Sindicatul Român al Jurnaliştilor adună semnături pentru declanşarea grevei generale

I.L.M.
Miscellanea / 28 noiembrie 2019

Sindicatul Român al Jurnaliştilor adună semnături pentru declanşarea grevei generale

MediaSind TVR a decis astăzi, în urma adunării generală a sindicatului, demararea conflictului de muncă în Societatea Română de Televiziune şi strângerea de semnături pentru organizarea grevei generale, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

O cerere de schimbare a echipei de negociere a Contractului Colectiv de Munca, a fost timisă către Consiliului de Administraţie al TVR şi către preşedintele-director general, Doina Gradea.

Delegaţii MediaSind au decis să sesizeze Direcţia Naţională Anticorupţie în legătură cu cheltuirea banilor publici şi cu faptele susceptibile de încălcarea Codului Penal şi legislaţiei Societăţii Române de Televiziune.

MediaSind TVR a afirmat că a făcut apel la sentinţa Sindicatul pentru Uniunea Salariaţilor TV, prin care SPUSTv a obţinut o decize care a blocat negocierile cu membrii Federaţiei FAIR-MediaSind din TVR. De asemenea, a menţionat că MediaSind TVR depune o solicitare de verificare a tranferului celor peste 230 de angajaţi, în această organizaţie în doar 3 zile. Mişcarea a fost făcută de administraţie şi sindicatul de casă, conform sursei menţionate.

Negocierile pentru un nou Contract Colectiv de Muncă în Societatea Română de Televiziune au fost începute miercuri, iar procedura de negociere a fost blocată de delegaţia numită de preşedintele-director general.

Printre motivele invocate pentru stoparea nevocierii s-au numărat lipsa reprezentanţilor salariaţilor de la negocieri în termenul legal, 45 de zile înainte de expirarea CCM în vigoare, lipsa solicitărilor de negociere din partea sindicatelor afiliate din TVR, pe care FAIR-MediaSind a înregistrat-o la Registratura SRTV, primind număr de ordine. Cel de-al treilea motiv invocat a fost lipsa bugetului pentru anul viitor, aprobat de către Parlament pentru Televiziunea Naţională, deşi SRTV nu este salarizată în baza unei legi care să ceră acest lucru.

Reprezentanţii sindicatelor au explicat că lipsa unui CCM semnat pâmă la data de 31 decembrie 2019 înseamnă diminuarea drepturilor salariale, a protecţiei locurilor de muncă, a angajărilor de personal, cu venituri pornind de la salariul minim pe economie şi ar putea crea modificării legislative pentru plata salariilor în baza Legii salarizării unitare, fapt care ar aduce probleme activităţii Televiziunii Române, potrivit sursei.

În urma şedinţei s-a mai decis sesizarea Inspectoratului Teritorial de Muncă pentru soluţionarea neînţelegerilor dintre angajaţii TVR şi Societatea Română de Televiziune.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cred ca salariatii de la SRTV vor sa nu mai fie finantati de la stat si sa-si asigure salariile si celelalte cheltuieli din incasarile proprii. Mult succes!

    Dacă era PSD la guvernare gusterii ăștia erau mulțumiți. De ce mai există ăștia? Nu ma uit niciodată la ei!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb