Singurul primar USR PLUS din judeţul Buzău, atac către Consiliul Judeţean, patronat de PSD

Ana Felea
Miscellanea / 9 martie 2021

Singurul primar USR PLUS din judeţul Buzău, atac către Consiliul Judeţean, patronat de PSD

Starea în care se află drumul judeţean 203 K, cel care face legătura dintre comuna Lopătari şi municipiul Buzău, încinge spiritele între autorităţile locale şi cele judeţene. Mărul discordiei este de fapt anunţul făcut de singurul transportator din zonă, care asigură ruta Plaiul Nucului-municipiul Buzău, de a-şi suspenda cursele începând de săptămâna viitoare. Practic, transportatorul spune că din cauza drumului impracticabil a devenit imposibil să mai ajungă la destinaţie cu microbuzul cu care transportă persoane.

"De săptămâna viitoare am zis că o retrag cursa definitiv. Nu se mai poate circula. Din cauza maşinilor de mare tonaj care frecventează zona, soliditatea drumului nu mai permite accesul şi nu mai pot efectua cursa", a declarat Adelin Voica, transportator.

Revolta transportatorului care de şapte ani face cursa Plaiul Nucului-municipiul Buzău este atât de mre încât ameninţă chiar cu blocarea drumului judeţean. Acesta spune că nu-i mai rămâne nicio soluţie pentru că a făut numerose sesizări către autorităţile judeţene şi nu a fost luată nicio măsură.

Singurul primar USR PLUS din judeţul Buzău, atac către Consiliul Judeţean, patronat de PSD

"Nu se mai poate. Nu-mi rămâne decât să scot lumea în stradă, să blocheze drumul. Să nu se mai circule", a spus transportatorul.

Problema de la Lopătari este una destul de gravă dat fiind faptul că dacă acest lucru s-ar întâmpla, sătenii din comună nu ar mai avea niciun mijloc de transport public în comun cu care să plece din Plaiul Nucului către municipiul Buzău. La rândul său, primarul comunei, singurul edil ales pe listele USR PLUS, aflat la primul mandat, a relatat întreaga situaţie pe Facebook. În postarea din mediul social, Claudiu Constantin acuză Consiliul Judeţean de întreaga situaţie şi spune că nu a făcut nimic deşi a fost sesizat cu privire la starea drumului.

"Am fost anunţaţi că singurul mijloc de transport în comun pentru locuitorii din satul Plaiul Nucului îşi va înceta activitatea din cauza stării Drumului Judeţean 203K. Acest drum a ajuns într-o stare atât de avansată de degradare că face aproape imposibil accesul auto. Solicitările noastre au rămas neauzite de luni de zile, promisiunile de începere a reparaţiilor au rămas doar promisiuni. De luni de zile discutăm cu ei despre starea acestui drum şi totul a fost degeaba.

Singurul primar USR PLUS din judeţul Buzău, atac către Consiliul Judeţean, patronat de PSD

DJ 203K s-a deteriorat din cauza transportului de material pentru alte lucrări din afara comunei. Am sesizat de mult timp faptul că acest transport de mare tonaj nu poate fi susţinut de structura drumului şi că se necesită intervenţie săptămânală dacă se continuă aşa. Nu am fost auziţi. Nu avem nicio putere asupra acestui drum, ba chiar transportatorul ne-a solicitat nouă buldo când au avut nevoie să se refacă o porţiune acum ceva timp - am ajutat fără prea multe rugăminţi", a spus primarul din Lopătari, Claudiu Constantin.

În plus, Claudiu Constantin aduce în discuţie faptul că ar fi vorba despre orgolii politice, edilul fiind ales la ultimele alegeri pe listele USR PLUS, înlocuindu-l astfel pe primarul PSD.

"Mulţumim Consiliului Judeţean că ne închide târgul tradiţional fără să ne dea o mână de ajutor - acum ne închid ruta de transport şi drumul de acces. Închideţi-ne de tot, domnilor! Putem pune lacăt pe Comuna Lopătari. Degeaba ne chinuim să refacem drumurile comunale şi săteşti şi să achităm datorii nedrepte imputate primăriei dacă singura cale de acces către oraşul Buzău e administrată de un Consiliu Judeţean care nu are niciun interes să colaboreze cu noi.

Consider această delăsare o bătaie de joc la adresa lopătărenilor şi la adresa mea. Sunt un primar care vrea să facă administraţie pentru oameni, nu un duşman al unui partid anume. Lăsaţi orgoliile politice, ambiţiile electorale şi jocurile de culise pentru campania electorală. Acum vă rog să vă îndepliniţi îndatoririle pe acest Drum Judeţean, chiar dacă culoarea politică de la Lopătari s-a schimbat recent. Treceţi peste, aşa cum şi noi trecem de ani de zile peste hârtoapele din acest drum", spune Constantin Claudiu.

Situaţia nu este necunoscută de Consiliul Judeţean. Mai mult, preşedintele Petre Emanoil Neagu dă asigurări că localnicii din Lopătari nu vor rămâne fără transport public în comun şi că va sta de vorbă cu transportatorul. Însă, pentru primarul din Lopătari are un sfat: "să se aplece mai mult la comunicarea cu autorităţile pentru că nu se rezolvă nimic pe Facebook"

"Este o poveste mai veche ce se întâmplă cu transportatorul din zonă şi îl asigur pe domnul primar din Lopătari că transportul public în comun va funcţiona şi este bine să colaborăm nu doar pe Facebook ci şi instituţional chiar dacă domnia sa are anumite, zic eu, resentimente şi îl învit să fie puţin mai aplecat vis-a-vis comunicarea cu autorităţile, că nu se rezolvă nimic pe Facebook şi îl asigurăm că Consiliul Judeţean are aceeaşi grijă faţă de cetăţenii judeţului, inclusiv comuna Lopătari. Vă pot asigura că transportul public în comun nu va avea de suferit. Vom lua legăura cu transportatorul care asigură ruta Plaiul Nucului -Buzău şi cred că lucrurile vor intra într-o oarecare normalitate şi vom încerca în zilele următoare să mai reprofilăm acel drum", a spus Petre Emanoil Neagu, preşedinte CJ Buzău.

Consiliul Judeţean a anunţat că tronsonul de drum este pe lista drumurilor ce urmează a fi reabilitate cu fonduri europene, iar în lunile ce urmează va fi lansată procedura de licitaţie pentru desemnarea constructorului care se va ocupa de reabilitarea înregului tronson de drum.

Primarul din comuna Lopătari a reacţionat în urma declaraţiilor preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu:

"Prin Anexa 7.03 de la legea bugetului de stat, guvernul Cîţu stabileşte finanţarea directă de la nivel central, cu suma de 379 milioane lei, a unor obiective de investiţii din 25 de judeţe, cei mai mulţi bani fiind alocaţi administraţiilor locale din zonele conduse de membrii PNL, USR-PLUS şi UDMR. 241 milioane lei sunt alocaţi pentru proiectele de investiţii din comune şi oraşe, iar 138 milioane lei către consiliile judeţene.

Din analiza listei, reiese că în timp ce unele investiţii din Bihor sunt finanţate direct din bugetul de stat cu 30 milioane lei, cele Braşov cu 61,5 milioane lei, din Covasna cu 21,3 milioane lei, din Cluj cu 18,3 milioane lei şi din Iaşi cu aproape 17,3 milioane lei - toate judeţele respective fiind controlate de coaliţia de guvernare -, investiţiile din judeţele controlate de PSD sunt finanţate cu sume considerabil mai mici, unele dintre acestea fiind direcţionate tot către membrii alianţei PNL-USR-PLUS-UDMR: Buzău - 200.000 lei pentru comuna Lopătari, unde primar este Claudiu Constantin de la USR-PLUS, Dâmboviţa - 672.000 lei pentru localitatea Brăneşti, unde edil este Daniel Neamţu de la USR-PLUS. Doar judeţul Dolj, unde preşedinte al Consiliului Judeţean este social-democratul Dorin Cosmin Vasile primeşte mai mulţi bani prin Anexa 7.03: 4,5 milioane lei pentru întreţinerea covorului asfaltic de pe DJ 606 E, între localităţile Brabova şi Botoşeşti."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb