Societatea Carbid Fox din Târnăveni a fost vândută cu 4,5 milioane de euro

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 iulie 2009

Societatea Carbid Fox din Târnăveni, aflată în stare de lichidare judiciară, a fost vândută cu 4,5 milioane de euro către SC Terra Holdings din judeţul Ilfov, a declarat, ieri, lichidatorul judiciar Dănilă Buculeu, citat de NewsIn.

Lichidatorul judiciar a spus că societatea care a cumpărat platforma chimică a achitat 10% din sumă, care reprezenta garanţia de participare la licitaţie, urmând ca până la sfârşitul lunii să achite încă 30%, iar în 100 de zile lucrătoare restul sumei.

"Au cumpărat societatea liberă de sarcini şi au spus că intenţionează să menţină profilul, în sensul că vor să facă o fabrică de var. Acum, nu ştiu dacă îşi vor păstra intenţiile. Vânzarea s-a făcut cu acceptul Adunării Creditorilor. Suma încasată ne va permite să achităm datoriile către marii creditori, care sunt băncile, Electrica, E.ON, Finanţe şi Primăria Târnăveni. Mai urmează 70 de alţi creditori, însă pentru acţionari nu vor ajunge banii", a declarat Buculeu.

Societatea se întinde pe 40 de hectare. Mai multe clădiri, hale industriale, urmează să fie demolate. Odată cu aceste bunuri, societatea a cumpărat însă şi ceea ce autorităţile de mediu numesc "bombe ecologice", adică o jumătate din suprafaţa batalului şi halda de steril solid.

"Noi aşteptăm raportul final al Apelor Române, însă cumpărătorul a acceptat să preia şi obligaţiile legate de aceste bataluri de reziduuri chimice. Este vorba despre 50% dintr-o suprafaţă de 7,6 hectare dintr-un batal şi halda de steril", a declarat directorul Carbid Fox, Sorin Ignat. Acesta a precizat că acţionarii majoritari ai firmei care a cumpărat sunt din Austria şi că vor veni săptămâna viitoare la Târnăveni pentru a decide exact ce vor face.

Societatea Carbid Fox a fost unul dintre obiectivele industriale etalon din Târnăveni, având circa 2.000 de muncitori în perioada 2002-2003. Fiind mare consumatoare de gaz, pe fondul reducerii pieţei interne, în 2006 a fost în incapacitate de a plăti o factură la gaz. În aprilie 2006, a fost declarat falimentul societăţii, care mai avea atunci 500 de muncitori.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb