Liderul sindicatului Victoria din Oltchim, Corneliu Cernev, a fost concediat, ieri, pe motiv de abateri disciplinare, după cum ne-a declarat domnia sa.
Comisia de disciplină a stabilit că nu şi-a îndeplinit sarcinile de serviciu. Însă sindicalistul susţine că concediarea sa a avut loc pentru că a povestit presei prea multe despre Oltchim.
Corneliu Cernev ne-a declarat: "În raportul acestei comisii se arată că am fost surprins dormind la locul de muncă. În realitate, totul a fost o înscenare. Am fost concediat pe motiv de activitate sindicală pentru că îi deranjam pe administratorii speciali şi judiciari. Aceştia se pare că au fost deranjaţi de faptul că am informat tot timpul atât presa, cât şi salariaţii cu ceea ce se întâmplă la Oltchim, pentru că aşa mi se părea corect, într-un context în care starea de tensiune şi aşteptare era destul de mare".
Domnia sa ne-a precizat că a depus în instanţă o acţiune prin care contestă decizia desfacerii contractului de muncă, dar şi o acţiune penală prin care acuză actuala conducere de obstrucţionare a activităţii sindicale.
Avocatul Gheorghe Piperea, unul din administratorii judiciari ai combinatului, a respins acuzaţiile lui Corneliu Cernev, declarându-ne: "Administratorii judiciari nu au nicio legătură cu concedierea domnului Cernev. A fost o comisie disciplinară, care a decis, pe bază de probe, desfacerea contractului de muncă pentru abateri grave.
"Dacă a contestat decizia, o să vedem ce rezultate vor fi în final. Administratorii nu au competenţă în acest caz".
Şi administratorul special al Oltchim, Bogdan Stănescu, ne-a spus: "Concedierea domnului Cernev nu are nicio legătură cu activitatea sindicală. Am comunicat tuturor angajaţilor Oltchim că nu tolerăm indisciplina şi furtul".
Sindicalistul Cernev a relatat presei centrale, săptămâna trecută, că ofertele de creditare aduse de administratorii combinatului au fost respinse de creditori, precizând că este vorba despre un împrumut de 15 milioane de euro acordat de companiile chineze interesate de combinatul vâlcean şi de încă 10 milioane de euro de la RCS&RDS, Alro şi Bulrom.
Avocatul Gheorghe Piperea, care este unul dintre administratorii combinatului, a explicat, la vremea respectivă că majoritatea creditorilor a dat vot pozitiv pentru contractele de împrumut, dar că au pus condiţii. "Noi a trebuit să-l considerăm vot negativ conform legislaţiei în vigoare. Vom relua votul pentru ca pre-contractele de împrumut să se adapteze la cerinţele creditorilor, iar AAAS să îşi ajusteze poziţia", ne-a mai precizat domnia sa.
Cu 25 milioane de euro, Oltchim ar putea majora producţia la circa 50% din această vară.
Surse din combinat susţin că Cernev conducea dispeceratul Oltchim şi că funcţia domniei sale echivalează cu cea a conducerii Oltchim după ce aceasta îşi încheie programul.
1. LUPTA SINDICALA FATA IN FATA CU SOMNUL.
(mesaj trimis de SALVATI OLTCHIM în data de 04.07.2014, 20:57)
LUPTA SINDICALA FATA IN FATA CU SOMNUL. CERNEV S-A PREDAT CU PIJAMALE CU TOT!
NOI ACUZATII PE NUMELE LUI CERNEV: SANTAJ, TRAFIC DE INFLUENTA SI LUARE DE MITA IN FORMA CONTINUATA!
Auziti ce spune hahalera de Cernev:
" ... că a depus în instanţă o acţiune prin care contestă decizia desfacerii contractului de muncă, dar şi o acţiune penală prin care acuză actuala conducere de obstrucţionare a activităţii sindicale."
Dar ce nu stie el este ca mai are si doua plangeri penale, depuse impotriva lui, de conducerea Oltchim:
1. pentru punerea in pericol a bunei functionari a instalatiilor combinatului si a salaritiilor aflati la serviciu, prin lasare fara supraveghere a acestor instalatii, pe toata durata somnului sau, in timpul programului normal de lucru;
2. pentru santaj, trafic de influenta si luare de mita, toate in forma continuata:
- prin impunerea unor angajari de personal, fara a se justifica angajarea acestora si fara concurs, intr-o perioada de timp in care combinatul nu functiona sau se faceau disponibilizari;
- pentru infintarea de functii, fara a fi necesare, urmate de impunerea numirii unor anumite persoane in aceste functii;
- pentru acordarea de categorii si sporuri salariale, anumitor persoane din anturajul sau, fara ca functionarea redusa a combinatului sa impuna acest lucru.