"Siromex" Baia Mare investeşte zece milioane de euro în producţia de biogaz

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 25 august 2008

"Siromex" Baia Mare investeşte zece milioane de euro în producţia de biogaz

Grupul de firme "Siromex" Baia Mare a investit aproximativ zece milioane de euro într-o instalaţie modernă de producere a biogazului. Directorul grupului, Călin Petruşca, a declarat că investiţia este cât se poate de rentabilă şi asigură o reducere a costurilor energetice pe întreaga platformă industrială a grupului de firme.

Domnia sa a precizat: "Producem pentru uz intern aproape 3.800 metri cubi pe zi de biogaz, resursă din care asigurăm apa caldă şi încălzirea pe timp de iarnă a staţiei de prefabricate şi betoane şi a unei fabrici de ulei comestibil. Abia după ce ajungi să utilizezi o asemenea instalaţie realizezi avantajele economice. Până în acest moment, înregistrăm o reducere a costurilor energetice - gaz metan, energie electrică - de aproape 40%, iar în decurs de un an, cel mult doi ani de zile, am putea ajunge la 100% în privinţa reducerii costurilor energetice de uz intern".

Potrivit Agerpres, ţinta economică a "Siromex" în următorii ani este reducerea cu 100% a costurilor pe energie şi asigurarea alimentării cu energie internă din biogazul produs. Călin Petruşca susţine că un mare avantaj al folosirii biogazului este faptul că societatea are singura staţie care produce beton pe toată durata iernii, deoarece îşi permite să folosească apa caldă din resurse proprii. Alte staţii de producere a betoanelor sunt obligate să-şi suspende activitatea din cauza condiţiilor climaterice aspre.

Un alt proiect al companiei, aflat în lucru pe planşetele inginerilor, are în vedere producerea de energie electrică. Directorul "Siromex" a mai precizat că singurul inconvenient al continuării investiţiilor îl reprezintă Primăria oraşului Tăuţii Măgherăuş, care se opune frecvent unor proiecte de dezvoltare a companiei ce necesită amplasarea unor noi spaţii de producţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb