"Siretul" Paşcani emite peste 51 milioane de noi acţiuni

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 iulie 2004

Acţiunile rămase nesubscrise vor fi oferite spre subscripţie publică

Producătorul de perdele "Siretul" din Paşcani vrea să îşi majoreze capitalul social cu suma de 51,057 miliarde de lei, de la 98,943 miliarde la 150 miliarde de lei, prin emiterea unui număr de 51.056.588 acţiuni noi, cu valoarea nominală de 1.000 de lei. Operaţiunea va fi supusă spre aprobare acţionarilor societăţii, în cadrul AGA convocată pentru data de 14 august 2004, data de referinţă pentru aceasta fiind 6 august. Preţul de emisiune este de 1.600 lei/titlu, incluzînd o primă de emisiune de 600 lei/acţiune. Data de înregistrare pentru persoanele care îşi pot exprima dreptul de subscriere în cadrul majorării mai sus meţionate este propusă de către Consiliul de Administraţie al societăţii "Siretul" pentru 30 august 2004, iar perioada de exercitare a dreptului de preemţiune este 1-30 septembrie anul curent.

Acţiunile rămase nesubscrise vor fi oferite spre subscripţie publică la preţul de 3.500 lei/titlu, diferenţa de 2.500 lei dintre valoarea de subscriere şi valoarea nominală a unei acţiuni reprezentînd prima de subscriere. Perioada de subscriere pentru aceste titluri se va derula între 1 şi 15 octombrie 2004.

Suma cu care compania doreşte să îşi majoreze capitalul este necesară dezvoltării secţiei de perdele, prin investiţii în tehnologii care să permită adaptarea la cerinţele şi tendinţele pieţei, arată un raport al companiei. În primul trimestru al anului în curs, "Siretul" a realizat o producţie de perdele de un milion de euro, cu un profit de 300.000 de euro. Investiţia vizează diversificarea capacităţii de producţie, precum şi creşterea marjelor de rentabilitate. Producătorul de perdele şi-a majorat recent capitalul social. Operaţiunea a fost realizată, într-o primă etapă, prin schimbarea valorii nominale a acţiunii - de la 2.500 de lei la 4.000 de lei. În urma acestei operaţiuni, a rezultat un capital social de 98,9 miliarde de lei, divizat în 24.735.853 acţiuni cu valoarea nominală de 4.000 de lei. Totodată, societatea a divizat acţiunea cu valoarea nominală de 4.000 de lei în patru titluri cu valoarea nominală de 1.000 de lei, astfel că numărul de acţiuni "Siretul" aflate în circulaţie a crescut la 98.943.412.

Titlurile emise de "Siretul" Paşcani se tranzacţionează la categoria a doua a Bursei de Valori, sub simbolul SRT. Cursul titlurilor SRT s-a înscris, de la începutul anului, pe un trend ascendent, ajungînd la un maxim de 11.550 lei/acţiune, în cadrul şedinţei bursiere din 3 mai. Această cotaţie este de aproape 2,6 ori mai mare decît nivelul înregistrat în cadrul primei sesiuni bursiere din 2004. În perioada 7-26 mai, producătorul de perdele a fost suspendat de la tranzacţionare în vederea operării majorării de capital, ce a condus la punerea în circulaţie a unui număr mai mare de titluri cu o valoare nominală mai mică. Acţiunile emitentului au fost reluate la tranzacţionare în cadrul şedinţei din 27 mai. În cadrul acestei sesiuni, transferurile cu titluri SRT au fost efectuate fără limită de preţ, în vederea formării, pe baza cererii şi a ofertei, a preţului de referinţă. Cursul la care acţiunile SRT au fost reluate la tranzacţionare a fost de 2.950 lei/acţiune. Au urmat cîteva şedinţe de scădere a cursului, acesta stabilizîndu-se, în cele din urmă, în jurul valorii de 2.500 lei/titlu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb