Sindicaliştii din cercetare cer demisia ministrului Educaţiei

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 10 martie 2009

Federaţia Sindicatelor Lucrătorilor din Cercetare-Proiectare din România (FSLCPR) a anunţat, ieri, printr-un comunicat că îi solicită demisia ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Sindicaliştii consideră că au fost minţiţi de către domnia sa şi de către liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, cel care a garantat pentru actualul ministru, în ceea ce priveşte alocarea din PIB pentru cercetarea ştiinţifică.

"Constantând că după o perioadă de probă, respectiva doamnă (n.r. Ecaterina Andronescu) nu a respectat condiţiile de calitate prezentante de garant (n.r. Marian Vanghelie), respectiv 1,5% din PIB pentru cercetarea ştiinţifică, domeniul să fie condus de către un ministru delegat etc, dar a încălcat şi prevederi legale existente, solicităm domnului Marian Vanghelie, în calitate de garant, să retragă sprijinul produsului şi să-l înlocuiască cu unul care să corespundă cerinţelor calitative impuse de domnia sa, sau să ne despăgubească pentru pagubele produse atât direct cât şi prin efecte colaterale", a explicat liderul de sindicat Radu Minea.

FSLCPR este extrem de nemulţumită de faptul că, în campania electorală, pentru sector a fost promis un buget de 1,5% din PIB, dar în realitate acesta este mult mai mic.

Prin urmare, sindicaliştii au anunţat că, astăzi, vor organiza acţiuni de pichet la sediul PSD din Băneasa şi la sediul primăriei sectorului cinci.

"Nu putem accepta ca domnul Mircea Geoană, preşedintele PSD şi al doilea om în stat, să afirme în campania electorală că este absolut necesară finanţarea Cercetării Ştiinţifice cu 1,5% din PIB şi ministrul să fie condus de către un ministru delegat şi imediat ce s-a ajuns la guvernare să se propună 0,19% din PIB, în contradicţie cu prevederile legale şi domeniul să fie subordonat Ministerului Educaţiei", a conchis liderul de sindicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb