Simona Halep, învinsă în finala de la Roland Garros de Jelena Ostapenko

S.A.
Sport / 10 iunie 2017

Jelena Ostapenko şi Simona Halep (Sursa foto: Rolandgarros.com)

Jelena Ostapenko şi Simona Halep (Sursa foto: Rolandgarros.com)

Sportiva letonă a câştigat în trei seturi, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-3

-----------

Actualizare 18:55 Simona Halep: "E dur că nu am câştigat, dar sper să mai am şansa de a mai ajunge în finală aici şi să mă impun; e visul meu"

Simona Halep a afirmat astăzi, la festivitatea de premiere, că este tristă pentru că nu a reuşit să câştige finala turneului de la Roland Garros şi a precizat că speră să mai aibă şansa de a câştiga trofeul, deoarece acesta este visul său.

Ea a spus, la finalul partidei pierdute împotriva Jelenei Ostapenko: "Mulţumesc publicului, a fost minunat să joc aici, sunt tristă că nu am reuşit să câştig, dar mi-a plăcut aici şi vă mulţumesc că aţi venit şi m-aţi susţinut. O felicit pe Jelena: fii fericită, bucură-te, eşti ca un copil. Mulţumesc lui Darren, Teo, familiei, e o zi dură că nu am reuşit să câştig, dar trebuie să muncim şi să credem. Poate nu am fost gata să câştig aici, dar sper să mai am şansa să ajung aici şi să câştig. Este visul meu".

-----------

Actualizare 18:12 Jelena Ostapenko o învinge pe Simona Halep cu scorul de 6-3 în setul decisiv şi este noua campioană de la Roland Garros

-----------

Actualizare 17:38

Jelena Ostapenko o învinge pe Halep în setul al doilea, cu scorul de 6-4. Sportiva letonă a reuşit o revenire spectaculoasă, după ce Simona Halep a condus-o cu 3-0. Urmează setul decisiv.

-----------

Actualizare 16:49 Simona Halep câştigă primul set al finalei, cu scorul de 6-4

---------

Actualizare 16:13 Meciul a început, cu Simona Halep la serviciu.

Renaut Lichtenstein (Franţa) arbitrează din scaun partida.

---------

Actualizare 16:10

Fostul mare jucător de tenis Mats Wilander a afirmat, la Eurosport: "Simona are o experienţă superioară, să vedem dacă va şti să profite de ea. Jelena este la doar a opta participare la un Grand Slam şi nu are nimic de pierdut".

---------

Actualizare 16:01 Simona Halep şi Jelena Ostapenko au intrat pe arena Philippe Chatrier

---------

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, şi Jelena Ostapenko, locul 47 WTA, se vor întâlni astăzi, de la ora 16.00, în finala turneului de la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului.

Pentru Simona Halep, aceasta este a 25-a finală din carieră, a doua de Grand Slam şi de la Roland Garros. Ostapenko este în premieră în finala unui Grand Slam. Ea a mai jucat de trei ori în ultimul act al unui turneu, pierzând de fiecare dată, scrie News.ro.

În cazul unui succes la Open-ul francez, Halep va deveni al treilea sportiv din ţara noastră care câştigă prestigiosul turneu de Grand Slam de la Roland Garros, după Ilie Năstase, în 1973, şi Virginia Ruzici, în 1978.

Florenţa Mihai a fost prima româncă ajunsă în finala turneului de la Roland Garros. Ea a fost învinsă, în 1977, de iugoslava Mima Jausovec, cu 6-2, 6-7 (5), 6-1.

În 1978, Virginia Ruzici a întrecut-o pe Jausovec în ultima act, cu 6-2, 6-2, devenind prima jucătoare din România care obţine trofeul.

Ruzici, acum impresarul Simonei Halep, a mai disputat o finală, în 1980, pierdută, cu 0-6, 3-6, în faţa americancei Chris Evert.

Halep a ajuns şi ea, în 2014, în aceeaşi fază, fiind învinsă de Maria Şarapova, cu 6-4, 6-7 (5), 6-4.

La masculin, Ilie Năstase a fost primul român în finală, în 1971, când a pierdut, în patru seturi, în faţa lui Jan Kodes din Cehoslovacia.

Năstase a intrat în posesia trofeului în 1973, după 6-3, 6-3, 6-0, cu iugoslavul Nikola Pilici.

Dacă Simona Halep câştigă astăzi, atunci ţara noastră va avea în premieră o jucătoare pe locul 1 WTA, în istoria de aproape 42 de ani a ierarhiei computerizate a profesionistelor, care a început în 1975.

Campioană la juniori la French Open în 2008, Halep are şansa de deveni a cincea jucătoare din era Open, începută în 1968, care se impune şi la seniori. Până în prezent, patru campioane la juniori au reuşit să intre în posesia ambelor titluri: Mima Jausovec (Iugoslavia), Hana Mandlikova (Cehoslovacia), Jennifer Capriati (SUA) şi Justine Henin (Belgia).

Prin calificarea în finală, Halep şi-a asigurat cel mai mare premiu din carieră, de 1.060.000 de euro. Cupa Suzanne Lenglen aduce totodată un premiu dublu, de 2,1 milioane de euro.

Jelena Ostapenko, locul 47 WTA, adversara Simonei Halep în finala French Open, este, la cei 20 de ani împliniţi joi, cea mai tânără sportivă care ajunge în ultimul act la Roland Garros din 2007, după Ana Ivanovici. Letona este, totodată, jucătoarea cel mai slab clasată care va disputa finala acestui turneu, de la introducerea în 1975 a ierarhiei computerizate WTA.

Ostapenko s-a născut la 8 iunie 1997, la Riga. Tatăl ei a fost fotbalist, iar mama ei a îndrumat-o către tenis, când Jelena avea 5 ani. Câştigătoare la Wimbledon, la juniori, în 2014, Ostapenko este profesionistă din 2012, intrând în Top 100 WTA în 2015. Ea nu are niciun trofeu la simplu în circuitul WTA, dar se află deja la a patra finală. Ea a mai jucat în ultimul act în 2015 la Quebec, în 2016 la Doha şi în acest an la Charleston. Înainte de a ajunge în finală la Roland Garros, Ostapenko a atins cea mai înaltă fază la un Grand Slam (turul al treilea, la Australian Open) în acest an, performanţă care i-a adus şi cel mai bun loc WTA din carieră, 33.

Jelena Ostapenko are două victorii obţinute în faţa unor jucătoare din Top 10 WTA. În 2015, în turul I la Wimbledon, letona, locul 147 atunci, a învins-o, cu 6-2, 6-0, pe spaniola Carla Suarez Navarro, care ocupa locul 9 WTA. Anul trecut, în optimile turneului de la Doha, Ostapenko, clasată pe locul 88 WTA, a învins-o pe sportiva cehă Petra Kvitova, locul 8 WTA în acel moment, cu 5-7, 6-2, 6-1.

Traseul Jelenei Ostapenko la Roland Garros:

Turul I - 4-6, 6-3, 6-2, cu Louisa Chirico (SUA), locul 128 WTA;

Turul al II-lea - 6-3, 6-2, cu Monica Puig (Puerto Rico), locul 41 WTA;

Turul al treilea - 6-1, 6-4, cu Lesia Ţurenko (Ucraina), locul 42 WTA;

Optimi - 2-6, 6-2, 6-4, cu Samantha Stosur (Australia), locul 22 WTA;

Sferturi - 4-6, 6-2, 6-2, cu Caroline Wozniacki (Danemarca), locul 12 WTA;

Semifinale - 7-6 (4), 3-6, 6-3, cu Timea Bacsinszky (Elveţia), locul 31 WTA.

Traseul Simonei Halep până în finala French Open:

Turul I - Jana Cepelova (Slovacia) 6-2, 6-3;

Turul II - Tatjana Maria (Germania) 6-4, 6-3;

Turul III - Daria Kasatkina (Rusia) 6-0, 7-5;

Optimi: Carla Suarez Navarro (Spain) 6-1, 6-1;

Sferturi: Elina Svitolina (Ucraina) 3-6, 7-6 (6), 6-0;

Semifinale: Karolina Pliskova (Cehia) 6-4, 3-6, 6-3.

Chris Evert: "Halep nu va pierde acest titlu"

Fosta jucătoare de tenis Chris Evert a declarat că Simona Halep nu va rata câştigarea trofeului la Roland Garros, ea menţionând că românca va găsi o cale pentru a profita de cea mai mare şansă pe care a avut-o vreodată de a se impune la un turneu de Grand Slam.

Evert crede că Halep nu va pierde finala, mai ales pentru că adversara sa nu este Serena Williams sau altă sportivă care a învins-o pe constănţeancă, relatează Reuters.

Evert a spus: "Nu cred că Halep va rata trofeul acum. A reuşit în ciuda adversităţii. Era aproape să nu joace din cauza accidentării, a fost condusă cu un set şi adversara ei a făcut două breakuri în sferturile de finală. Nu va rata titlul. Nu joacă împotriva Serenei sau împotriva unei sportive care a învins-o. Nu va pierde acest titlu. Este cea mai mare şansă pe care a avut-o vreodată să câştige un Grand Slam şi va găsi o cale să reuşească".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb