Societatea civilă: Aprobarea unui PUZ în Capitală va mări valoarea terenului la 70 milioane de euro

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 15 iulie 2009

Casa Presei Libere este a doua clădire ca înălţime din Bucureşti.

Casa Presei Libere este a doua clădire ca înălţime din Bucureşti.

Aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unei clădiri cu 30 de etaje pe bulevardul Poligrafiei din Capitală va creşte la 70 de milioane de euro valoarea de piaţă a terenului aferent, potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul. Terenul în cauză ocupă 67.000 de metri pătraţi, iar clădirea ce ar urma să fie construită va avea 120 de metri înălţime.

Reprezentanţii societăţii civile spun că valoarea terenului va creşte considerabil dacă PUZ-ul aferent va fi aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), deoarece suprafaţa respectivă se află în zona ce ar trebui să fie expropriată în cazul lărgirii bulevardului Poligrafiei.

Pe de altă parte, cei de la Salvaţi Bucureştiul susţin că PUZ-ul este ilegal, pentru că prevede construirea în fâşia de protecţie a bulevardului Poligrafiei, care, conform Planului Urbanistic General (PUG), este spaţiu verde. În plus, spun reprezentanţii societăţii civile, PUZ-ul nu are aviz de la compania Apa Nova, deşi construcţia ce ar urma să fie ridicată se află în raza de protecţie a principalului apeduct de alimentare din Capitală. În plus, din proiect lipsesc harta zonei şi studiul de impact asupra traficului, iar PUZ-ul nu prevede parcări şi presupune şase niveluri în subteran, fără un studiu hidrologic.

PUZ-ul pentru bulevardul Poligrafiei nr. 49-51 se află pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de astăzi.

Proiectul are avizul fostei comisii de urbanism a Capitalei, care funcţiona în mandatul lui Adriean Videanu. Beneficiara PUZ-ului din Bulevardul Poligrafiei este SC CDIA Managemet SRL, controlată de două firme cipriote care deţin câte 40% din acţiuni.

Reprezentanţii Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul se numără printre contestatarii constanţi ai mai multor proiecte urbanistice din Capitală, care, în opinia lor, au fost aprobate în ciuda faptului că ridicau numeroase semne de întrebare, în special în privinţa regimului de înălţime.

Cea mai înaltă clădire din Capitală, de 155 de metri înălţime, va apărea pe malul Dâmboviţei, în cadrul proiectului Dâmboviţa Center, care a fost aprobat de CGMB la sfârşitul lunii martie.

În prezent, cea mai înaltă clădire din Bucureşti, funcţională pe toate nivelurile, este hotelul Intercontinental, care măsoară 86 de metri, urmat de Casa Presei Libere şi de Palatul Parlamentului, fără a lua în calcul antenele de pe prima şi, respectiv, colina pe care este construită cea de-a doua. Dintre clădirile construite după 1990, cea mai înaltă este sediul BRD din Piaţa Victoriei, care are 79 de metri

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb