Şoferii cu poliţe de asigurare RCA încheiate la City Insurance au început să fie refuzaţi de service-uri, conform unui reportaj realizat de Digi24. Practic, clienţii cu daune şi poliţe RCA la City nu mai reuşesc să-şi repare autovehiculele în condiţiile în care service-urile nu au mai fost plătite de către City Insurance de câteva luni pentru reparaţiile efectuate.
Amintim că City Insurance este cu un picior în groapa falimentului, iar jumătate dintre şoferii cu asigurare RCA şi mii de service-uri riscă să-şi piardă banii din cauza fraudei înregistrate la cea mai importantă societate de asigurare auto. ASF a anunţat miercurea trecută că în conturile City Insurace nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acţiunilor subscrise de către acţionarul minoritar i3CP HOLDING BV. Subscrierile vizau capitalizarea cu 150 milioane de euro, necesare City pentru evitarea deschiderii procedurii de faliment.
Amintim de asemenea că ASF a vegheat liniştită, la fel ca celelalte instituţii ale statului, ba chiar posibil a închis ochii la frauda săvârşită de City Insurance şi la mutarea banilor asiguraţilor în paradisuri fiscale.
Cristian Roşu, vicepreşedintele ASF responsabil de sectorul asigurărilor, afirma în urmă cu doi ani că City nu are niciun fel de probleme la capitolul indicatori de solvabilitate şi că la momentul respectiv nu exista "niciun motiv rezonabil care să ducă spre o idee de faliment".
"Sectorul de Asigurari din cadrul ASF a închis ochii la fraudele înregistrate la City Insurance şi alte companii, permiţând ca banii de daune să ajungă în paradisuri fiscale. Nu este normal ca această fraudă generată cu bună ştiinţă a autorităţii (de supraveghere financiară) să-i determine pe oameni să achite din propriile buzunare reparaţiile şi nici ca service-urile să între în faliment. Pentru ca aceste consecinţe grave să fie evitate, ASF trebuie să găsească soluţii pentru recuperarea despăgubirilor", transmitea recent COTAR, Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România, printr-un comunicat.
City a încasat în 2020 prime de pe urma poliţelor vândute de 2,3 milioane de lei, din care a plătit despăgubiri de 1,4 miliarde de lei.
Consiliul ASF este aşteptat să se întrunească săptămâna aceasta pentru a lua o decizie asupra cazului City Insurance.
1. Asta e de mult
(mesaj trimis de anonim în data de 15.09.2021, 07:58)
Noi am avut o dauna de la cineva cu city si service-ul nostru ne-a pus sa platim noi si dupa multe luni si emotii City ne-a rambursat suma.
Ma astept ca asa va fi si cu fondul de garantare. Poti achitat tu si fondul despagubeste in timp. Neplacut, insa taras-grapis va merge.