SOBOLEWSKI ŞI ALŢI TREI INCOMPATIBILI, ALEŞI ÎN CONSILIUL DEPOZITARULUI Polonezul ne compromite Bursa de Valori

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 octombrie 2014

Polonezul ne compromite Bursa de Valori

Prostia se ia

Autoritatea de Supraveghere Financiară nu poate să-i valideze pe aleşii incompatibili din Consiliul de administrare al Depozitarului Central.

Dacă ar face-o, ar arunca în aer însăşi noţiunea de "Autoritate de Supraveghere", încălcându-şi propriile reguli şi înlocuindu-le cu arbitrariul.

Ar însemna ca ASF să preia asupra sa oprobriul care, acum, planează asupra directorului general al BVB Ludwik Sobolewski şi a părţii din Consiliul BVB care îl susţine în aventurismul arogant, însetat de putere.

Prin urmare, ASF nu-l poate valida pe Sobolewski.

Faptul este limpede.

De câtva timp, un postac insistă să intervină pe site-ul ziarului BURSA, să afirme că presa nu are competenţa să sesizeze încălcările de reguli, încercând să împrăştie ideea că ar trebui să purtăm botniţe, iar încălcările, eventual, să fie constatate doar de "instituţiile abilitate".

A fost, probabil, pregătirea pentru huliganismul manifestat de conducerea BVB, la alegerile Depozitarului.

De ce s-a încumetat Sobolewski, totuşi, la o asemenea încălcare flagrantă a regulilior, de ce o parte din Consiliul BVB l-a susţinut, împotriva oricărei raţiuni?!

Oricât am întoarce-o pe toate feţele, nu putem găsi decât un răspuns, care se află, deja, în întrebare: din lipsa de raţiune.

Mai pe româneşte: din prostie.

Interes prostesc.

Prostia nu poate fi constatată de "instituţiile abilitate". (MAKE)

Bursa de Valori Bucureşti a demonstrat, ieri, că nu are deloc simţul ridicolului. Acţionarii Depozitarului Central au decis, în Adunarea Generală de ieri, ca Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, să fie preşedintele Depozitarului Central, în ciuda faptului că este incompatibil, potrivit regulamentelor Autorităţii de Supraveghere Financiară în vigoare, şi nici nu a depus un dosar de candidatură complet.

Totodată, AGA i-a votat pentru Consiliul de administraţie şi pe ceilalţi opt candidaţi susţinuţi de BVB, dintre care trei neeligibili (administratorii Adrian Lupşan, Robert Pană şi Stere Farmache).

Cum BVB este acţionarul majoritar al Depozitarului Central, votul său a fost determinant în AGA de ieri, anihilând orice alte opinii contrare.

Conducerea BVB spera, încă de la AGA Bursei din aprilie, ca ASF să schimbe regulamentul care interzice cumulul de funcţii între conducerea BVB şi cea a Depozitarului Central, astfel încât directorul general şi administratorii Bursei să poată participa la alegerile de la DC.

Deşi asta nu s-a întâmplat, BVB a mers înainte, cu tupeu, astfel că a reuşit să se facă de râs: Depozitarul Central va duce la avizat, la ASF, administratori aleşi care sunt incompatibili.

În AGA, Conducerea Depozitarului Central a atras atenţia că unii candidaţi nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate şi a supus la vot includerea acestora pe lista "de concurs", deşi unele voci au interpretat acest gest drept o derobare de responsabilitate, considerând că Depozitarul nu ar fi trebuit, din start, să permită candidaturi incompatibile.

"CA-ul trebuia să-i scoată de pe listă pe incompatibili! Cum să-i respingă AGA? Cum să se respingă Sobolewski pe sine", ne-au spus surse din piaţă, care ignoră că structura CA-ului reflectă majoritatea deţinută de BVB, în acţionariatul Depozitarului (şi atunci, întrebarea retorică rămâne validă - "Cum să se respingă Sobolewski pe sine?").

Adunarea Generală de la Depozitarul Central s-a derulat destul de rapid, în condiţiile în care Ludwik Sobolewski a jucat aproape singur, votul BVB fiind determinant.

Consiliul Bursei decisese anterior să îi susţină pe toţi cei nouă candidaţi stabiliţi în aprilie, în deplină cunoştinţă de cauză privind incompatibilitatea a patru dintre ei. De altfel, trei dintre candidaţi fac parte chiar din Consiliul BVB, astfel că au înclinat balanţa, cu voturile lor, în condiţiile în care alţi trei administratori s-au opus susţinerii neeligibililor.

Ieri, unii acţionari au pus problema dacă Sobolewski avea voie să voteze la punctul nou introdus privind acceptarea candidaţilor incompatibili. Potrivit unor surse, Sobolewski ar fi închis gura audienţei spunând că el este reprezentantul legal al BVB. Cu toate acestea, procura BVB era acordată directorului adjunct Alin Barbu, care ar fi votat şi el concomitent cu Sobolewski.

Ceilalţi administratori votaţi de acţionarii Depozitarului sunt patru din precedenta echipă de conducere - Cecilia Manta, Adrian Simionescu, Dana Mirela Ionescu şi Carmen Dumitrescu, dar şi Răzvan Paşol, preşedintele Intercapital Invest.

Comportamentul Consiliului şi al directorului general BVB, în ocazia alegerilor de la Depozitar, arată dispreţ faţă de reguli, dispreţ faţă de Autoritate, faţă de acţionari şi faţă de guvernanţa corporativă.

O instituţie care ar trebui să funcţioneze "la virgulă" şi să reprezinte un exemplu pentru emitenţi şi pentru companiile care vor să se listeze, se comportă incalificabil şi îşi arată "muşchii" şi încăpăţânarea cu orice preţ. Cu preţul prestigiului, cu sacrificiul încrederii pe care ar trebui să o inspire.

Foarte tare!

Depozitarul Central are un preşedinte ales incompatibil şi fără acte importante la dosar - copia legalizată a diplomei de studii, certificatul de cazier judiciar şi certificatul de cazier fiscal, eliberate de autorităţile române şi documentele echivalente eliberate de autorităţile din ţara de origine.

Celebrul Cătălin Chelu este fugit din ţară şi urmărit de autorităţi, în urma unei condamnări, însă probabil că nu ar fi avut nici o problemă să candideze şi el la Depozitar.

Opinia Cititorului ( 56 )

  1. oare de ce va agitati asa tare domnilor de la ziarul Bursa ?

    Nu uitati ca Sobolewski a condus cu succes Depozitarul de Polonia ani la rand si a fost premiat pentru asta  

    oare noi nu vrem ca Depozitarul nostru sa se reformeze si sa urmam modelul polonez ?

    1. Nu e vorba de profesionalismul lui Sobo, ci de respectarea legilor, daca nu ai inteles. De asta suntem unde suntem, fiindca legile (regulamentele) sunt facultative in Romania, in special pentru cei din varf. Vezi si cazul Hrebe-Sova....

      A fost premiat inainte de a fi dat afara cu scandal de actionarii bursei din varsovia. Daca tot ai facut o pasiune interesata pentru biografia polonezului, poate ne spui ceva si despre asta. Si daca tot urmam modelul polonez, de ce acolo ceo-ul bursei nu e si presedinte la depozitar?

      daca actionarii au considerat ca asa e bine, ca omul este potrivit pentru functia respectiva, ce ne bagam noi ?

      cei care l-au votat stiu de ce l-au votat

      il cunosc mai bine decat noi sau decat cei de la Ziarul Bursa 

      Polonezul controleaza bvb care e in control la aga depozitar. Actiknarii e sobolewski

    Între 1994 şi 2006, Sobolewski a fost vicepreşedinte executiv al Depozitarului Central din Polonia. Sobolewski a fost decorat de două ori de către preşedinţii Poloniei cu una din cele mai înalte distincţii, acordată pentru meritele sale în dezvoltarea pieţei de capital din Polonia.

    1. De asemenea, el a fost preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Depozitarului Naţional al Valorilor Mobiliare, al Bursei poloneze de energie şi al Bondspot, o companie care administrează tranzacţionarea obligaţiunilor de stat. Sobolewski a fost decorat de două ori de către preşedinţii Poloniei cu una din cele mai înalte distincţii, acordată pentru meritele sale în dezvoltarea pieţei de capital din Polonia.

      Sobolewski a condus bursa din Varşovia timp de şapte ani, în perioada 2006-2013, când piaţa din Polonia a ajuns pe prima poziţie din Europa Centrală şi de Est.

      Observ ca articolul se bazeaza pe informatiile primite de la sursele voastre

      Este limpede ca acele surse sunt impotrva lui Sobolewski, deci ar putea safie subiective si informatiile sa fie trunchiate 

      De ce nu publicati numele acelor surse cabsa ne dfumiurim, sa stim daca sunt sau nu anumite interese, de ce stau ascunse sursele ? 

      Poate ca nu ati primit toate informatiile si nu cunoasteti tot adevarul legat de legalitate

      Sursele sunt surse 

      Pare ca ai vrea sa spui ceva, dar doar pare, caci mintea nu te prea ajuta, e saracuta si se impiedica si cade, iar scrisul ti-e pustiu de ganduri, SLUGOIULE!

      Da, sursele sunt surse, dar legalitatea nu de la surse vine... 

      sursele nu au acces la tot adevarul

      prind si ele franturi, poate ca sunt pe-o mana cu cei de la ziar habar nu am, chiar nu stiu ce interese au acele surse, dar cred ca e cam multa zarva pentru nimic 

      pur si simplu era nevoie de cineva care se ocupa cu reforma pietei de capital

      poate ca au ales persoana care are cea mai mare experienta, avand in vedere ca atatia ani a fost vicepresedinte la depozitar in Polonia 

      si catalin voicu a fost premiat de iliescu...

      la Sobolewski rezultatele s-au vazut, bursa din Polonia s-a modernizat si a ajuns cea mai mare din centrul si estul europei

      a depasit chiar Viena

      Atunci sa-l decoreze si Basescu

    Postacul asta isi scrie si isi si raspunde, cu una si aceeasi informatie, fara nici o legatura cu subiectul, ca o placa stricata.

    A bagat de patru ori ca potaia poloneza a fost decorata, repede, la 1-2 minute distanta, ca sa se duca la culcare si sa-si bifeze sarcina pentru care-l plateste Sobolewski.

    Ne-a umplut de maidanezi! 

    1. cine vrea sa-mi ia locul? " Ne-a umplut de maidanezi! "------sincer domnul Sobolewski mi-este foarte simpatic, insa avusei o revelatie si anume pe pagina de web la rubrica informatii financiare de exemplu la firmele Oltchim si Omv Petrom sunt trecute capitalurile sociale in format RAS si nu IFRS , desi legenda de la piciorul paginii vorbeste de IFRS. Intrebarea de la vrei sa devii milionar ar fi "a luat sau nu pastilutele the Virgin Beast " I pup You !

    Ludwik Sobolewski cu bune si rele este clar un plus pentru BVB si Depozitarul Central!!!Problemele BVB sunt altele, lipsa de educatie financiara, lipsa de lichiditate, lipsa de transparenta!!!Investitorii de pe piata de capital romaneasca ar trebui sa fie mai proactivi si mai toleranti!!!!Ambitiile nu isi au locul, performanta economica si profitul DA!!!

    1. un mare plus este faptul ca a adus increderea in piata

      piata avea nevoie de cineva cu experienta in dezvoltarea pietelor de capital

    Nu mai aveti si alte subiecte ?

    problema Sobolewski ii priveste pe actionari bursei  

    restul e cancan 

    daca l-au ales inseamna ca au incredere in el si in profesionalismul lui 

    nu degeaba a fost pus si la Posta presedinte CA 

    BVB e actionar majoritar la Depozitar asa ca e o problema interna 

    1. problema incompatibilitatii e una de legalitate si ne priveste pe toti. altfel ne ducem in Congo. Dar nu-i nimic, vine si vremea socotelilor!! Si Misu si Ursache vor plati scump combinatiile astea de 2 lei.

    daca ne uitam bine, in ziare se intampla ca si in televiziune, e dupa preferinte

    in celalalt Ziar financiar stirea cu Sobolewski presedinte la Depozitar e de bine, adica nu se vorbeste de nici o ilegalitate, totul pare in regula 

    Aici, in ziarul Bursa zici ca a cazult cerul pe noi, asa de grava e reflectata situatia, de parca aceasta numire e cel mai rau lucru care s-a intamplat in Romania 

    cam seamana cu Antena 3 vs B1TV ? 

    poate ca sursele sunt diferite

    1. Ziarul Financiar s-a descalificat de mult...

      Citeste Ziarul Financiar, daca vrei sa afli nimicul.

      Ziarul Bursa nu apare.

      Oare de ce?

      Daca nu-ti functioneaza discernamintul, atunci citeste ceea ce-ti impinge Brat si fii satisfacut cu ceea ce ai aflat, adica, nimicul.

    Și la Harinvest a fost cumul de funcții! Și la Oltchim ! Și Ceaușescu avea mai multe funcții! Acum cei l-au votat la Depozitar nu-și pun întrebarea cum poate da randament în 2 funcții din 2 instituții diferite? Exemplul ar putea fi demn de urmat? Sobolewski a fost un instrument util în prăduirea investitorilor de la Harinvest! Nu i-au trebuit cunoștințe de limba română să asculte de ASF, Depozitar în îndestularea creditorului BCR! Câtă încredere poți să mai ai într-o astfel de piață de capital din România ? În care INVESTITORII au fost considerați creditori și puși să plătească accesarea Fondului de Compensare? La 11 luni de la prăduire ? Ce reputație mai are ASF, Depozitarul, BVB și însuși Sobolewski?

    Fantoma lui hrebe bantuie si la ASF . Cine sunt oamenii lui hrebe de la asf ? . Firele inregistrarilor de la DNA duc si catre piata de capital .

    Probabil in lipsa de fermitate inainte de alegeri asf va misca un deget si va transmite catre noii alesi de la DC un termen in care sa alega pe ce functie raman la DC sau la BVB.  

    Totul era previzibil iar nesimtirea nu are margini cand este vorba de ciolan. Avand voturile BVB putea impune orice pe persoana compatibila in fruntea si CA DC dar fiind vorba de ciolan conducerea BVB a hotarat sa impuna persoane incompatibile. A mers pe pricipiul nesimtit promovat de ASF si politicieni "eu sunt legea si daca vreau modific regulile jocului" 

    Iata ca a mai cazut transparent o bariera din cele care impiedica piata de capital sa se dezvolte - un mesaj clar catre investitori la un an de la hotia harinvest musamalizata de sobo si asf . 

    Sfori trase din spatele cortinei, papusari si alti combinatori de aga in dispret fata de ceilalti actionari si lege ! 

    Aceasta este imaginea pietei de capital din Romania promovata de conducatorii ei cei mai din varf !

    Buy Romania ?!  

    1. nu cred ca este vreo bariera care sa spuna ca actionarul majoritar nu poate sa numeasca un presedinte CA

      BVB e majoritar la Depozitarul Central  

      incompatibilitatile le stabileste legea, nu un ziar 

      aceste numiri cred ca s-au facut dupa consultarea legilor si regulamentelor

      sa vina o persoana care a participat la AGA si sa spune ce nu a fost legal, de ce e nevoie sa vina un ziar cu informatii pe surse 

    Remarc, in primul rand, ca postacii BVB sunt din ce in ce mai buni! Ma gandesc ca au delegat pe cineva ca la ora 00.00 sa deschida on line ul si sa inceapa cu elogii in commenturi la adresa lui Sobolewski. Ceea ce este penibil si jenant.

    In al doilea rand, discutia nu se poarta, dragi postaci BVB, in jurul calitatilor sau abilitatilor sefului vostru. Dezbaterea este legata de dispretul fata de regulile si legile romanesti, dispret pe care polonezul il afiseaza public din ce in ce mai mult.

    Intrebarea este daca va reusi un singur om sa spele creierii altor noua (adica tot CA ul BVB), sa-i determine sa se compromita total, sustinandu-l in demersurile sale idioate, sau se vor trezi, in cele din urma, si vor incepe sa rationeze. Pentru ca somnul ratiunii naste monstrii, domnilor membrii! 

    1. de unde stim noi ca tu nu esti postac anti BVB sau anti Sobolewski ? Poate ca polonezul si-a facut destui dusmani in urma reformelor dure pe care le-a initiat pe piata de capital

      de ce sunt postaci doar cei care il sustin pe Sobolewski ? 

      Am luat un MARE specialist....ce a facut concret????mai nimic, doar promovare personala.

      rezultatele se vor vedea peste cativa ani

      daca BVB va intra in randul burselor emergente atunci nici nu mai conteaza ca a luat salariul mare

      poate asa sunt salariile daca vrei sa aduci oameni competenti 

      Dragilor, ''postac'' reprezinta persoana platita pentru a scrie, nu doar cineva insistent, care sustine chiar si subiectiv o idee....

      In cazul de fata, avem doua neajunsuri majore: 

      1. Pagina aceasta de comentarii libere nu mai functioneaza decat foarte dificil ca o zona a dialogului, deoarece ne vine destul de greu sa dam la o parte mizeriile cu ''polonezul este un castig'', ''Sobo dezvolta BVB''', ''Sobo distinsul'', ''Make ticalosul''...etc...dar nu este imposibil 

      2. DERANJUL MARE ESTE CA BVB PLATESTE CU SUME IMENSE PERSONAL CU ''CFA SAU EXPERIENTA IN JURNALISM'' - curand o sa apara si numele lor - , DIN BANII ACTIONARILOR, CARE AR PUTEA FI FOLOSITI IN PROMOVAREA INSTITUTIILOR, PENTRU A SPALA IMAGINEA DIRECTORULUI GENERAL SI A PRESEDINTELUI. 

      Aceasta este problema majora si ar trebui ca fiecare cititor interesat de calitatea informatiilor din articole sa incerce sa evite dialogurile cu Postacii BVB. Aparitia lor a fost semnalata de cateva luni si coincide cu momentul intaririi ''Diviziei de PR"" a BVB....vom reveni cu informatii :) 

      erata : ...ar trebui folositi in promovarea institutiilor NU in spalarea imaginii Directorului General si a Presedintelui....

      Tu esti postac:

      - ai inceput sa postezi la orele 0.05, cu opinia nr.1 si ai continuat, pina la orele 0.10, cu inca patru interventii (1.3; 2; 2.1; 2.2) si te-ai culcat; 

      - te-ai trezit la 4.58, cind ai postat opinia 2.3 si ai continuat sa postezi (4.1; 5; 6; 8.1; 9.1), timp de patru ore, pina la orele 9.11. 

      Am numarat 11 interventii, cu una si aceeasi idee. 

      Tot ceea ce spui este tembel. 

      Deci: cine e e postac? 

      Tu esti postac.

      In mod absolut coerent cu penibilul actiunilor sale, Sobolewski apeleaza la postaci platiti, incercind sa anihileze critica. 

      presedintele nu are nici o imagine si nici nu exista

      observ ca aveti o obsesie cu postacii

      stergeti domnule toate comentariile care nu va convin

      Maestre, trebuie insa sa apreciem devotamentul si abnegatia cu care postacul BVB de mai sus isi face treaba! Iti dai seama, a dormit saracul doar 5 ore azi noapte, doar ca sa fie prezent pe metereze, in apararea sefului :)). Sper ca nu lucreaza in timp real doar pt imaginea lui Sobolewski, ci si pt bursa noastra...

      Revin si arat: penibili si jenant 

      La 9.3 in romania rezultatele intotdeauna se vad peste citiva ani. Si intotdeauna sunt nasoale. Cu sau fara polac peste citiva ani bvb va dispare.

      Asta este acelasi postac.

      Sase ore.

      Nu cred ca va sta la serviciu toata ziua. 

      Acesta este un spatiu oferit pentru exprimarea opiniilor, iar nu pentru propaganda.

      Asa ca iau in considerare sugestia ta, sa cenzurez propagandistii. 

      Totusi, respect postacului BVB. Tine piept singur tuturor. Cred ca simte ca-l are pe Doamne-Doamne alaturi de el :))))

      asadar si de la capat

      v-am rugat sa imi stergeti comentariile, sa ramana doar cele critice la adresa BVB

      Sa spui, prosteste, unul si acelasi lucru, timp de sase ore, fara legatura cu subiectul si cu comentariile, nu inseamna "sa tii piept" si in nici un caz nu este motiv de respect, ci de dispret, asa cum merita si stapinul acestui ciine.

    Problema se poate rezolva simplu.Prin adoptarea sistemului dualist de conducere dualist. Singura problema e ca intr-o asemenea situatie, numarul neavenitilor care ocupa un loc i n CA-urile BVB,DC si CCB s-ar reduce de trei ori.Si o "gramada" de neaveniti ar ramane fara indemnizatii.Cine sunt "neavenitii actuali", se vede cu ochiul liber :)

    1. Incompatibilii!

    Eu as avea o propunere pentru Bursa. Sa faca pace cu Sobolewski. Oricum ar fi, mai degraba el decat altii, mai neaveniti si sustinuti de tot felul de alde Vantu, Paunescu, Bunea si altii, care mai de care mai Sif-isti sau mai "politicieni" din servicii. Sau chiar mai bine decat toti "bancherii" sau "bancarii" ce se perinda acum, care n-au decat sarcina sa tina piata de capital cat mai ascunsa publicului investitor si sa-si mai traga niste foloase necuvenite de prin instutitiile publice. Poate ca Sobolewki si altii din jurul lui reprezinta un pas inainte. Poate ar trebui ajutat sa convinga politicienii sa miste ceva in legatura cu piata de capital. Poate ca ar fi capabil sa-l convinga pe Isarescu ca poate controla masa monetara si daca BVB ar avea mai multa importanta in dezvoltarea economica. Eu, ca o persoana echilibrata si putin mai inteleapta decat in 1990, l-as ajuta pe toate caile. Macar cat un mandat de presedinte. Chiar imi pare rau ca n-are si el un consultant de imagine care sa-i preia problemele specifice si sa i le rezolve. D-le Make, cine cedeaza primul? Oare Sobolewski ar avea interese personale care nu s-ar intersecta cu ale noastre? Oare el n-ar vrea sa vada munca lui la cer? Nu de alta, insa isi strica totusi imaginea pe plan international, si este inca tanar, nu cred ca si-ar permite asa ceva, zic si eu. Poate ca totusi, cine este langa Sobolewski nu este indeajuns de convingator, in ideea respectarii legislatiei, sau poate considera ca este prea destept/desteapta pentru a asculta si alte opinii, expunandu-l aiurea la toate tensiunile acestea inutile. Nu de alta, insa Patriciu si ai lui tot asa au patit. Daca cei care i-au planificat operatiunile ar fi fost mai fermi, nici Patriciu n-ar fi dat-o in bara asa de rau, iar procesul de manipulare a pietei de capital n-ar fi avut loc. Eu zic ca totusi exista o persoana cheie care i-a bagat pe toti la apa, o persoana fara scrupule si prejudecati, care si-a permis sa-si bata joc de toate principiile omenesti si profesionale si care acum continua sa-si bata joc de toti si de toate. Aceasta persoana nu a fost nici macar acuzata, ea fiind totusi la baza traficului de influenta care a dus la multe din actiunile lui Patriciu in ultimii 15 ani. Deci, observ ca acelasi lucru se intampla si cu Sobolewski, parca este cumva subminat de oamenii din aproprierea lui, i se terfeleste "romaneste" imaginea, printr-o asistenta care-l compromite din ce in ce mai mult fata de investitori sau cititori. D-le Make, hai sa tratam putin fondul problemei. Oare nu oamenii din jurul lui Ceausescu l-au omorat pentru a fi tap ispasitor? Nu ei au condus apoi Romania? Nu este aceasta Romanie rezultatul conducerii lor? Oare nu tot asa s-a intamplat si cu toti oamenii de afaceri care au ajuns de foarte sus mai jos si mai jos? Nu cumva, o persoana, are doar 12 ore de lucru la dispozitie si depinde foarte mult de asistentii lui, de colaboratorii lui? Nu cumva iar pateste si Sobolewski ce au patit si altii care s-au bazat pe tot felul de consultanti si asistenti, care si-au luat banii si n-au patit nimic, iresponsabili? Eu ma gandesc: vreau sa fiu constructiv, nu distructiv. Atunci, inseamna ca daca Sobolewski e un pas inainte pentru piata de capital, trebuie ajutat, macar sa indeparteze pe cei din jurul lui care nu prea il ajuta..., sau care-l fac sa para cointeresat aiurea... Nu de alta, insa lupta pe care o duce el este grea, este impotriva bancherilor, bancarilor, ASF-ului puternic politizat, militarizat, lipsit de educatie financiara sau reglementara care sa ajute economia romaneasca (ma refer la conducerea ASF, ca angajatii isi vad de treburile lor foarte bine). Poate Sobolewski are nevoie de ajutorul nostru, poate chiar al dumitale, d-le Make, pentru ca ai experienta f.mare intre romanii nostrii.

    1. Iertare, Toma Necredinciosu', eu nu sint vremelnic la conducerea BVB sau la conducerea ASF, ci, permanent, om.

      N-ai sa ma vezi complice la abuzuri si ilegalitati, nici tolerant la prostie si interese gregare, indiferent ca, de exemplu, interesul personal al lui Sobolewski s-ar "intersecta" cu al comunitatii pietei de capital. 

      Nu poti atinge scopul nobil al dezvoltarii, prin mijloace murdare. 

      Deontologia jurnalistica, pe de alta parte, imi interzice sa fac "politica informatiei", iar CA-ul BVB si directorul BVB au incalcat regulamentul ASF, cu consecinte ruinatoare pentru increderea in institutia BVB, incredere esentiala pentru atingerea scopului nobil al dezvoltarii BVB. 

      Nu gindesti bine: o faci cu jumatati de masura, asa cum se fac negocierile, in afaceri, dar acesta este "domeniul" afacerilor, nu afacerea insasi - nu le confunda, te rog. 

      Nu, ei au compromis "domeniul", distrug prestigiul institutiei, afisindu-si imoralitatea, fara nici o pudoare. 

      Si crede-ma, Toma Necredinciosu', ca n-am sa fiu complice la asta, dupa 25 de ani de sprijin credincios al pietei. 

      Scuze!

      Nu. 

      BURSA nu este in razboi cu Sobolewski, cum nu este cu nimeni, personal, asa ca propunerea sa facem "pace" este improprie.

      Apoi, atrag atentia ca propunerea sa "cedez primul", in chiar ziua in care Sobolewski se deda la o ilegalitate crasa, iar eu il critic cu indubitabil temei, suna extrem, extrem de ciudat! 

      Ar fi "inteligent" sa cedez?!

      Ha! 

      Este ca si cind i-ai cere lui Lot sa cedeze in fata multimii de poponari din Sodoma, care adunati in fata casei lui, ii cer pe cei doi ingeri gazduiti de el, sa-si faca mendrele cu ei.

      Dupa tine, ar fi fost acceptabil, cel mai inteligent cedeaza, nu-i asa? 

    "Polonezul" a fost si este FOARTE patriot! Polonia nu a existat ca tara veacuri si totusi a reaparut in forta si acum bulish inainte, impinsa de uncle Sam. Romanii daca nu se trezesc s-ar putea sa se trezeasca ca s-au dizolvat in Europa unita cu totul, nu numai cu bursa!

    Oare Agalopol are vreo legatura cu acest articol?

    1. cum puteti insinua asa ceva? El a luptat totdeauna

      "eu nu sint vremelnic la conducerea BVB sau la conducerea ASF, ci, permanent, om." frumos citat, ce parere ai, chiar si fara pastilute se cunoaste unde exista un filon de aur.

      Tara de sclavi inchipuiti in care legea e un lung prilej de cioraneala tiganeasca. Cine l-a adus la BVB a facut-o ca sa impacheteze frumos o praduiala de proportii. Iar noi ne ciondanim cu presa. Penibil!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb