Social-democraţii vor declanşa, în perioada următoare, o campanie susţinută împotriva actualei puteri, concomitent cu finalizarea strângerii de semnături şi a demersului de suspendare a şefului statului, aceasta fiind principala concluzie a şedinţei extraordinare a Comitetului executiv naţional al PSD care a avut loc sâmbătă.
Potrivit unor surse interne, citate de Rompres, în cursul discuţiilor cu conducerea PSD, preşedinţii de organizaţii au fost sfătuiţi să ia atitudini "dure" împotriva "practicilor actualei puteri", şi mai ales a "scandalurilor dintre palate care au adus ţara în criză politică".
Conform surselor citate, şedinţa a început pe un fond oarecum tensionat, în condiţiile în care reprezentanţii "grupului de la Cluj" erau suspectaţi că s-ar fi întâlnit în secret cu un grup de democraţi pentru a negocia susţinerea unui guvern minoritar care să-l aibă în frunte pe Theodor Stolojan. Cel care a ridicat deschis problema a fost liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, care i-a reproşat lui Ioan Rus că "pactizează cu duşmanii la fel cum a procedat şi împotriva sa împreună cu Adrian Năstase înainte ca cei din actuala putere s-o facă".
Discuţiile, care au avut loc mai bine de patru ore, s-au axat pe demersul social-democraţilor privind suspendarea în Parlament a preşedintelui Traian Băsescu, respectiv pe campania împotriva Alianţei D.A. În acelaşi timp, parlamentarii PSD iau în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură pentru demiterea guvernului, dar acest demers se află deocamdată la stadiu de iniţiativă.
De altfel, social-democraţii au adoptat şi o declaraţie-document care denunţă "scandalurile" dintre preşedintele Traian Băsescu şi primul-ministru şi prin care PSD cere demisia celor doi.