Snowden denunţă "puterea implacabilă" a giganţilor web-ului

I.I.
Internaţional / 5 noiembrie 2019

Snowden denunţă "puterea implacabilă" a giganţilor web-ului

Avertizorul de integritate Edward Snowden atrage atenţia asupra unei "puteri implacabile" creată de tehnologie, atunci când giganţii economiei digitale acţionează împreună cu guvernele, relatează AFP.

"Atunci când marile întreprinderi şi guvernele lucrează împreună, ei sunt mâna stângă şi mâna dreaptă a aceluiaşi corp, iar noi asistăm la concentrarea puterii", a avertizat americanul luni, într-o conferinţă video, în deschiderea Web Summit, o mare reuniune europeană a start-up-urilor şi a noilor tehnologii care se desfăşoară la Lisabona până joi.

"Dacă creăm o putere implacabilă, cum facem să controlăm această putere atunci când este folosită împotriva populaţiei?", a lansat Snowden din Rusia, în faţa unor antreprenori şi investitori în sectorul tehnologic.

Guvernul american a îndemnat recent giganţii tech să caute o "soluţie tehnică" prin care să garanteze ca forţele de ordine să poată avea acces la date criptate, în cazul unor infracţiuni grave.

Un fost angajat al spionajului american, Edward Snowden tocmai a publicat o carte în care prezintă motivele care l-au determinat să transmită, în 2013, zeci de mii de documente secrete mai multor publicaţii şi să dezvăluie existenţa unui sistem de supraveghere mondială a comunicaţiilor şi Internetului.

Recunoscând că opiniile publice încep să conştientizeze abuzurile pe care le denunţă el şi că se depun eforturi - mai ales în Europa - în apărarea dreptului la viaţă privată al navigatorilor pe Internet, Snowden apreciază că "nu protecţia datelor reprezintă problema, ci colectarea datelor" şi încrederea oarbă pe care trebuie să o aibă navigatorii pe Internet în intermediarii tehnologici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb