Simplu Credit aniversează 15 ani de activitate

F.D.
Bănci-Asigurări / 19 septembrie 2022

Mircea Lupu, General Manager Simplu Credit

Mircea Lupu, General Manager Simplu Credit

Simplu Credit, instituţie financiară nebancară care operează pe o piaţă a micro-creditelor, s-a poziţionat în piaţa de profil ca un creditor responsabil a acordat în cei 15 ani de activitate un număr total de peste 14.000 de credite rapide atât pentru nevoi personale, cât şi pentru afaceri. Peste 12.000 de clienţi individuali şi companii au beneficiat de finanţări în tot acest timp, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Aproximativ 70% dintre clienţii companiei sunt persoane fizice. Simplu Credit le este alături în momentele dificile, oferindu-le soluţii de finanţare convenabile şi rapide pentru rezvolvarea nevoilor esenţiale şi urgente, precum şi refinanţări de credite mai dezavantajoase într-unul singur mai ieftin, astfel încât clientul să rămână cu un grad de îndatorare decent.

Pe parcursul anilor, compania şi-a îmbunătăţit în permanenţă produsele şi serviciile. În 2007, valoarea medie a unui împrumut era de 5.280 lei, iar termenul mediu de rambursare era in jur de de 24 luni. Astăzi, valoarea medie a unui împrumut pe care îl obţine un client este de aproximativ 11.000 lei, de 2 ori mai mare, iar termenul mediu de rambursare este de 4 - 5 ani.

Conform sursei citate, pe lângă creditele de retail, Simplu Credit şi-a consolidat prezenţa în zona corporate, venind în sprijinul antreprenorilor prin credite rapide, simple şi flexibile pentru dezvoltarea afacerilor. Tot mai multe firme apelează pe termen scurt la refinanţări sau completări ale unor linii de credit bancare printr-un împrumut de la Simplu Credit, sumele acordate ajungând până în 500.000 de euro, pe o perioadă de cinci ani.

Astfel, IMM-urile reprezintă 30% dintre clienţii actuali, iar finanţările sunt direcţionate către diverse sectoare ale economiei, de la real estate la agricultura sau de la producţie şi comert la turism.

Compania beneficiază constant de pe urma recomandărilor venite din partea clienţilor sau chiar de pe urma întoarcerii anumitor clienţi deja bancabili, care au nevoie să acceseze un credit rapid. Potrivit unui sondaj intern, 20% dintre clienţii Simplu Credit sunt consideraţi fideli şi continuă să folosească produsele companiei, o parte dintre aceştia închizând creditele iniţiale şi revenind pentru al nouălea sau al zecelea împrumut de la Simplu Credit.

"Simplu Credit îşi datorează succesul şi longevitatea tuturor clienţilor care ne-au acordat încrederea în aceşti ani, alegându-ne ca parteneri. Dincolo de performanţele de business, cea mai mare realizare este faptul că am reuşit să avem un impact pozitiv în cadrul comunităţilor în care suntem prezenţi prin asigurarea accesului facil la microfinanţări, susţinând astfel incluziunea financiară şi socială. În continuare, ne propunem să dezvoltăm Simplu Credit în acelaşi mod sustenabil ca şi până acum, prin investiţii în inovaţie, în consolidarea echipei şi prin oferirea de soluţii de finanţare individualizate pentru oameni şi afaceri", afirmă Mircea Lupu, General Manager Simplu Credit.

În cei 15 ani de existenţă pe piaţă, compania a avut peste 200 angajaţi, fiecare dintre aceştia contribuind la consolidarea business-ului prin relaţiile de încredere construite împreună cu clienţii, dar şi cu colegii. Astăzi, echipa Simplu Credit are 55 membri, 6 dintre aceştia fiind în companie de mai bine de 10 ani.

Planurile de business ale Simplu Credit pentru ultima parte a acestui an şi, respectiv, pentru 2023 au la bază câteva direcţii strategice care se regăsesc la fiecare nivel decizional şi operaţional al companiei precum: digitalizarea produselor, îmbunătăţirea continuă a ofertei de servicii şi produse, creşterea eficienţei interne prin automatizarea proceselor, creşterea unui portofoliu sănătos şi cu expunere controlată, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb