Şoferii băuţi şi drogaţi la volan rămân fără permis 10 ani

F.D.
Miscellanea / 14 mai

Şoferii băuţi şi drogaţi la volan rămân fără permis 10 ani

Şoferii care vor fi prinşi cu alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau drogaţi nu vor mai redobândi permisul în decurs de până la 10 ani, conform proiectului de lege aprobat azi de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

După vot, iniţiatorul legii, social-democratul Robert Cazanciuc, vicepreşedintele Senatului, a declarat: "10 ani fără permis auto pentru cei care sunt prinşi băuţi sau drogaţi la volan. Iniţiativa mea legislativă a primit, astăzi, votul final la Camera Deputaţilor, fiind adoptată cu unanimitate, respectiv 256 de voturi «pentru». Mulţumesc Preşedintelui Camerei şi colegilor deputaţi pentru dezbaterile consistente şi votul de astăzi".

"Pe 11 decembrie anul trecut, proiectul legislativ care modifică prevederile articolului 66 din Codul Penal a fost votat cu majoritate în Senat. Practic, din momentul promulgării şi intrării în vigoare, oricine este depistat în trafic, la volan, conducând sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, va primi, pe lângă condamnare şi interdicţia de a mai conduce un vehicul până la 10 ani", a afirmat acesta.

"Este o mare realizare pentru mine pentru că, aşa cum am promis, am continuat planul de măsuri pentru reducerea numărului de morţi pe drumurile României, în încercarea de a o declasa de pe primul loc la decesele rutiere în Europa, în ultimii şapte ani", a mai precizat Robert Cazanciuc.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. hai doamne ajuta!

    Să avem grijă și la implementare. Testerele de buzunar antidrog devni pozitive la covrigi cu mac. Să nu lăsați sărakii vreo 10 ani pe tușă că n-au bani de contestații. :

    este o lege populista, lasa loc de abuzuri. practic recomand refuzul testarii pt droguri si mers cu politia la recoltare sange, mai bine pierdeti o zi din viata decat sa va dea fals pozitiv si sa ramaneti fara permis luni de zile pana este judecat dosarul.

    primul loc la decesele rutiere în Europa este datorat in mare parte infrastructurii deficitare. 

    1. Aveti grija sa nu mancati si sa nu beti covrigi cu mac si nici alte alea care dau pozitiv la teste, rezultatul la recoltari sange poate dura si doi ani si in timpul asta poti manca si bea cati covrigi cu mac vrei ca stai pe bara, si da, de aia o iei pe contrasens pe autostrazi ca suntem deficitari la structura.

      Pascu a mancat prea multi covrigi cu mac. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb