Situaţie dificilă la "Porsche"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 noiembrie 2009

Situaţie dificilă la "Porsche"

Compania anunţă pierderi anuale de 2,52 miliarde de euro

Producătorul auto german "Porsche" SE avertizează că se va confrunta, în continuare, cu o situaţie "foarte dificilă", chiar dacă sporirea comenzilor semnalează o posibilă revenire în decurs de un an.

"Situaţia afacerilor noastre va fi foarte dificilă în lunile următoare", a declarat Michael Macht, directorul executiv al diviziei auto din cadrul "Porsche".

În anul fiscal încheiat la data de 31 iulie, compania a avut pierderi nete de 2,52 miliarde de euro (3,78 miliarde de dolari), comparativ cu un profit net de 6,29 miliarde de euro. Aceasta a fost prima pierdere anuală raportată de compania germană din 1994 până în prezent.

Oficialii "Porsche" arată că, deşi vânzările companiei au continuat să scadă în perioada august-octombrie, comenzile au sporit cu 25%, la 20.000 de unităţi. Michael Macht a precizat: "Se pare că cererea de autovehicule Porsche îşi revine".

Datoriile "Porsche" au crescut de aproape patru ori, la finele lunii iulie însumând 11,4 miliarde de euro, faţă de 3,1 miliarde în anul precedent. Debitele companiei au sporit odată cu acumularea a 51% din titlurile şi opţiunile "Volkswagen" AG, cel mai mare producător auto din Europa. "Porsche" a renunţat la planul de preluare a "Volkswagen" în luna mai, cele două companii urmând să fuzioneze treptat, la iniţiativa "Volkswagen". Astfel, Porsche va deveni al zecelea brand din portofoliul "Volkswagen".

În anul fiscal încheiat în iulie, profitul operaţional al "Porsche" a fost de 1,9 miliarde de euro, din care 1,2 miliarde generate de "Volkswagen".

Conducerea "Porsche" arată că este posbil ca societatea să rămână pe pierderi şi în anul fiscal curent, din cauza unor "motive tehnice" care au legătură cu transferul de proprietate a diviziei auto către "Volkswagen".

Amintim că "Volkswagen" plăteşte 3,9 miliarde de euro pentru 49,9% din "Porsche" până la finele anului curent, aceasta fiind prima fază a fuziunii ce se va finaliza în 2011.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb