SOFAGATE: Erdogan denunţă ''vulgaritatea'' afirmaţiilor lui Draghi, care l-a numit ''dictator''

G.U.
Internaţional / 14 aprilie 2021

Erdogan denunţă ''vulgaritatea'' afirmaţiilor lui Draghi, care l-a numit ''dictator''

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a denunţat astăzi "indecenţa şi vulgaritatea" afirmaţiilor şefului guvernului italian Mario Draghi, care l-a calificat drept "dictator" în urma unei aşa-zise gafe protocolare a cărei victimă a fost preşedinta Comisiei Europene în timpul vizitei sale la Ankara, relatează AFP, conform Agerpres.

"Declaraţiile prim-ministrului italian denotă o indecenţă şi o vulgaritate totale", a declarat Erdogan, răspunzând unei întrebări adresate în cadrul unei întâlniri cu tinerii.

"Într-un moment în care speram să ducem relaţiile noastre la un nivel mai avansat, acest individ numit Draghi le-a dat o lovitură", a adăugat el.

Schimbul de replici între liderii turc şi italian intervine în urma unei deplasări la Ankara săptămâna trecută a preşedintei Comisiei, Ursula von der Leyen, şi a preşedintelui Consiliului European, Charles Michel.

La momentul primirii lor de către Erdogan, Ursula von der Leyen a fost plasată de protocol pe o canapea, în timp ce Charles Mischel a fost invitat pe un fotoliu la acelaşi nivel cu Recep Tayyip Erdogan, notează sursa citată.

Acuzată că ar fi pus la cale acest afront, Turcia a respins orice critici, afirmând că nu a făcut decât să urmeze instrucţiunile furnizate de serviciile de protocol europene.

Însă drept reacţie la acest episod, cunoscut acum sub numele de "Sofagate", Mario Draghi a denunţat joia trecută "umilirea" suferită de Ursula von der Leyen şi l-a calificat pe Erdogan drept "dictator".

Aceste comentarii au provocat furia Ankarei, şeful diplomaţiei turce Mevlut Cavusoglu acuzându-l pe şeful guvernului italian că face afirmaţii "populiste, ofensatoare şi nerezonabile".

În plus, ambasadorul italian la Ankara a fost convocat la MAE turc.

Turcia şi Italia întreţin în mod tradiţional relaţii bune, cooperând strâns în mai multe dosare, precum Libia, notează AFP.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ce,Erdogan este doar dictator?E un terorist cu acte in regula!

    Avem 2 delegații: cea a UE condusă de Michel si cea a Turciei condusă de Erdogan. Ei trebuiau să stea pe scaune!

    Că doamna Ursula are fumuri de vedetă e treaba ei. Provine dintr-o familie aristrocrata si nu cunoaște abc-ul protocolului?

    Dar se pare ca nici " tiparnita " de bani Draghi, care a lucrat în structurile UE nu cunoaște protocolul ! Vai de capul lor! În plus penibilul de Draghi nu stie că țara lui e riverana Mediteranei că și Turcia si interesele celor 2 țări se întâlnesc si e nevoie de dialog ,diplomație, nu să îl faci dictator inutil si gratuit pe Erdogan! Este dictator dar acum nu era cazul să i- o spui! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb