Sindicatele din administraţie, împotriva trimiterii bugetarilor în concediu fără plată

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 12 august 2009

Liderul de sindicat Valer Suciu: "Prin acest demers Preşedintele şi Guvernul încearcă să deturneze atenţia opiniei publice de la adevăratele motive care au dus România în situaţia

de faţă"

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) este împotriva măsurii avansate de Guvern de a trimite salariaţii din sectorul bugetar în concediu fără plată pentru o anumită perioadă, a anunţat, ieri, liderul de sindicat Valer Suciu.

Conform spuselor sale, prin acest demers Preşedintele şi Guvernul încearcă să deturneze atenţia opiniei publice de la adevăratele motive care au dus România în situaţia de faţă.

În plus, liderul de sindicat susţine că măsura ar fi inaplicabilă deoarece, la nivelul mai multor instituţii publice locale nu se pot efectua concediile de odihnă din lipsă de oameni, iar personalul existent este nevoit să presteze ore suplimentare.

Potrivit Agerpres, Valer Suciu a declarat: ,,Cele două instituţii fac propuneri de disponibilizări ale personalului din sectorul bugetar, avansând cifre seci, fără nicio explicaţie bazată pe analize ştiinţifice sau economice şi fără consultarea partenerilor sociali. Se avansează propuneri de cifre şi sume pentru reducerea cheltuielilor cu personalul din sectorul bugetar, în timp ce la nivelul unor instituţii guvernamentale şi locale se fac cheltuieli publice cu nemiluita, pentru organizarea diverselor manifestări publice, investiţii neperformante, achiziţii publice nejustificate care în majoritatea cazurilor au scopuri electorale sau de satisfacere a clientelei politice".

FNSA susţine că, pe timp de criză, Guvernul ar trebui să păstreze locurile de muncă pentru a menţine puterea de cumpărare şi că ar trebui stimulate investiţiile.

,,Din păcate, în această perioadă se procedează exact pe dos, iar situaţia economică a României de azi este rezultatul politicilor dezastruo­a­se aplicate timp de 19 ani de toate guvernele care s-au perindat la putere şi care nu au avut politici sănătoase de dezvoltare economică pe termen scurt, mediu şi lung", spune liderul de sindicat.

Suciu admite, totuşi, faptul că unele structuri din sectorul bugetar sunt supradimensionate, în special în administraţia centrală, şi susţine că ele trebuie redimensionate şi restructurate, în urma unor atente analize şi consultări.

,,Dacă se fac disponibilizări, Federaţia va sesiza instituţiile abilitate în controlul modului cum se gestionează banii publici, pentru a se imputa ordonatorilor de credite sumele de bani plătite acestor persoane", mai spune liderul de sindicat.

FNSA mai solicită Guvernului să comunice public planul de măsuri de reconversie profesională a celor despre care afirmă că vor fi disponibilizaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb