Sobolewski, expediat... de la Poşta Română

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 septembrie 2015

Sobolewski, expediat... de la Poşta Română

Dante Stein, noul preşedinte

Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, a fost înlocuit de la conducerea Poştei Române, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor de pe 15 iulie.

Reprezentanţii Poştei Române ne-au transmis: "Membrii CA al Poştei Române, aleşi în AGA din 15 iulie 2015, sunt: Dante Stein (Preşedinte CA), Alexandru Petrescu, Benoit Pleska şi Adrian Cighi".

Ludwik Sobolewski preluase funcţia de preşedinte la Poşta Română, în vara lui 2014, stârnind nemulţumirea unor membri din Consiliul Bursei, pe motiv că nu au fost consultaţi cu privire la această mişcare, în contextul în care polonezul venise recent la conducerea BVB.

Încă de atunci, Sobolewski se aştepta să aibă un mandat scurt la compania de stat. CEO-ul BVB spunea vara trecută: "Am acceptat această funcţie (n.r. de preşedinte al Poştei). Cel mai probabil va fi pe o perioadă scurtă de timp, pentru că Poşta va trece printr-un proces de privatizare. Nu văd continuarea mandatului meu acolo peste perioada necesară ca societatea să se pregătească de privatizare. Când va fi mai aproape de privatizare va fi mai bine să demisionez, pentru că s-ar putea ca acest proces să aibă loc prin listare".

Toţi membri actualului CA au făcut parte şi din cel anterior, în care mai figurau şi Sobolewski şi Rodica Bizdoaca (fost manager la Oracle şi IBM).

Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI) a acceptat, în februarie, oferta neangajantă depusă de "bpost" pentru achiziţionarea pachetului de 51% din acţiunile deţinute la Compania Naţională Poşta Română.

Operatorul belgian trebuie să trimită oferta finală pentru privatizarea Poştei Române până la 28 septembrie 2015, după cum ne-a spus, în luna mai, domnul Alexandru Petrescu, directorul general al Poştei Române, care a precizat că listarea la Bursă este planul "B", în cazul în care privatizarea eşuează. Surse din piaţă spun că negocierile cu belgienii nu merg foarte bine şi că oferta acestora ar fi una foarte mică.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pe tobogan? Fuuuuk. Nashpa

    si le-a spus ca e mica si nu are iesire la mare. De unde vreti voi pret mare? "Surse din piaţă spun că negocierile cu belgienii nu merg foarte bine şi că oferta acestora ar fi una foarte mică. ". Pe de alta parte daca i-am aminti prietenilor beljieni ca datorita faptului ca suntem in UE si e standard aplicarea normelor de raportare financiara in sistemul international atunci poate ca nu ar mai trebui ca si domnul Georgescu sa dea OMF 1286/2012 numai pentru cacapitalul social sa creasca si apoi sa scada intr-o zi fara sa bage nimeni de seama sau ca si domnul Negritoiu sa se bulverseze in 14 februarie 2015 si sa nu mai ceara IFRS la Asigurari dupa ce in raportul KPMG pe 2013 erau siguri de implementarea lui. Dar una e sa fii Petrom si sa ceri predictibilitate legislativa si alta e sa reciti din Luceafarul.....La Steaua care a rasarit e o cale atat de lunga ca mii de ani i-au trebuit luminii sa o ajunga...Era pe cand nu s-a vazut, azi o vedem si nu e. Pentru primul profesor de fizica al tarii intrebarea de weekend este: in ce spatiu temporal ne aflam?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb