va fi apoi o jucătoare mai bună. Sunt încrezător că va trece peste asta. A doua finală de Grand Slam. Este ceva extraordinar să ajungi în finală şi finalele sunt greu de câştigat. De aceea este atât de special când în sfârşit le câştigi. Multe sportive au pierdut mai multe finale înainte să câştige una. Simona are multe motive să fie mândră. Va fi greu zilele următoare. Sper că va merge acasă ca să fie alături de prieteni şi familie, se va regrupa şi apoi va fi dornică să revină şi să se pregătească pentru Wimbledon. Simona trebuie doar să muncească mult în continuare, să revină mai puternică şi să îşi dea altă şansă. Am încredere deplină că va câştiga un astfel de trofeu".

(A.C.)

--------

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul patru mondial, a fost învinsă de letona Jelena Ostapenko (47 WTA) cu 4-6, 6-4, 6-3, sâmbătă, în finala turneului de la Roland Garros, al doilea Mare Şlem al anului.

Halep a ratat pentru a doua oară titlul la Roland Garros, după ce în 2014 a fost întrecută în ultimul act de rusoaica Maria Şarapova, cu 6-4, 6-7, 6-4.

Pentru Simona Halep (25 ani) finala avea o miză dublă, primul titlu de Mare Şlem şi primul loc în clasamentul mondial, dar această miză a apăsat prea tare pe umerii româncei, care nu a reuşit să câştige, deşi a controlat finala în cea mai mare parte a timpului, scrie Agerpres.

Halep a avut 3-0 în setul al doilea şi 3-1 în decisiv, dar nu a reuşit să îşi păstreze acest avantaj şi a înclinat după o oră şi 59 de minute, sub tirul loviturilor de lunetistă ale letonei, care a lovit puternic şi precis de multe ori, notează agenţia citată.

Simona a început foarte slab meciul, cedând serviciul în ghemul inaugural, la zero. Simona a revenit, a reuşit şi ea un break, iar apoi a făcut 2-1, cu un ghem la zero. Au urmat două ghemuri la rând luate de baltică (2-3), dar Halep a restabilit egalitatea cu un break la zero (3-3). Halep a trecut în avantaj (4-3), după ce a salvat două mingi de break, Ostapenko a egalat, 4-4, dar românca şi-a făcut serviciul, iar apoi a încheiat setul pe serviciul adversarei, cu 6-4, în 36 de minute.

Setul al doilea a început bine pentru Simona, care a luat serviciul în ghemul inaugural, după ce a salvat trei mingi de break. Românca a confirmat momentul bun şi s-a desprins la 3-0, sancţionând erorile neforţate ale adversarei. Halep a avut trei mingi de 4-0, dar le-a ratat şi Ostapenko s-a apropiat la 3-1, fapt care i-a dat multă încredere, reuşind o revenire formidabilă, potrivit sursei citate. Halep a avut două mingi de 4-2, dar le-a ratat şi tânăra letonă (20 ani) a restabilit egalitatea, 3-3, după care a trecut în avantaj, 4-3. Halep a făcut din nou break, 4-4, dar şi-a pierdut serviciul fără a face vreun punct, Ostapenko încheind setul cu 6-4.

În decisiv, Halep a luat primul ghem, pe serviciul său, Ostapenko a egalat, dar românca s-a desprins din nou, la 3-1, însă nu a reuşit să îşi consolideze break-ul şi adversara a crescut continuu, făcând break pentru 4-3 cu o minge care a lovit fileul, mai scrie Agerpres, care precizează că Simona a acuzat şocul şi nu a mai reuşit să facă nimic până la final, fiind învinsă cu 6-3.

Potrivit sursei, Simona Halep nu a avut niciun as şi nicio dublă greşeală, fapt care arată o oarecare pasivitate în jocul său, fiind împinsă de multe ori dincolo de linia de fund de loviturile puternice ale adversarei. Halep a avut un procentaj bun la primul serviciu (73%), însă doar 55% la punctele cu primul serviciu şi 30% cu al doilea. Şi-a creat 16 mingi de break, însă nu a fructificat decât 6, având 8 lovituri câştigătoare şi 10 erori neforţate.

Ostapenko a reuşit 3 aşi, a comis 5 duble greşeli, a avut doar 57% primul serviciu în teren, însă 69% la punctele cu acest serviciu şi 29% cu al doilea. A avut 19 mingi de break, din care a transformat 8. Letona a reuşit nu mai puţin de 54 de lovituri câştigătoare în acest meci, făcând tot atâtea erori neforţate.

Simona Halep a fost urmărită din tribune în acest meci de ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, de Nadia Comăneci, de Ion Ţiriac, de preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, de preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, dar şi de fostul campion german Boris Becker etc.

Halep, care de luni va fi numărul doi mondial, s-a ales cu 1.060.000 euro şi 1.300 de puncte WTA, iar câştigătoarea va fi recompensată cu 2.100.000 euro şi 2.000 de puncte WTA.

Ostapenko a devenit prima câştigătoare a turneului de la Roland Garros fără a fi cap de serie din 1933, fiind şi prima letonă care a jucat o finală de Grand Slam. Ea mai jucase trei finale în circuitul WTA (2015 - Quebec City, 2016 - Doha, 2017 - Charleston) şi nu câştigase niciuna.

Halep a ajuns la a 25-a finală din carieră, până acum având 15 titluri cucerite. Simona a obţinut şase titluri în 2013, la Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia, două în 2014, la Doha şi Bucureşti, trei în 2015, Shenzhen, Dubai şi Indian Wells, trei anul trecut, Madrid, Bucureşti şi Montreal, iar anul acesta a câştigat la Madrid.

Halep a mai jucat zece finale, în 2010 şi 2011 la Fes (Maroc), în 2012 la Bruxelles, în 2014 la Madrid, Roland Garros şi Turneul Campioanelor, în 2015 la Toronto şi Cincinnati, iar în 2017 la Roma şi Roland Garros.

Simona Halep: "Înfrângerea aceasta doare mai rău decât cea din 2014 de la Roland Garros"

Simona Halep a declarat, sâmbătă, după ce a pierdut finala turneului de la Roland Garros, că acest eşec doare mai rău decât înfrângerea din finala din 2014 de la Paris.

La conferinţa de presă care a urmat după finala cu Jelena Ostapenko, Simona Halep a spus: "Aceasta (înfrângerea, n.r.) e mai dureroasă decât cea din 2014. Aceasta doare mai rău, pentru că am realizat ce înseamnă".

Jucătoarea noastră de tenis a precizat: "A jucat extraordinar. Am fost spectatoare la unele puncte. Voi lucra pentru că vreau să repet acest lucru (finala, n.r.)".

"Am fost aproape, dar ea a revenit şi a reuşit. E dificil să rămâi calm, dar ea a fost foarte bună'', a adăugat Halep, care a precizat că glezna, la care s-a accidentat în finala de la Roma, nu a deranjat-o în acest meci.

Halep a mai spus: ''Nu eu am pierdut. Ea (Ostapenko, n.r.) a câştigat meciul. Sunt foarte tristă''.

Jucătoarea română de tenis a menţionat: "Cred că am avut un sezon foarte bun pe zgură. Sunt din nou pe locul 2 (WTA). Sunt tristă pentru că am pierdut azi (sâmbătă, n.r.), dar de fiecare dată e greu când pierzi. Doare foarte tare, dar încerc să iau tot ce a fost bun. Voi avea nevoie de timp pentru a depăşi acest moment. Va fi o pauză scurtă''.

Halep a concluzionat: "Nu am renunţat niciun moment în acest meci, dar ea jucat foarte bine. După o pauză voi reveni pe teren.(...) O felicit pe Jelena. Sunt sigură că va reuşi şi alte lucruri extraordinare. Poate nu am fost pregătită pentru asta. Trebuie să am mai multe astfel de momente, finale. Îmi pare rău că am pierdut. I-aş fi făcut mai mândri pe românii care m-au susţinut, dar vor încerca pe viitor''.

Începând de luni, sportiva din ţara noastră va fi numărul unu în clasamentul pentru Turneul Campioanelor, de la Singapore, devansându-le pe Karolina Pliskova, Elina Svitolina şi Jelena Ostapenko.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Un meci trist ca o poezie de Moréas. Un meci dupa catre am plans cu lacrimi de sange , pentru ca stiam cat de mult isi doreste aceasta mare jucatoare sa castige un grand slam. Un meci in care am vazut o letona lovind cu atata furie , incat ne-am amintit de armata romana pusa pe fuga la Stalingrad.

    Vom mai avea vreodata acesta sansa ? Vom mai avea vreodata un tablou atat de favorabil ca la acest turneu?

    1. Incepand de azi Halep munceste pentru urmatoarea finala. Ca asa-i in tenis.

      Ps. In ultimele doua turnee a pierdut doar in finala. Tot ce-i trebuie este sa fie sanatoasa. 

      Greu de presupus ca va mai fi intr-o asemenea pozitie; vin din urma "tinerele" care lupta pentru afirmare. 

      A jucat trei finale într-o singură lună de zile, e în top 5 de ani de zile, iar anul ăsta pare capabilă să ajungă numărul 1.

      Dacă ar fi câștigat, și-ar fi atins obiectivul suprem așa însă va munci meci de meci, iar numărul 1 WTA aduce mult mai mulți bani decât o glorie pasageră.

      Ostapenko va avea soarta Muguruzei, lumea știe ce poate și va fi bătută din orgoliu. :) 

      Soarta ei va fi cea a unei lunetiste de calibru; in cate meciuri/la cate tenismene de calibru ai vazut atatea mingi "puse la milimetru pe tusa" ?. 

    Halep ar fi trebuit sa aiba atitudinea letonei, care afisa aura campioanei, ca sa nu mai punem in discutie abordarea tactica a partidei. 

    Este trist, dupa ce a avut meciul in mana, Ostapenko a halit-o pur si simplu. 

    vorba lui Caragiu "Asa-i in tenis"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb