Slovnaft va vinde 12 din cele 42 de benzinării pe care le deţine în Cehia

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 ianuarie 2005

Compania petrolieră Slovnaft, filiala slovacă a companiei petroliere ungare Mol, a anunţat, ieri, că va vinde 12 din cele 42 de benzinării pe care le deţine în Cehia, confirmînd astfel informaţiile apărute anterior în presa ungară, informează MTI. Purtătoarea de cuvînt a companiei Slovnaft, Krisztina Fel a declarat cotidianului financiar ungar Napi Gazdasag că Slovnaft intenţionează să-şi eficientizeze prezenţa de pe piaţa cehă, dar nu are intenţia de a ieşi de pe această piaţă. Compania slovacă doreşte să vîndă doar acele benzinării care nu îndeplinesc standardele de eficienţă ale companiei mamă, a precizat sursa citată.

Anterior Slovnaft a anunţat că intenţionează să investească în Cehia aproximativ 500 de milioa-ne coroane ceheşti. Compania petrolieră slovacă deţine doar 42 din cele aproximativ 2.000 de benzinării care funcţionează în Cehia, cu toate acestea are o cotă de piaţă mult mai mare, controlînd aproximativ 25 la sută din vînzările en gros de combustibil din Cehia. Compania petrolieră ungară Mol controlează 98 la sută din Slovnaft.

În România, la sfîrşitul anului 2004, companiile MOL Plc. şi Royal Dutch/Shell Group of companies au semnat un contract de vînzare-cumpărare privind achiziţionarea integrală a acţiunilor companiei Shell România SRL, exceptînd Shell Gas România S.A. Înţelegerea se referea la o reţea de 59 de benzinării distribuite pe toată suprafaţa României, precum şi la activităţile locale de Lubrifianţi, Comercial şi Aviaţie. Astfel, numărul total al benzinăriilor administrate de Mol în România se ridică în prezent la peste 130, compania petrolieră ungară controlînd aproximativ 12% din piaţa locală a distribuţiei de carburanţi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb