Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate protestează, duminică, în faţa Guvernului

Ioana Dogaru
Miscellanea / 24 ianuarie 2016

Actualizare 15:43 Dogaru (SCMD): "Nu vom renunţa la proteste, vom ieşi din nou în stradă, probabil pe 6 martie, indiferent de răspunsul Guvernului"

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) şi organizaţiile partenere din cadrul Consiliului Naţional al Societăţii Civile (CNSC) vor ieşi din nou în stradă, cel mai probabil în data de 6 martie, indiferent de răspunsurile primite din partea Guvernului la revendicările lor, a declarat duminică, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), Mircea Dogaru.

"Vom reveni cu protestele în săptămâna 1 - 8 martie a.c.. Reprezentanţii Guvernului s-au întâlnit azi cu delegaţiile noastre la Iaşi şi urmează să primim din partea premierului Dacian Cioloş un răspuns public pe TVR în cursul acestei zile. Noi vom analiza răspunsul, dar ne întoarcem între 1 şi 8 martie, probabil duminică 6 martie, indiferent de rezultat, că e bine că nu e, ne vom întoarce în stradă", a spus Dogaru.

Liderul sindical a afirmat că din cele nouă revendicări ale SCMD adresate Guvernului, şase sunt principale, iar restul ţin de "respectarea legii pentru că şi le-au asumat în clipa când au fost votaţi în Parlament".

"Avem nouă puncte la revendicări, dar şase sunt principale. Sunt punctele care legitimează actualul Guvern, luate de vechiul Guvern, dar care au fost încălcate. Este vorba de Legea salarizării unice, care trebuia trimisă în Parlament, şi noi am cerut să fie retrimisă până în februarie, o nouă Lege a pensiilor care trebuie elaborată de Ministerul Muncii pentru funcţionarii civili, cu 45% procent din salariul mediu pe economie, Legea pensiilor militare să intre în vigoare cu anularea articolul 40 dintr-o Ordonanţă de Urgenţă privind salariile, să se abroge Ordonanţa 95/2014 privind revoluţionarii şi Revoluţia, care spun ei că s-a terminat pe 22 decembrie, la ora 12,00, ceea ce este o tâmpenie. De asemenea, vrem să se dea pensia a 13-a pentru pensionarii civili care, dacă nu s-a dat de Crăciun, să se dea de Paşti şi salariul minim pe economie, în formula lor, 1.250 lei, dar să intre în vigoare de la 1 martie, pentru că nu avem garanţia că de la 1 mai vor mai putea să o facă. Acestea sunt principalele revendicări plus alte câteva care ţin de respectarea legii, de ceea ce şi au asumat în clipa când au fost votaţi în Parlament. Au spus că păstrează hotărârile şi legile date de vechiul Guvern, ori aşa cum au fost manipulaţi le-au încălcat pe toate, iar noi am cerut să fie legitime ", a explicat Dogaru.

Câteva mii de persoane, membri ai SCMD şi CNSC, au protestat duminică în Piaţa Victoriei, în faţa clădirii Guvernului României, nemulţumiţi de drepturile salariale pentru civili şi militari, precum şi de actualul Guvern, care nu a respectat anumite decizii luate de fostul Executiv.

Mitingul a început în jurul orei 11,00 şi s-a încheiat în jurul orei 14,00, deşi Primăria Municipiului Bucureşti a aprobat desfăşurarea acestui protest până la ora 18,00.

(I.D.)

-------

Actualizare 14:36 Dumitru Rimciog (SCMD): Protestul de azi s-a încheiat; vom urmări ce se întâmplă în continuare cu revendicările noastre

Mitingul din Piaţa Victoriei s-a încheiat, însă protestatarii vor urmări în continuare ce se întâmplă cu cele şase revendicări ale lor, potrivit lui Dumitru Rinciog, şeful secretariatului general al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate.

"Mitingul din Piaţa Victoriei s-a încheiat.(...) În continuare vom urmări, pas cu pas cele şase revendicări. Nu ne liniştim până nu se rezolvă aceste probleme sincere şi de bun simţ", a declarat duminică, pentru Agerpres, Dumitru Rinciog.

Potrivit sursei citate, la protestul din Piaţa Victoriei, care a început la ora 11,00 şi avea aprobare până la ora 18,00, au participat câteva mii de persoane.

Totodată, Rinciog a precizat că încă nu s-a primit niciun răspuns din partea Preşedinţiei la lista de revendicări ce i-a fost prezentată la Iaşi.

(I.D.)

------

Actualizare 13:29 Mircea Dogaru (SCMD): "Cerem drepturi salariale şi pensii corecte pentru civili şi militari"

Protestatarii din Piaţa Victoriei vor drepturi salariale şi de pensii corecte pentru civili şi militari, o nouă lege a pensiilor pentru civili, a 13-a pensie şi lege unică a salarizării, potrivit preşedintelui Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Mircea Dogaru.

"Ceea ce solicităm noi reprezintă drepturi salariale corecte pentru civili şi militari, drepturi de pensie corecte pentru civili şi militari şi recunoaşterea corectă a meritelor revoluţionarilor civili şi militari...Am avut deja contacte cu actualul Guvern, care este total lipsit de experienţă şi de legături cu realitatea. Punctul nostru de vedere este că s-a delegitimat actualul Guvern, întrucât a fost votat în Parlament cu o condiţie: să respecte toate legile şi măsurile luate de Guvernul precedent...În ceea ce priveşte restul revendicărilor, Legea salarizării unice văd că au reluat-o deja pe tapet, noi o cerem pentru toată lumea; o nouă lege a pensiilor pentru civili; a 13-a pensie care nu s-a dat anul trecut de Crăciun să se dea de Paşti pentru pensionarii civili foarte săraci...De asemenea, salariul minim de la 1 martie, întrucât noi nu avem garanţia că spectrul politic va mai fi acelaşi la 1 mai", a declarat, duminică, Mircea Dogaru.

(I.D.)

------

Actualizare 13:24 Câteva sute de persoane protestează în faţa Guvernului

Câteva sute de persoane, reprezentanţi ai cadrelor militare disponibilizate, dar şi ai societăţii civile, protestează duminică în faţa Guvernului, solicitând printre altele luarea în calcul, pentru pensii, a procentului de 45 % din salariul mediu brut pe economie.

Protestatarii poartă pancarte pe care scrie "Respect pentru militarii ţării", "Unitatea noastră, forţa societăţii civile", "Austeritate pentru noi, boierie pentru voi", "Punctul de pensie de 45% din salariul mediu brut" etc, transmite Agerpres.

Potrivit preşedintelui Federaţiei "Unirea" a Pensionarilor din România, Dumitru Cojanu, ministrul Muncii, Ana Costea, a transmis protestatarilor o notă oficială în care spune că nu poate fi dat procentul de 45% deoarece sistemul de pensii ar deveni nesustenabil.

"Doamna ministru Ana Costea ne-a transmis un răspuns.(...). Nu se poate să ne dea 45% pentru că sistemul de pensii ar fi nesustenabil. Total neadevărat", a spus Cojanu la Antena3.

(I.D.)

-------

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) şi organizaţiile partenere din cadrul Consiliului Naţional al Societăţii Civile (CNSC) anunţă că au obţinut aprobarea Primăriei Municipiului Bucureşti pentru organizarea, pe 24 ianuarie, începând cu ora 11,00, a unui miting de protest în Bucureşti, Piaţa Victoriei, în faţa clădirii Guvernului României, protest la care sunt aşteptaţi să participe peste 20.000 de cetăţeni din Bucureşti şi din ţară.

Potrivit unui comunicat al sindicatului, aproximativ 1.000 de cetăţeni membri ai SCMD şi CNSC vor manifesta, în aceeaşi zi, în faţa Prefecturii din Iaşi.

"Revendicările noastre sunt cele solicitate Guvernului, la mitingul desfăşurat în ziua de 28 decembrie 2015, astfel: anularea de către Guvern, prin ordonanţă de urgenţă, a art. 40 din OUG 57/2012, urmând ca definirea venitului brut ca baza de calcul pentru pensiile militare de stat să se facă în cuprinsul Ordinului comun de aplicare; la deschiderea noii sesiuni parlamentare, Guvernul să solicite Parlamentului, spre analiză şi avizare, proiectul Legii unice a salarizării, care va intra în procedură de urgenţă în Parlament, până la sfârşitul acestei prime sesiuni; instituirea salariului minim pe economie să se facă prin Hotărâre de Guvern, până la 01.03.2016; Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice să iniţieze un nou proiect al Legii pensiilor, care să facă distincţiile necesare din punctul de vedere al statutului juridic, între pensii, ajutoare sociale, rente şi indemnizaţii, cu luarea în calcul, pentru pensii, a procentului de 45 % din salariul mediu brut pe economie", se spune în comunicat.

De asemenea, organizatorii protestului mai cer ca a 13-a pensie, hotărâtă de precedentul Guvern pentru decembrie 2015, să fie acordată în aprilie 2016 doar pensionarilor cu pensii al căror cuantum se situează sub valoare salariului minim pe economie; anularea, prin OUG sau retragerea avizului dat către Camera Deputaţilor, a OUG 95/2014 şi repunerea în plată a beneficiarilor, conform Legii 341/2004, în procentajul legal stabilit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb