Volkswagen ar putea să-şi mute în Serbia fabrica din Ucraina, a afirmat Milenko Kostic, proprietarul Auto Cacak, dealer al Skoda în Serbia, pentru publicaţia sârbă Vecernje Novosti, transmite Tanjug.
Uzina din Ucraina, aflată în apropiere de graniţa cu România, produce câteva modele Skoda, informează Tanjug.
Unitatea nu a reuşit să îndeplinească aşteptările, a explicat Milenko Kostic, adăugând că reprezentanţi ai Volkswagen şi Skoda l-au contactat pentru a evalua climatul de afaceri din Serbia.
"Ei s-au informat de nivelul salariilor, calificarea forţei de muncă şi de tot ce ţine în general de condiţiile de afaceri", a afirmat Kostic, conform Tanjug.
"Acum e doar un zvon, dar se va concretiza", a declarat Kostic, adăugând că pe lista potenţialelor destinaţii pentru mutarea fabricii se află Bulgaria, Turcia şi România, mai scrie presa.
Mark Langendorf, de la Departamentul de Comunicare al Volkswagen, declara luna aceasta că cel mai mare producător auto european încă explorează opţiunile privind o investiţie într-o fabrică din Europa de Est şi încă nu a fost luată o decizie.
Pe 18 noiembrie, şeful grupului Volkswagen AG, Herbert Diess, declara că producătorul auto caută un loc pentru o nouă fabrică multibrand în Europa de Est, a cărei producţie ar urma să înceapă după 2022. Valoarea investiţiei este estimată la 1,4 miliarde de euro. La noua unitate din Europa de Est, care ar urma să aibă 5.000 de angajaţi, vor fi produse SUV-urile Skoda Karoq şi Seat Ateca, care în prezent sunt fabricate la Kvasiny (Cehia).
Întrebat de presa sârbă dacă Volkswagen intenţionează să construiască o unitate în Serbia şi când ar putea fi anunţată decizia, Mark Langendorf nu a negat că producătorul auto ar putea veni în Serbia, dar a precizat că încă se aşteaptă o decizie. "Nu comentăm în privinţa planurilor noastre privind anumite ţări", a declarat oficialul VW, potrivit Tanjug.
Citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, cotidianul sârb anunţase anterior că decizia privind investiţia în Serbia va fi anunţată în aprilie, iar VW va angaja 5.000 de angajaţi şi 650 de ingineri, mai scrie publicaţia.