SNAP solicită autorităţilor rezolvarea problemelor salariale ale poliţiştilor

I.I.
Politică / 22 ianuarie 2019

SNAP solicită autorităţilor rezolvarea problemelor salariale ale poliţiştilor

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) solicită autorităţilor rezolvarea mai multor probleme salariale ale poliţiştilor arătând, în context, că poliţiştii şi, în general, angajaţii din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţa naţională, au rămas cenuşăreasa legii.

"Organizaţia noastră şi instituţia pe care o conduceţi poartă, de ceva vreme, un dialog al surzilor care, din păcate, nu are niciun rezultat, care nu rezolvă problemele financiare ale poliţiştilor. Legea salarizării a lăsat poliţiştii şi, în general, pe cei din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţa naţională, cenuşăreasa legii. Pentru alte categorii socio-profesionale aţi găsit soluţii, lucru foarte bun de altfel, însă pentru poliţişti soluţiile întârzie să apară, iar cei din M.A.I. pe bună dreptate vă arată cu degetul", menţionează preşedintele SNAP, Iulian Surugiu, în scrisoarea deschisă transmisă ministrului Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, şi ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Constantin Budăi.

Potrivit reprezentantului Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, printre problemele poliţiştilor rămase nerezolvate se numără pierderea, în ultimii ani, de către poliţişti a unor drepturi salariale, calculul salariului majorităţii poliţiştilor la valoarea de referinţă din anul 2009, acordarea inechitabilă a sporului de studii superioare, salariul foarte mic al poliţistului în comparaţie cu preţurile din ţara noastră, dar şi faptul că salariul poliţistului recent încadrat este la fel ca al poliţistului cu o vechime de 10-15 ani.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Alta aberatie: femeia de servici de la MAE are coeficientul funcției 1.76 la nivelul studiilor generale în timp ce un subofițer cu vechime de peste 25 ani, are coeficientul funcției cu studii superioare 1.74. Mai mult de ațât o spalatoreasă cu gestiune de la spital are coeficientul funcției 2.51. Pentru integrarea sistemul de apărare este o bătaie joc ce au făcut acești pseudo-specialisti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb