Sobolewski vrea "să vâneze cuponarii, ca pe Pokemoni"

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 iulie 2016

Pokemon prins în redacţia ziarului BURSA.

Pokemon prins în redacţia ziarului BURSA.

BVB speră ca ASF să relaxeze regulile, pentru ca brokerii să poată lua mai uşor ordine de la cuponari

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) trebuie să relaxeze regulile pentru brokeri cu privire la modalitatea de deschidere de cont şi acceptare de ordine de la cuponari (n.r. participanţii la procesul de privatizare în masă), consideră Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti.

"Trebuie să mergem după aceşti cuponari, prin sate, la fel ca în jocul Pokemon Go (n.r. Pokemon Go este un joc care implică găsirea şi capturarea de personaje virtuale Pokemon în diferite locuri din viaţa reală, prin intermediul camerei smartphone-ului lor)", a spus, în glumă, Sobolewski, precizând că, la aceşti oameni, sunt acţiuni de câteva sute de milioane de euro, care sunt blocate.

"Ce capitalism este acesta care permite ca sute de milioane de euro să doarmă?", s-a întrebat directorul BVB.

Sobolewski a precizat că a transmis la ASF un proiect pentru modificarea regulamentelor. "Trebuie să avem rapid o soluţie. Este indispensabilă", a spus domnia sa.

Lucian Anghel: "Trei din patru români sunt analfabeţi financiar"

Lucian Anghel, preşedintele BVB, apreciază că nivelul redus de alfabetizare financiară al cetăţenilor noştri arată că piaţa de capital are potenţial.

Aproape 3 din 4 români sunt analfabeţi financiar, potrivit unui studiu S&P.

"România are cel mai scăzut nivel de alfabetizare financiară din UE, cu numai 22% din populaţie considerată alfabetizată", conform domnului Anghel, care adaugă că, în Europa, numai patru ţări sunt sub România - Albania, Armenia, Kosovo, Macedonia.

"Trei din patru români nu au ştiut să răspundă ce înseamnă difersificarea sau dispersia riscului, dacă este mai bine sau nu să îţi ţii toate ouăle în acelaşi coş", a spus Lucian Anghel.

Conform acestuia, investitorii de retail, chiar dacă sunt mici, sunt foarte activi pe BVB, având a doua cea mai mare pondere în tranzacţiile din a doua jumătate a anului 2015.

Preşedintele BVB a precizat că 23.000 de români au depozite de peste 100.000 euro, în sumă totală de 6 miliarde de euro, în timp ce 13,7 milioane de români au depozite sub 100.000 de euro, în sumă de 24 miliarde de euro. De asemenea, sunt 4,5 milioane de salariaţi în România, din care 200.000 au salarii de peste 5000 lei pe lună.

"În lumina ratelor scăzute ale dobânzilor, există un potenţial pentru investiţii directe şi indirecte la bursă", potrivit prezentării domnului Anghel.

Preşedintele BVB: "Statul ar fi principalul beneficiar al promovării BVB la statutul de piaţă emergentă"

România ar avea cel mai mult de câştigat dacă piaţa de capital ar fi upgradată la statutul de piaţă emergentă, este de părere Lucian Anghel, care explică: "Statul ar fi principalul beneficiar pentru că o mare parte din companiile din BET au statul ca acţionar majoritar, iar valoarea acestor companii ar trebui să crească după promovare.

Fondurile disponibile pentru piaţa emergentă sunt de 20-30 de ori mai mari faţă de cele disponibile a fi investite pe piaţa de frontieră.

Statul ar trebui să aibă ca prioritate încercarea să obţină maximizarea valorii companiilor pe care le are listate".

Domnul Anghel a menţionat că pentru a intra pe lista de monitorizare, în vederea trecerii la statutul de piaţă emergentă, mai avem nevoie de o companie care să îndeplinească criteriile agenţiilor de rating, respectiv de listarea Hidroelectrica.

"Săptămâna viitoare avem o întânire foarte importantă cu FTSE, aşteptăm o informaţie publică, care ar consfinţi aşteptările pentru listarea Hidroelectrica", a spus Anghel.

Conform acestuia, includerea în "watchlist" este un pas înainte, dar nu este pasul final, ci doar o anticameră în care vom fi testaţi.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. inseamna ca Domnul Anghel este "PRESEDINTELE" multor analfabeti financiar si nu numai,impreuna cu polonezul au facut o echipa de "NULITATI"

    1. Aceasta echipa de nulitati a reusit ceva, totusi: sa ne scarbeasca de BVB si de toti oamenii pietei de capital.

      Domna Adina Ardeleanu, de ce nu amintiti de tepuirea investitorilor pe piata de capital sub atenta "supraveghere" a ASF, BVB si DC?

      Cazul HARINVEST, MOBINVEST,CARPATICA INVEST. 

      Asa este cand cei care controleaza traiesc din comisioanele celor controlati ! 

      Despre ce educatie financiara se vorbeste ? Succes au numai emisiunile de cancan! Nu am vazut pe cei amintiti nici macar la TVR sa incerce ceva! 

      Si inca ceva !Valoarea actiunilor fata de 2008 ! In strainatate au depasit cu mult cotatia din 2008 ! 

      Scaderea actiunilor pe BVB ,anuleaza dividendul ! 

      Astea sunt sunt unele din multele

      motive pentru care investitorii stau departe de BVB ! 

      Wow. Corect.

    ASF nu ar trebui sa relaxeze nimic dupa toate furturile de actiuni. Daca Negritoiu vrea sa ajunga precum Boboc, n-are decat. Polonezul scamator vorbeste ca sa va mai mulga de niste bani si, eventual sa va mai prosteaeca cu inca un mandat. Nu cumva ii expira mandatul in curand?,

    SOBOLEWSKI & ANGHEL doua persoane care habar nu au sa conduca BVB,sunt praf din toate punctele de vedere;stau la cotet si o data pe luna mai cotcodacesc cate o perla,doar asa pot sa justifice analfabetismul de care dau dovada........DEMISIA

    Lolek si bolek astia au nevoie de o vacanta ca prea spun prostii. De ce nu spun ca din cauza comisioanelor mari ale bvb un investitor la bursa pierde din start echivalentul dobanzii pe jumatate de an. Si ca daca ar aduce comisioanele la nivelul unei burse emergente ar tb sa si reduca madiv si banii incasati de ei degeaba.

    Foarte exact directorul general al BVB. Deci ar fi mai mult de 200 de miliooane de euro. Oare este posibil asa ceva ? O fi luat in calcul si pe cele dlistate prin abuzul numit desfiintarea rasdaq ? Trimiteti cate un extras cu valoarea la zi la fiecare cuponar si indicati si cel mai apropiat POKEMON(este foarte rar pentru ca a fost vanat intesiv de asf) unde isi poate valorifica comoara investitoru. Si dupa goana asta de posibili cuponari va mai creste lichiditatea ? Criza mare de idei, viziune si perspective la conducerea BVB .

    1. Bravo. este o idee revolutionara dar din pacate imposibil de pus in pratica. bvb/dc/asf nu o sa-si asume niciodata costurile unei asemenea operatiuni. ei stiu doar sa ia (cu amandoua mainile daca e posibil)

      LIKE.......)))))))

      A inceput vanatoarea dupa cuponari?

      Deci nu mai vinde nimeni pe bursa? 

      Lichiditatea a scazut. 

      Comisioanele sunt mari?

      Iar Domnul analfabet nu a fost nici o data la televiziunea publica intr-o emisiune de educatie financiara si atunci despre ce vorbim asa mult si prost. 

    De ce nu ii instiintati pe cuponari ca mai au de ridicat si ceva dividende pe actiunile ce le-au fost acordate fara voia lor la marea cuponiada a privatizarilor...))))))))

    Lip sa de viziune totala din partea bvb daca s-a ajuns la cuponari.

    Prin ei va creste lichiditatea bursei asai ? 

    1. Aspirina fata, au de ridicat pwoala. magraonii de la sifoane voteaza anual la aga ca se prescriu dvdentele neridicate. le fura banii la cuponari si gata. legal draga.

      Nu numai la sifoane ci si la celelalte companii de la bursa se prescriu dividendele neridicate timp de trei ani.

      Deci pagubit este tot cuponarul care nu stie ca este actionar,sau daca stie dividendul este mai mic decat comisionul DC sau bancii. 

    De ce la expo banii tai nu ati dat extrase si cu nr. de actiuni pe care il detine fiecare,avand in vedere ca anul trecut ati eliberat extrase cu nr. de actiuni si societatea la care detin actiunile.Ii purtati pe cuponari pe drumuri de le arde cheful de bursa.

    Halal bursa. 

    Acesti cuponari vor trebui sa plateasca incepnd din 2018(pentru 2017) 825 lei pentru asigurarile de sanatate !!!!Dividende vor lua de la 1 leu(nu roni dupa escrocii de la bnr care nu vor sa se stie care este moneda nationala) la 20-30de lei.

    Ce face ASF-ul ??  

    Ce face guvernul ?? 

    CINE ARE INTERES SA_SI BATA JOC DE ACESTI OAMENI ,dintre care multi nici nu stiu ca au actiuni ???

    Oare chiar nu vrea nimeni sa-i apere ??? 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb