Simonis: "Am depus 2 iniţiative prin care să interzicem comercializarea către minori a băuturilor energizante şi a ţigărilor"

T.B.
Politică / 12 septembrie 2023

Simonis: "Am depus 2 iniţiative prin care să interzicem comercializarea către minori a băuturilor energizante şi a ţigărilor"

Actualizare - Proiectul răspunde nevoii de împiedicare a accesului minorilor la produsele cu nicotină, nu doar la cele din tutun, subliniază reprezentanţii BAT.

Ileana Dumitru, directorul juridic şi relaţii publice al Ariei Europa de Sud-Est din cadrul BAT, a menţionat: "Salutăm acest proiect legislativ care, prin interzicerea comercializării ţigaretelor electronice către minori, răspunde nevoii reale de împiedicare a accesului minorilor la toate produsele cu nicotină, nu doar la cele din tutun. În cei 26 de ani de prezenţă în România, BAT a desfăşurat continuu proiecte de conştientizare a acestei responsabilităţi în derularea practicilor comerciale, pentru că ne dorim ca toţi partenerii noştri comerciali să înţeleagă nevoia de a arăta toleranţă zero faţă de comercializarea produselor cu nicotină către minori. Ne bucurăm că şi în acest an peste 32.000 de magazine s-au alăturat campaniei noastre şi vom continua acest demers pentru rezultate cât mai concrete".

Proiectul referitor la ţigările electronice depus marţi la Parlament vizează modificarea şi completarea Legii nr. 201/2016 privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun şi a produselor conexe şi a Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, conform news.ro.

"În vederea reducerii expunerii copiilor şi tinerilor la produsele de tutun, actui normativ propus extinde interzicerea comercializării prin automate şi interzicerea vânzării către tinerii cu vârsta sub 18 ani pentru: ţigaretele electronice, flacoanele de reumplere pentru ţigarete, dispozitivele electronice pentru încălzirea tutunului", afirmă iniţiatorii, relatează news.ro.

---

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, social-democratul Alfred Simonis a anunţat că a depus în Parlament două proiecte de lege prin care vrea interzicerea de la comercializare către minori a băuturilor energizante şi a ţigărilor electronice, potrivit news.ro.

Acesta argumentează că băuturile energizante reprezintă un real pericol pentru sănătatea tinerilor, iar fenomenul utilizării ţigaretelor electronice ân şcoli de către elevi ia amploare.

"Am depus în Parlament două iniţiative legislative prin care dorim să interzicem comercializarea către minori a băuturilor energizante şi a ţigărilor electronice. Energizantele conţin substanţe, precum cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona şi alţi compuşi cu efect de stimulare a sistemului nervos central şi reprezintă un real pericol pentru sănătatea copiilor", a scris Alfred Simonis, marţi pe Facebook.

Deputatul PSD a adăugat că proiectul de lege privind ţigările electronice a venit ca urmare a discuţiilor cu reprezentanţii din sistemul de învăţământ care s-au plâns că fenomenul ia amploare în şccoli.

"Cât despre ţigările electronice, acest proiect de lege a apărut în urma mai multor discuţii pe care le-am purtat în special cu reprezentanţi ai sistemului de învăţământ care s-au plâns de un adevărat fenomen care se petrece chiar în şcoli. Uşurinţa cu care se pot procura aceste ţigări este uluitoare", a completat Simonis.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. bauturi energizante la copii boli de inima ii asteapta!

    s c c r e t 

    Dar drogurile le lasati ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb