Slovacia a adoptat o lege care permite folosirea certificatului de vaccinare ca bilet de intrare în magazine şi alte spaţii

G.U.
Internaţional / 25 iulie 2021

Slovacia a adoptat o lege care permite folosirea certificatului de vaccinare ca bilet de intrare în magazine şi alte spaţii

Certificatul sanitar european pentru COVID-19 va putea fi folosit în Slovacia ca bilet de intrare în magazine şi în locaţiile altor furnizori de servicii, conform unei legi votate astăzi de parlamentul de la Bratislava, relatează agenţia DPA, conform Agerpres.

Certificatul, care oferă informaţii despre vaccinare, testarea negativă sau o infectare anterioară, va fi folosit în acest scop în interiorul Slovaciei numai dacă un nou val de infectări va determina reimpunerea restricţiilor antiepidemice.

Actul normativ votat duminică a provocat proteste puternice din partea adversarilor vaccinării. Poliţia slovacă a fost nevoită să folosească vineri gaze lacrimogene pentru a opri sute de activişti anti-vaccinare să pătrundă în clădirea parlamentului de la Bratislava.

Nici fostul premier Peter Pellegrini nu este de acord cu această lege, în opinia sa ea împărţind populaţia în două categorii. În schimb, ministru sănătăţii, Vladimir Lengvarsky, a apreciat că măsura este foarte bună, întrucât persoanele vaccinate prezintă un ''risc minim'' de transmitere a virusului.

Slovacia are o populaţie de circa 5,5 milioane de locuitori, dintre care mai mult de 1,9 milioane au fost vaccinaţi anti-COVID-19 cu schema completă, notează sursa citată.

Guvernul slovac are în plan să lanseze luna viitoare o loterie a vaccinării, pentru a stimula interesul populaţiei să se vaccineze anti-COVID-19.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. Guvern de dementi presimptomatici.

    1. trebuie sa se caute la psihiatri sau psihologi, au luat-o razna, nu e normal sa le fie atat de frica. e patologic.

      Aveti comentarii sablon. Fiind comentarii prostesti si standardizate, propaganda voastra nu este credibila.

      prostesc este al tau.

      pe cand bilete pentru intrare doar slabilor iar grasilor nu? Asta nu te intrebi? idiotule. 

      Comentarii idioate si propaganada sunt tampeniile cu vaccinul sigur si eficient, dupa 2 doze urmeaza a 3-a, eficienta in mintea imbecililor.

    In UK, purtatorul de cuvant al guvernului a confirmat ca din 117 decedati de varianta Delta, 73 erau vaccinati.

    In ultimele 6 luni, mor mai multi vaccinati decat nevaccinati. 

    Times of ISrael "New Health Ministry statistics indicated that, on average, the Pfizer shot — the vaccine given to nearly all Israelis — is now just 39% effective against infection, while being only 41% effective in preventing symptomatic COVID. Previously, the Pfizer-BioNTech vaccine was well over 90% effective against infection."

     

    Vaccinul Pfizer este eficient doar DOAR 39% in preventia infectiei cu Varianta Delta, sub pragul minim de 50% cerut de OMS. 

    In UK, in ultimele sase luni, au murit mai multi vaccinati decat nevaccinati din cauza variantei Delta. 

    Sunt cifre reale. BBC si alti idioti incearca sa rastalmaceasca cifrele. Cretini. 

    Din cei 117, doar 8 erau sub 50 de ani, nu asa cum zice BBC. Din cei 8 sub 50 de ani, 2 erau vaccinati si tot au murit. Dar fapt ramane ca 73 din cei 117 erau vaccinati si 44 nevaccinati. Sau, daca ii excludem pe cei sub 50 de ani, atunci avem 71 erau vaccinati > 50 ani si 38 persoane erau nevaccinate > 50 ani. 

    Deci, MOR MAI MULTI VACCINATI DECAT NEVACCINATI. 

     

    "About 117 cases of deaths in England so far has been confirmed as having the Delta variant. Of these, eight were under the age of 50. 

    Six of these eight people were unvaccinated, while two died after more than 21 days of receiving the first dose of a coronavirus vaccine, the report said." 

    1. Esecul vaccinarii incepe sa fie recunoscut GLOBAL.

      "Fauci Says New Mask Guidelines For Vaccinated Americans Under "Active Consideration" Amid Delta Outbreak"

      Dupa ce America era avangarda eliberarii restrictiilor DOAR PENTRU VACCINATI, acum se pregatesc sa reia restrictiile si pentru vaccinati. Aceasta este o recunoastere a esecului vaccinului in a stopa PANDEMIA. Nu opreste raspandirea, nu opreste infectarea ci doar previne niste cazuri grave. Vaccinarea este aproape o gluma proasta. 

      Nu exista vaccin pentru prostie încă, deși la cati infectați sunteți…

      Retardo, inapoi pe centura!

      Plesnește vena, rămân n-1 idioți.

      Sa te pui la rand pentru a 3-a intepatura pentru delta. Pana vine lambada sa stai inchis in dulap ca sa-i protejezi pe cei dragi. Apoi mai te mai prostituezi cu 3-4 intepaturi. Un studiu recent spune ca poti lua virusul si cand intri pe Facebook.

    Fascismul se extinde cu viteza luminii pe toată planeta. E lovitură de stat la democrație și drepturile omului.

    1. nu tot ce este autoritasrism este fascism, dar atat stiu poperenii care au fost invatati asa de cand cu comunismul

    mda.... pai e simplu

    vine vremea revolutiilor si uciderii politicienilor 

    primul termen scadent: 23 Septembrie 2021 cand vom avea razboi civil in Franta si in alte tari 

    crede micron ca se joaca cu o tara intreaga ? ca asa i-a zis satanistul de Klaus Schwab - amfitrionul de la Davos Elvetia (WEF) sa faca?  

    nu, nu merge asa 

    curand oamenii vor ajunge si in Elvetia/ Davos sa ii scurteze gatzii satanistului principal de la WEF (Klaus Schwab) de unde izvorasc aceste idei demente de chinuire a populatiei 

    micron ca si madama merkel ca si restul fraierilor impachetati ca fiind mari oameni de stat sunt simple papusi in cateva maini foarte puternice 

    acele maini foarte puternice vor fi taiate... tzac-tzac!  

    Pana una-alta avem programat razboi civil in Franta si alte state europene in a doua jumatate a lunii septembrie 2021.  

    1. Cetățeni de clasa a doua

      Așa cum se întâmplă de fiecare dată când se stabilește un regim despotic de urgență și se suspendă garanțiile constituționale, rezultatul este, așa cum sa întâmplat cu evreii sub fascism, discriminarea unei categorii de bărbați, care devin automat cetățeni de clasa a doua. Acesta este scopul creării așa-numitei treceri verzi. Faptul că este o discriminare bazată pe credințe personale și nu o certitudine științifică obiectivă este dovedit de faptul că în domeniul științific dezbaterea este încă în curs cu privire la siguranța și eficacitatea vaccinurilor, ceea ce, potrivit opiniei medicilor și oamenilor de știință care acolo nu este un motiv de ignorare, au fost produse rapid și fără testare adecvată. 

      În ciuda acestui fapt, cei care rămân la convingerea lor liberă și întemeiată și refuză să se vaccineze vor fi excluși din viața socială. Faptul că vaccinul este astfel transformat într-un fel de simbol politico-religios care vizează crearea discriminării între cetățeni este evident în declarația iresponsabilă a unui politician, care, referindu-se la cei care nu sunt vaccinați, a spus, fără să-și dea seama că folosește un jargon fascist: „îi vom curăța cu trecerea verde”. „Cartea verde” constituie cei care nu o au în purtătorii unei stele galbene virtuale. 

      Acesta este un fapt a cărui gravitate politică nu poate fi exagerată. Ce devine o țară în care se creează o clasă discriminată? Cum se poate accepta trăirea cu cetățeni de clasa a doua? Nevoia de discriminare este la fel de veche ca societatea și cu siguranță forme de discriminare erau prezente și în așa-numitele noastre societăți democratice; dar faptul că aceste discriminări de fapt sunt sancționate de lege este o barbarie pe care nu o putem accepta. 

      16 iulie 2021

      Giorgio Agamben 

      Cittadini di seconda classe

      Come avviene ogni volta che si istaura un regime dispotico di emergenza e le garanzie costituzionali vengono sospese, il risultato è, come è avvenuto per gli ebrei sotto il fascismo, la discriminazione di una categoria di uomini, che diventano automaticamente cittadini di seconda classe. A questo mira la creazione del cosiddetto green pass. Che si tratti di una discriminazione secondo le convinzioni personali e non di una certezza scientifica oggettiva è provato dal fatto che in ambito scientifico il dibattito è tuttora in corso sulla sicurezza e sull’efficacia dei vaccini, che, secondo il parere di medici e scienziati che non c’è ragione di ignorare, sono stati prodotti in fretta e senza un’adeguata sperimentazione. 

      Malgrado questo, coloro che si attengono alla propria libera e fondata convinzione e rifiutano di vaccinarsi verranno esclusi dalla vita sociale. Che il vaccino si trasformi così in una sorta di simbolo politico-religioso volto a creare una discriminazione fra i cittadini è evidente nella dichiarazione irresponsabile di un uomo politico, che, riferendosi a coloro che non si vaccinano, ha detto, senza accorgersi di usare un gergo fascista: “li purgheremo con il green pass”. La “tessera verde” costituisce coloro che ne sono privi in portatori di una stella gialla virtuale. 

      Si tratta di un fatto la cui gravità politica non potrebbe essere sopravvalutata. Che cosa diventa un paese al cui interno viene creata una classe discriminata? Come si può accettare di convivere con dei cittadini di seconda classe? Il bisogno di discriminare è antico quanto la società e certamente forme di discriminazione erano presenti anche nelle nostre società cosiddette democratiche; ma che queste discriminazione fattuali siano sanzionate dalla legge è una barbarie che non possiamo accettare. 

      16 luglio 2021 

      Giorgio Agamben 

      multumesc pentru citat.

      am citit si in italiana, cunosc putin, la nivel sub-fluent.  

      omul stie ce zice, dar ceea ce a zis m-a intristat si m-a lasat fara nici o idee. 

      mi se intampla asa cand stiu ca celalalt are dreptate.  

      da, traim vremuri tulburi acum ...si cel mai rau imi pare ca avem politicieni de mana a 14-a ...auzi tu argument : " introducem si la noi masura X pentru ca s-a luat in vest, in Germania si Franta" .... ma trec fiorii cat de crunt de incompetenti sunt astia! Sa nu aiba ei un dram de minte sa lege doua argumente si o idee sa motiveze o decizie? Sa zica : " facem asa ca si aia au facut la fel" ?  

      numar zilele si lunile pana scapam de astia.

      de toti astia.  

    Oare parlamentarii care au votat ac lege sunt vaccinati?

    Ma indoiesc! 

    1. vor fi vaccinati de populatia furioasa cu cutite lungi in beregata

      vaccinul perfect pentru dictatori!  

    E clar că acest nou vaccin e privit de stăpânii planetei ca o noua religie.

    Oamenilor li se cere nu numai sa se vaccineze ci sa se închine la vaccin si la cei care îl aduc. 

    Așa cum creștinarea unor popoare s-a făcut cu sabia într-o mână și Biblia în cealaltă mână, tot așa și acum cu vaccinul.

    Noua religie e pe cai mari ... 

    1. sa incep sa povestesc ca vaccinul altereaza exact o secventa speciala a cromozomului 8 din genomul uman?

      acolo unde se gaseste gena VMAT-2 care se activeaza in starile de extaz si starile spirituale, religioase?  

      sa incep sa dezvolt aceasta tema cunoscuta de mine dar inca nediscutata?  

      ei rup legatura biologica cu Dumnezeu prin acest vaccin!  

      sunt satanisti in toata regula!

      cauta pe google ce e gena VMAT-2 si vei intelege foarte foarte multe!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb