Sindicaliştii din sport, un nou atac la ministrul Novak

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 18 mai 2023

Sursa foto:facebook / EduardCarolNovak

Sursa foto:facebook / EduardCarolNovak

Conflictul dintre ministrul Sportului, Eduard Novak, şi Sindicatul Naţional Sport şi Tineret se acutizează. O nouă rundă de acuzaţii sunt făcute publice de sindicalişti. Astfel, SNST anunţă pe propriul site (snst.ro) că a intrat în posesia unor noi documente care arată cine sunt beneficiarii reali ai bugetului Sportului, "cine primeşte de ani de zile premieri la nivel maxim indiferent de rezultatele sportive obţinute", fără să conteze dacă participă sau nu la competiţie. Potrivit SNT: "În urmă cu două luni am sesizat premierile ilegale acordate în urma Jocurilor Paralimpice Tokyo 2020, ulterior sindicatul a descoperit alte documente intitulate «state de premiere» pentru Jocurile Olimpice/Paralimpice de la Rio de Janeiro din 2016 în care apare din nou ca premiat la nivel maxim numitul Novak Karoly. Este o ilegalitate evidentă, nu poate fi posibil ca acelaşi antrenor să fie premiat pentru 3 discipline sportive diferite, respectiv două competiţii separate. Astfel, cu aceeaşi sumă impresionantă de 156.579 de lei, numitul Novak Karoly, tatăl ministrului Novak Carol-Eduard (care în anul 2016 era preşedintele Federaţiei Române de Ciclism), apare premiat pe 3 state de premiere diferite (Jocurile Olimpice/Paralimpice Rio 2016) - de 3 ori 156.579 de lei; Stat de premiere al Federaţiei Române de Kaiac-Canoe, ca fiind antrenor principal de kaiac-canoe, ceea ce nu corespunde realităţii; Stat de premiere care cuprinde atât sportivi/antrenori de la Federaţia Română de Kaiac-Canoe, cât şi antrenorul principal Novak Karoly la Federaţia Română de Ciclism; Stat de premiere care cuprinde atât sportivi/antrenori de la Federaţia Română de Kaiac-Canoe, cât şi pe antrenorul principal Novak Karoly ca făcând parte din Federaţia Română de Para-Ciclism, care este, însă, o federaţie inexistentă. Para-ciclismul este o disciplină sportivă, care aparţine de Federaţia Română de Ciclism".

Sindicaliştii mai adaugă: " Toate aceste premieri apar în condiţiile în care la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro din 2016, România nu a participat cu niciun sportiv la Kaiac-Canoe, iar la Jocurile Paralimpice organizate tot la Rio de Janeiro, în acelaşi an, România a participat cu un număr de 12 sportivi şi 6 antrenori. (...) Dar rezultatele obţinute de sportivi nu justifică nivelul premierilor din documentele prezentate având în vedere că nu s-au câştigat medalii la probele pentru care s-au acordat premii. Mai jos, rezultatele sportivilor români la Jocurile Paralimpice organizate la Rio de Janeiro în anul 2016: Canoe: Lulea Mihaela şi Şerban Iulian - clasa K3 - locul 4; Ciclism: Eduard Carol Novak - locul 6 / Men's road time trial C4 şi locul 9 / Road race C4-5".

Investigaţia SNST s-a bazat pe documente emise de Ministerul Sportului, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Federaţia Română de Kaiac-Canoe şi Comitetul Naţional Paralimpic: Delegaţia CNP - Rio 2016, FR Kaiac Canoe, FR Ciclism, Tabel MS. Conform SNST: "Prin urmare, este evident faptul că există numeroase neconcordanţe în ceea ce priveşte atât modalitatea de premiere a numitului Novak Karoly, cât şi în ceea ce priveşte participarea efectivă a acestuia la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro din 2016, având în vedere că din documente reiese că acesta nu a făcut parte din vreun lot olimpic şi nu a deţinut funcţia de antrenor principal la niciuna dintre federaţiile sportive naţionale menţionate în statele de premieri. De altfel, nu există niciun document care să ateste că Novak Karoly a antrenat vreodată măcar un sportiv de la ciclism, kaiac-canoe sau din alte discipline sportive. Aşadar, toate indiciile duc către Novak Carol-Eduard, care în anul 2016 deţinea funcţia de Preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism şi putea semna documente astfel încât tatăl său, numitul Novak Karoly, să primească beneficii financiare necuvenite".

SNST a sesizat Corpul de control al Prim-Ministrului şi Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie cu privire la toate aceste premieri ilegale. Ministrul a negat în repetate rânduri acuzaţiile legate de aceste premieri, situaţii urmând să fie tranşată de autorităţile abilitate să facă acest lucru.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ministri din astia pupin curisti deai lui orban dementu sa se duca dracu in ungaria unde nu pot sa manance cacat cum vor ei acolo presa este super controlata can turcia sin rusia

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb