Sindicatele şi patronatele se coalizează împotriva instabilităţii fiscale

Valentin Roman
Ziarul BURSA #Politică / 20 septembrie 2005

Patronatele şi sindicatele vor solicita Guvernului să prezinte o strategie fiscală pentru următorii trei ani. Uniunea Generală a Industriaşilor din România UGIR-1903 şi sindicatul "Cartel Alfa" au anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că vor actiona împreună ca să negocieze cu Guvernul în domeniul fiscal. Referindu-se la relaţia Guvern - societate civilă, Bogdan Hossu, preşedintele "Cartel Alfa", s-a declarat "deranjat că acesta mimează, la ora actuală, dialogul cu partenerii sociali, reprezentaţi de patronate şi sindicate". Totodată, domnia sa a mai precizat că este îngrijorat de proiectul bugetului de stat pe 2006 şi de modul în care Guvernul gestionează banii publici.

Reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor doresc, de asemenea, să cunoască viziunea Guvernului în politici publice precum munca la negru, corupţia şi evaziunea fiscală. Ioan Cezar Corâci a precizat: "Evazioniştii fiscali ne fac concurenţă nelo-ială şi au fost toleraţi de toate guvernele care s-au succedat". Preşedintele UGIR-1903 a mai spus că "bîlbîielile guvernului au creat o stare de tensiune şi nesiguranţă în mediul de afa-ceri", care împiedică patronii să-şi elaboreze un plan de afaceri stabil şi coerent, din moment ce codul fiscal se schimbă mereu, iar strategia fiscală nu a fost încă elaborată.

Este pentru prima oară cînd patronatele exprimă o poziţie comună şi acţionează concertat cu sindicatele în domeniul fis-cal într-o negociere cu Guvernul. Totodată, se observă o schimbare în politica UGIR 1903, care a devenit mult mai agresivă în ultimul timp, după îndepărtarea lui Ovidiu Tender din structurile de conducere ale acestei confederaţii patronale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb