ŞOC PENTRU FOŞTII PROPRIETARI: Ordonanţa pentru accelerarea acordării despăgubirilor a trecut urgent de Senat

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Politică / 22 octombrie 2007

Ordonanţa pentru accelerarea acordării despăgubirilor a trecut urgent de Senat

Comisia de Buget-Finanţe din Senat a votat săptămâna trecută Ordonanţa de Urgenţă 81/2007 pentru accelerarea procedurii de acordare a despăgubirilor aferente imobilelor preluate în mod abuziv, căreia i-au adus căteva amendamente, după ce, pe 10 octombrie, amânase votul pentru cel puţin două săptămâni, adică pentru marţea viitoare. Acest lucru ne-a fost confirmat de către preşedintele Comisiei, Aron Popa.

Reprezentanţii Forumului Civic Român (FCR), din care fac parte zece asociaţii de proprietari, au fost luaţi prin surprindere de urgentarea votului ordonanţei şi de faptul că nu au fost înştiinţaţi de acest lucru, mai ales că depuseseră la Comisie o serie de amendamente, care urmau a fi luate în considerare potrivit promisiunilor membrilor Comisiei. "Pe 10 octombrie, ne-am înţeles cu membrii Comisiei că vor analiza nemulţumirile noastre şi că ne vor invita la următoarea şedinţă", ne-a spus Marius Murgu, reprezentant al Forumului Civic, adăugând: "Au ţinut şedinţa respectivă marţi (n.r. 16 octombrie) fără să ne anunţe şi nici nu au vrut să ne spună care este forma în care a fost votată ordonanţa. Aşa ceva întrece orice măsură!"

Ca reacţie, Forumul Civic Românesc (FCR) a transmis grupurilor parlamentare un memoriu în care îşi prezintă obiecţiile faţă de textul Ordonanţei şi cer să fie invitaţi la şedinţa Comisiei Deputaţilor în care va fi dezbătută OUG 81/2007.

Asociaţiile de proprietari se plâng de faptul că, deşi este vorba despre o ordonanţă pentru accelerarea acordării despăgubirilor, de fapt implică o întârziere, prin faptul că nu ia în considerare toate fazele pe care le parcurg notificările ce au fost depuse de proprietari.

De asemenea, "asociaţiile de proprietari, deci beneficiarii de drept ai Fondului Proprietatea, au fost total ignorate la elaborarea Ordonanţei 81/2007", se arată în memoriul Forumului Civic.

Printre nemulţumirile proprietarilor se mai numără şi faptul că sumele propuse pentru despăgubiri nu sunt suficiente pentru cei 200.000 de presupuşi beneficiari şi că despăgubirea va dura foarte mult, respectiv cca. 22 de ani, după calculele FCR. "Având în vedere că beneficiarii despăgubirilor sunt nişte tinerei de 70-80 de ani, rezultă că au tot timpul să aştepte", se specifică în actul transmis de proprietari partidelor politice.

Aceştia mai solicită ca din Consiliul de Supraveghere să facă parte trei reprezentanţi ai proprietarilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb