SoftServe: Peste 40% dintre managerii IT consideră că liderii lor nu acordă suficientă importanţă AI-ului

D.T.
Companii / 25 aprilie 2023

SoftServe: Peste 40% dintre managerii IT consideră că liderii lor nu acordă suficientă importanţă AI-ului

72% dintre directorii IT din companii software consideră că liderii organizaţiilor din care fac parte nu sunt pe deplin conştienţi de capacităţile tehnice ale inteligenţei artificiale (AI) şi ale machine learning (ML) şi de potenţialul acestora în business, potrivit unui studiu realizat de SoftServe, informează un comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, 42% dintre respondenţi au declarat că top managementul nu tratează cu suficientă urgenţă investiţiile în AI şi ML. În ceea ce priveşte motivele pentru care investiţiile în AI/ML ar trebui să urce pe lista de priorităţi a liderilor de business, 56% din respondenţi au indicat chiar impactul pozitiv pe care l-ar putea aduce din perspectivă de afaceri. Atragerea şi retenţia talentelor (52%) şi competiţia (49%) au fost următorii doi factori menţionaţi de respondenţi.

În acelaşi timp, toţi directorii intervievaţi sunt convinşi că investiţiile în AI/ML sunt cruciale pentru succesul organizaţiilor, chiar dacă 97% din cei intervievaţi spun că proiectele AI/ML anterioare au avut rezultate sub aşteptări, arată sursa.

Respondenţii sunt de părere că cele trei motive principale pentru care investiţiile în AI şi ML anterioare nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor sunt lipsa de talente sau competenţe (39%), finanţarea inadecvată sau insuficientă (38%), şi lipsa integrării în strategia de afaceri (36%).

Studiul relevă că respondenţii percep un dezechilibru puternic între implementarea acestor tehnologii şi strategia de afaceri. Spre exemplu, peste 50% din respondenţi susţin că presiunea de implementare a acestor tehnologii vine chiar din partea liderilor de business, iar aproape o treime menţionează că leadership-ul organizaţiilor tratează AI/ML mai degrabă ca pe un instrument de marketing decât ca pe unul de business, care poate genera venituri şi contura strategia de produs, se mai precizează în sursă.

În ceea ce priveşte dificultăţile întâmpinate în procesul de adoptare a inteligenţei artificiale şi a învăţării automate, aproximativ 2 din 10 respondenţi (29%) afirmă că organizaţia lor este slab sau deloc pregătită pentru a gestiona datele necesare pentru antrenarea platformelor AI şi ML, în timp ce aproape toate organizaţiile spun ca au nevoie de ajutor cu dezvoltarea AI/ML în special în zonele de analizare şi integrare a datelor. În acest context, o schimbare de abordare şi o integrare mai puternică a acestor tehnologii în strategia de afaceri devin cruciale pentru succesul viitor al investiţiilor în AI/ML.

Reprezentanţii SoftServe au subliniat şi câteva acţiuni critice pe care companiile software trebuie să le întreprindă. Printre acestea se numără alinierea strategiei cu execuţia, înţelegerea celor mai bune aplicaţii ale tehnologiei şi concentrarea pe monetizarea eficientă a acestor tehnologii pentru a obţine creşteri ale veniturilor. Mai mult, cum rezultatele studiului subliniază că investiţiile în AI sau ML sunt sub aşteptări, pentru a asigura succesul viitor al acestor tehnologii în cadrul companiilor de software, este necesar ca responsabilitatea să treacă de la IT la managerii de produs şi feedback-ul validat al clienţilor să fie integrat în ciclul managementului de produs, arată sursa.

Studiul SoftServe are la bază răspunsurile a aproape 600 de directori şi vicepreşedinţi de IT, directori de tehnologie, manageri de dezvoltare şi de inginerie din companii digitale şi software cu afaceri anuale de cel puţin 100 milioane de dolari, din America de Nord şi Europa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb