Şobolanii părăsesc corabia marinarului

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 27 noiembrie 2009

Şobolanii părăsesc corabia marinarului

Democrat-liberalii susţin contrariul

Invitaţia de reîntoarcere în partid a preşedintelui PNL, Crin Antonescu, către liberalii dezertori, care, acum, îngroaşă rândurile altor formaţiuni politice, îndeosebi ale PD-L, începe să dea roade în teritoriu.

Tot mai mulţi lideri PNL locali sus-ţin că sunt contactaţi telefonic de foştii lor colegi de partid, după ce Crin Antonescu a anunţat, la un post de televiziune, că uşa PNL este deschisă, însă, doar până pe 6 decembrie, nu şi după turul al doilea al alegerilor prezidenţiale (n.r. când, dacă Mircea Geoană va ajunge preşedinte, PNL va guverna alături de PSD şi posibil UDMR, într-un executiv condus de Klaus Johannis).

"Există mulţi - şi parlamentari, şi primari, şi oameni din PD-L, cei mai mulţi foşti în PNL şi fugiţi atunci când credeau că Guvernul Tăriceanu va cădea şi domnul Traian Băsescu va fi etern - care îi tatonează telefonic pe colegi de-ai noştri", a declarat Crin Antonescu, potrivit Agerpres, adăugând: "Cine doreşte să se întoarcă în PNL trebuie să o facă acum. După căderea lui Traian Băsescu nu primim pe nimeni pentru că nu suntem un partid din care se pleacă la greu şi se vine la bine".

Secretarul general al PNL, Radu Stroe, a confirmat, pentru BURSA, că foşti politicieni liberali, îndeosebi cei care acum sunt membri PD-L, vor să se întoarcă în rândurile partidului.

Radu Stroe ne-a declarat: "Este adevărat că membrii noştri de partid au fost contactaţi de actuali pedelişti care şi-au exprimat dorinţa să se întoarcă în partid. Momentan este o perioadă de tatonare şi nu vă putem da nume pentru că trebuie să le oferim, celor care şi-au anunţat intenţia să se întoarcă, o anumită protecţie. Vorbim despre primari, viceprimari şi chiar parlamentari care au fost ai noştri şi care sunt, acum, îndeosebi în PD-L. Cei care au luat această decizie şi se vor întoarce în partid o vor anunţa public".

Exemple de acest gen le întâlnim în Prahova, unde preşedintele PNL Prahova, Adrian Semcu (care este şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean), a declarat că, în ultimele zile, a primit telefoane din partea unor primari PD-L din judeţ, inclusiv de pe Valea Prahovei, pentru o reîntoarcere în partid.

La fel şi la Botoşani, unde vicepreşedintele filialei PNL, Gheorghe Sorescu, a precizat că membrii partidului şi-au exprimat, deja, disponibilitatea să-i primească înapoi în partid pe aceia care au plecat după ce au fost "ademeniţi de unii sau de alţii", dar până pe 6 decembrie.

Funcţii, putere şi bani...

De altfel, democrat-liberalii şi nu numai au şi motive întemeiate să-şi dorească să se întoarcă în PNL, întrucât, în eventualitatea în care Mircea Geoană ar ajunge preşedinte, iar Klaus Johannis premier, va începe marea împărţeală a funcţiilor între liberali şi social-democraţi.

În teritoriu, deja, liberalii se gândesc la asemenea lucruri, şi, în unele judeţe chiar condiţionează colaborarea cu social-democraţii într-o eventuală formulă de guvernare, de obţinerea unor funcţii şi posturi cheie în structurile de conducere.

La Gorj, preşedintele PNL, Dan Ilie Morega, a precizat că "este probabil să acceptăm intrarea la guvernare împreună cu PSD, dar numai în situaţia în care filiala Gorj va obţine anumite posturi de conducere în judeţ", printre care şefia Prefecturii, cea a sucursalei Hidroelectrica din Târgu-Jiu, şi conducerea unuia dintre cele două complexuri energetice.

Şi la Buzău, preşedintele organizaţiei judeţene PNL, senatorul Cristi Bâgiu, a precizat că liberalii îşi doresc un post de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, deoarece partidul are cel mai mare număr de primari.

Democrat-liberalii susţin, însă, că nu au habar de intenţia liderilor locali sau a unor parlamentari să se întoarcă în PNL, unde, probabil, îşi imaginează că va fi borcanul cu miere.

În urmă cu două zile, la o discuţie informală cu presa, ministrul PD-L Radu Berceanu a apreciat că jumătate din actualii membri ai PNL vor "dezerta" către PD-L până la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Şi deputatul PD-L, Valeriu Tabără, ne-a precizat: "Nu avem cunoştinţă de aşa ceva şi nu cred că, până pe 6 decembrie, vor avea loc acest gen de plecări, nici într-un sens, nici în altul". Domnia sa apreciază că "ar fi o prostie" să se întâmple aşa ceva.

Acum...

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Toate articolele astea de 2 bani, pe care le scriu asa zisii ziaristi de la bursa sunt PRO BASESCU. Incredibil ! Unde este impartialitatea dle Make sau va temeti ca veti fii din nou cenzurati de PSD ?!

    Pana la urma faceti si voi un joc murdar ca al politicienilor..ceea ce nu ma mira..

    :)))) 

    1. Observatie corecta.Ieri mi-am exprimat o parere despre obiectivitatea dl.Make vis-a-vis de moguli.Nici un comentariu.Totusi, sper intr-o revenire a politicii de obiectivitate a ziarului si profesionalismului celor care zcriu la Bursa.

      Observatie incorecta dle; nu vezi ca "importantul" se adreseaza lui Make, dar articolul este scris de catre altcineva ! 

      Dle anal-ist important,

      vad o implicare emotionala a dumneavoastra care ma cutremura. a scris Bursa urat de dvs?sau de cei pe care ii sustineti? fundul cui il pupati? al lui gioana, vantu sau patriciu? unde lucrati, domnule anal-ist important? 

      In primul rind ca,atunci cind scriu,caut sa-mi spun adevarul. In al doilea rind ca,atunci cind scriu colegii mei,caut sa le inlesnesc sa-si spuna adevarurile. Despre impartialitate nu este vorba niciodata.

      Lasa-l doar anal-ist ; analul este important, dar pentru altceva.

    Mai baieti , nici nu vedeti bine scris numele Basescu sau PD-L si sariti cu pieptul gol in linia intii ! Asa va-nvata la Scoala de Calomnie si Dezinformare ?! Daca ati citi mai bine articolul ati vedea ca acesta e chiar usor antibasescian si anti-PDL . Acum il intreb si eu pe autorul articolului : daca dai numele PNL - istilor contactati , de ce nu dai si numele proaspetilor PDL - isti care ar fi incercat sa se intoarca la marele PNL , care in opinia mea e doar un partid mic cu gura mare si stil mahalagisto-securist ?! Trunchind informatia si citind "personalitati" (?!) precum Morega , Semca ,Bagiu , etc, nu faci decit sa dezinformezi ! Banui ca nu asta e scopul articolului , dar atunci care ar fi ?! Ce-a vrut sa zica articolul asta de aproape 200 de rinduri (am zis la-ntimplare) , in care practic nu ne comunici nici o informatie mai acatarii ?! Cred ca doar ai vrut sa-ti vezi numele tiparit !

    1. Daca ati fi citit cu atentie articolul ati fi observat ca penelistii refuza sa dea astfel de nume, cu toate ca am incercat sa aflu exemple concrete.

      "Nu vă putem da nume pentru că trebuie să le oferim, celor care şi-au anunţat intenţia să se întoarcă, o anumită protecţie", ceea ce spune domnul Stroe, este graitor. Va multumesc! 

      Domnule cititior exigent... exigenta dumitale este, din nefericire, manifestata doar fata de altii. Afla ca se spune "banuiesc" nu "banui" si "acatari" nu "acatarii" ca doar nu te referi la catare. Sau daca esti din partea Ebei vrei sa ne oferi si stilul casei ca etalon de exigenta. Ai un singur plus ca nu ti-ai tiparit numele. Nici nu prea meriti... Am relansa ofensiva semidoctilor pentru locuri in spatiul public.

      Salut cititorule si doar atat ! O intrebare si doar atat : pe voi va tine Dom' Colonel si sambata la serviciu ?! Oricum o sa aprecieze ca te - ai sculat de dimineata si ti - ai etalat cunostintele de ortografie (esti cumva corector pe la vreun ziar cu staif ?! ) ! Cu ceva virgule sau puncte n - am gresit ?! Cu ideile in schimb stai mai prost ! Ce treaba are EBA (asa se scrie cand vrei sa faci mistocareala , apropos de numarul ei de masina , pentru ca banui ca nu esti asa de neamprost sa te referi la injuratura bulgareasca !) cu ce am zis eu mai sus ?! De rest , parca tu ti-ai tiparit numele ?! Diferenta intre noi e doar una : tu poti sa-l afli pe al meu cu ajutorul organizatiei omnipotente din care banui ca faci parte !

      Atunci poate te prezinti si tu cu functia si gradul ! Suces ! Cat despre semidocti , sunt in stare sa pun pariu cu tine ca am citit mai multe carti decit tine ! Probabil insa ca nu aceleasi !  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb