Sindicaliştii Hidrosind anunţă pichetarea sediului societăţii "Hidroelectrica"

Mathias Klein
Companii #Energie / 17 aprilie 2017

Sindicaliştii Hidrosind anunţă pichetarea sediului societăţii "Hidroelectrica"

Reprezentanţii sindicatului din "Hidroelectrica" - Hidrosind au anunţat că vor picheta miercuri, 19 aprilie, sediul societăţii, între orele 13:00 - 15:00, aceştia fiind nemulţumiţi de măsurile de restructurare a activităţii societăţii, precum şi de modul în care este condusă compania.

Protestul se îndreaptă împotriva noilor măsuri de restructurare/reorganizare a activităţii societăţii, precum şi a modului de conducere, în contextul în care, începând cu data de 10 aprilie, salariaţii societăţii se află în grevă japoneză, ca prim semnal de alarmă, potrivit unui comunicat de presă al Hidrosind, citat de Agerpres.

Sindicaliştii precizează: "În timp ce sunt înfiinţate noi posturi de conducere în structura centrală, cu salarii pe măsură, sub pretextul eficientizării activităţii, sunt concediaţi câţiva muncitori cărora, într-un dispreţ total, administraţia le-a înmânat preavizele de concediere chiar în Vinerea Mare".

De asemenea, în pofida profitului record pe care l-a înregistrat "Hidroelectrica", compania nu a fost lipsită de probleme, cum ar fi investiţii nerealizate, amânarea listării la bursă, insolvenţa cu final imprevizibil a societăţii "Hidroserv", susţin sindicaliştii, care acuză şi lipsa unei politici adecvate de personal.

Hidrosind menţionează: "Deşi raportează regulat realizarea unor noi profituri record, adevăratele probleme ale Hidroelectrica încep să se vadă: investiţii nerealizate cu consecinţe asupra mii de locuri de muncă, amânarea la nesfârşit a listării la bursă pentru că societatea nu ştie sau nu doreşte să rezolve problema activelor neperformante, insolvenţa cu final imprevizibil a societăţii care asigură mentenanţa (Hidroserv), un provizorat care tinde să devină etern la nivelul conducerii, lipsa unei politici adecvate de personal care a generat o criză acută de specialişti în urma concedierilor din ultimii patru ani, starea de nemulţumire şi tensiune maximă a salariaţilor societăţii care nu mai vor şi nu mai pot să suporte modul absolut haotic în care este condusă aceasta societate.

La acestea se mai adaugă şi insolvenţa prelungită a principalului constructor de maşini hidroenergetice (UCM Reşiţa), insolvenţa principalului proiectant de construcţii hidrotehnice (ISPH) şi falimentul principalului proiectant de maşini şi echipamente".

Reprezentanţii sindicatului susţin că noua conducere a societăţii, care va fi numită pe 19 aprilie, trebuie să găsească soluţii pentru toate aceste probleme, precizând totodată că sunt disponibili pentru un dialog real.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Guvernul ar trebui sa iasa URGENT pe media cu o pozitie clara privind IPO-ul HidroElectrica!

    O foaie de parcurs, termene si obiective, starea de haos, incertitudine nu ajuta pe nimeni, dimpotriva!!! 

    Hidroelectrica este un morman de fiare vechi datând de prin anii 50 - 60 și care funcționează datorita profesionalismul oamenilor care au mai rămas după insoventa! S-au sistat toate investițiile în echipamente și nu se mai repara nimic! Politica de personal este dezastruoasa. La cârma societății au fost numiti după insolventa oameni care fac jocul lui Remus Borza și Fondului Proprietatea acționar minoritar. Gradul de nemulțumire a oamenilor este foarte mare, Hidroelectrica este un vulcan gata sa erupă! Pericol la siguranță Sistemului energetic național!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb